Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapfen

Stałe, a leczenie ortodoncyjne. 4 x czwórki do wyrwania prosze o szczerość boli?

Polecane posty

Gość Zapfen
Byłem u ortodonty (kilku), z jakiś tydzień temu. Powiedział że muszę wyrwać 4 x czwórki, a ja się tak sobie nastawiam do tego. Mam jeszcze mało lat, tyle co wiem to że nie ma co zwlekać bo z wiekiem kość robi się coraz starsza. Nie przepadam za dentystą, boje się jak cholera że spanikuje (kiedyś usuwano mi mleczaka, i korona się urwała, więc musiała wydłutować, i "pokroić" mi dziąsło) pomimo znieczulenia. Wiem że najlepiej jak bym współpracował z dentystą, więc żeby nie spanikować to chciał bym wiedzieć, ale tak SZCZERZE!, ile to średnio trwa, ile jest zastrzyków. zęby są całkowicie wybite, zdrowe nie łatane ;) na RTG widać że są w miarę prosto wybite. oczekuje z niecierpliwością

Gość rtuuu
tez tak mialam 4x4 mi wyrywano po jednym w jednym dniu znieczulenie jak dobrze wbila to nic nie czulam ale przyznam raz nie trafila i bolalo

Gość Zapfen
przepraszam że na kobiecym forum piszę, ale nie znalazłem lepszego :) tj. w cztery dni wyrwali ( po jednym na dzień ) mam takie pytanie, czy nie może wyrwać dwóch na raz? (tak z ciekawości) a ile trwało wyrywanie ? ( na ząb )

Gość wyrwanie zęba trwa
nie długo, zależy od tego jaki masz korzeń czy np prosty czy pozawijany. Ale góra 15 min. gdy jest znieczulenie to tego praktycznie nie czuć, gdy przestaje dzialac to troche boli ale da sie zniesc.Potem jakas tabletka przeciw bolowa. Niestety niewiem czy mozna 2 zeby naraz wyrwac...ale raczej nie chociaz niewiem.Pozdrawiam

Gość jdkshfghdskl
Można wyrwać dwa.

Gość AHA.............
ORTODONTYCZNE

Gość Zapfen
faktycznie, zle napisałem . Pytam sie czy można dwa, bo ja mam coś takiego że niewiem czy jak będe miał iść 4x to chyba tam nie dotre :) możecie mi powiedzieć czy 1,5 roku noszenia aparatu ( góra i dolna) to dużo/długo? aha , i jeszcze jedno, czy warto jest wybielić zęby przed leczeniem? i czy do wyrywania muszę mieć poleczone wszystkie zęby ?