Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mystic Moon

Antropologia - jak dostac się na studia.

Polecane posty

Gość Mystic Moon

Choc jeszcze mam trochę czasu zanimzacznę jakiekolwiek studia to chciałabym się dowiedziec czy może ktoś wie jaką maturę trzeba zdac by dostac się na antropologię. Może tutaj ktoś jest kto akurat studiuje ten kierunek lub studiował to bardzo bym prosiła czy ten ktoś napisałby mi czy ten kierunek jest bardzo ciężki. Oczywiście zdaję sobie sprawę że na każdych studiach trzeba się dużo uczyc.

Gość Mystic Moon
PIszcie bardzo mi zależy

Witaj! Sprecyzuj proszę o jaką antropologię Ci chodzi.Jeśli o kulturową to służę pomocą. :))

Gość Mystic Moon
Narazie ogólnie, ale po studiach magisterskich chcę zrobic doktorat z antropologii sądowej

Czyli raczej interesuje Cię antropologia fizyczna.Ja skończyłam antropologie kulturowa i nic a nic nie było z fizycznej :(

Gość cos tam moze
Antropologia jest specjalnoscia na biologii,przynajmniej tak bylo kiedys.Aktualnie nie wiem jak to wyglada.

Gość cos tam moze
ogolnie nie polecam,trudno znalezc prace.Wiekszosc moich kolezanek pracuje w laboratoriach szpitalnych

Gość Mystic Moon
No jak sprawdzałam na stronie poznańskiego instytutu UAM to teraz ogólnie się studiuje antropologię, a później się robi doktoraty

ja studiowałam biologię na UMCSie i miałam tylko przedmiot anatomia człowieka z antropologią. Natomiast antropologię miał jako specjalizację kolega studiujący archeologię, pozyczał ode mnie atlas anatomii Sinielnikowa :D

O ja też na to idę...:)Przydałoby mi się wiedzieć jak się dostac na ten kierunek...:)

Gość Mystic Moon
Ja właśnie chcę pracowac w prosektorium lub w jakimś labolatoriu badając kości, lubię obrzydliwe rzeczy i żołądek "mam mocny"( po dwóch zdarzeniach w moim życiu to wiem)

Gość PrettyInScaret
ja studiuje antropologie, ale też kulturowa;)

Gość Mystic Moon
A wogóle to jak to jest na antropologii( jakiejkolwiek)

Gość cos tam moze
Studia fajne,mozna powiedziec,ze ciekawe.Dla kogos kto to lubi to proste.Sporo anatomii,biochemi-to najgorsze,chmii organicznej,nieorganicznej,statystyki,matematyki statystycznej

W antropologi kulturowej biochemia?? To jest w tej sądowej domyślam się ...chociaż...mogłabym się grzebać w trupach a co tam ...:) Nie umiem wymiotować i nie wzruszają mnie widoki wnętrzności na filmach ...:P

Gość antropo
ja skończyłam antropologię - specjalizacja po 3 roku biologii. Super kierunek!

Gość Mystic Moon
Cii na antropologii sądowej badasz ludzkie szczątki przeważnie na których jest za mało tkanek miękkich by zbadał je patolog. Zastanawia mnie jedno jakie muszą byc przy tym zapachy

Gość antropo
miałam zajęcia z patoligii w prosektorium, bardzo ciekawe. Jak większość zajęć na tym kierunku. Szkoda tylko że zanim się zacznie specjalizację trzeba przejść te wszystkie chemie matematyki fizyki botaniki. Ale warto było:-)

Gość Mystic Moon
Cóż jakąś wiedzę ogólną trzeba miec. Z matma u mnie nie najgorzej, fizykę rozumiem, a z chemii trzeba wkuc wszystkie wzory i zapamiętac właściwości substancji

Gość Mystic Moon
Cóż jakąś wiedzę ogólną trzeba miec. Z matma u mnie nie najgorzej, fizykę rozumiem, a z chemii trzeba wkuc wszystkie wzory i zapamiętac właściwości substancji. Marzę o doktoracie, a byc może później gdy nie znajdę pracy w Polsce wyjadę za granicę

Gość psiukz
Ja także interesuję się tym kierunkiem, antropologia sądowa musi być bardzo ciekawa aczkolwiek wolałabym kulturową. Możecie dokładniej określić co trzeba zrobić, zdawać by dostać się na ten kierunek? Co prawda mam jeszcze sporo czasu, ale chcę wcześniej się w tym zorientować.

Gość Antoniette
Studiuję Antropologię na uniwersytecie Łódzkim. Jedyne co trzeba zrobić to zdać maturę na poziomie zadowalającym. :) Wymagane również zainteresowanie człowiekiem, kulturą. Poza tym nic.

Gość tommmyyy
A co będziecie robić po tym kierunku ? Zmywak w U.K ? Biedronka ?

Gość Antoniette
Nigdy nie wiadomo, zdecydowanie tak ogólnorozwojowy kierunek daje podstawy do ciekawszych profesji, bardziej kreatywnych niźli zmywak. Reklama, PR, dziennikarstwo, mas-media, ponadto o antropologach fizycznych nikt nie mówi a jednak pracują... Pewnie Pan wolałby kasę w biedronce niż prosektorium. Co więcej 70% ludzi po studiach nie pracuje w swoim zawodzie. To bardzo błędny pogląd, że są kierunki przyszłościowe i te dla zabicia czasu.

Gość Maggie111
Czy kierunek "Biologia, specjalność biologia człowieka" na UAM to to samo co antropologia? Czy u nas w Polsce można uzyskać tytuł doktora antropologi??

tez mnie interesuje jak sie ma antropologia w Polsce :) widze coraz bardziej popularna dla mnie to latwy kierunek, ale wiadomo trzeba lubic co sie robi i wtedy nie ma problemu