Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIE KTOŚ MOŻE

USUNIĘCIE PIEPRZYKA W CIĄŻY?

Polecane posty

Gość WIE KTOŚ MOŻE

Czy można w ciąży zrobić taki zabieg? Po ostatniej ciąży zrobił mi się taki na nosie i strasznie szpeci. Chciałam teraz usunąć i dowiedziałam się, że jestem w ciąży... Co robić? Pweno najlepiej spytać lekarza ale może znane są Wam takie przypadki...

Gość czy wartoooo
Przy podskórnym znieczuleniu lidokainą spokojnie możesz go usunąć. Jest to znieczulenie miejscowe i nie ma wpływu na płód. Oczywiście skonsultuj się ze swoim lekarzem:). Groźniejszy jest stres przed zabiegiem( myśle, że taki zawsze siępojawia) możę więc warto zaczekać i załatwić sprawę po porodzie. Zdrówka życzę.

Ja miałam usunać pieprzyk, byłam juz nawet zapisana na zabieg. Okazało się, że jestem w ciazy i kategorycznie mi zabronili. Mam się zgłosić po porodzie.Zapytaj lekarza, mysle, że bedziesz musiała z tym poczekać.

O Boze a dlaczego zabronili???? Jesli zabieg w znieczuleniu miejscowym to nie ma problemu. Ja jestem lekarzm, w czasie ciazy dwa znamiona ktore mialam, na pepku i na dekolcie bardzo pociemnialy i wygladaly obrzydliwie wiec je usunelam. Bylam w 5tym m-cu ciazy, dziecko zdrowe tylko efekt kosmetyczny byl marny bo mam sklonnosc do nadmiernej pigmentacji i blizenki tez pociemnialy, hi,hi..