Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_karmiaca

Do mam karmiących-PROSZĘ O RADĘ!!!

Polecane posty

Gość mama_karmiaca

Mam 4 miesięcznego synka,którego do tej pory karmiłam tylko piersią.Chciałabym podać mu jakiś dodatkowy posiłek.Czytam rózne zalecenia i wszędzie piszą co innego:(Co moge podac synkowi?Czy najpierw kaszkę mannę czy może marchew albo jabłko?I w jakich ilościach??I w jakim odstepie czasu moge podać coś nowego?? Prosze poradźcie..

Gość kaszkę czy jabłko
czy marchewkę co chcesz i co dziecko będzie chciało spróbować:D Tylko w co tydzień jeden produkt!

Gość mama_karmiaca
Dzięki:) Czytam włąśnie,że zaleca sie na poczatku kaszkę...A co z glutenem??

Gość kaszkę czy jabłko
ale dlaczego chcesz w ogóle dawać małemu coś innego niż pierś.Przecież do 6 m-ca mu wystarczy? a gluten zdecydowanie później ,po 9 m-cu

do 6 miesiaca powinnas karmic wylacznie piersia... jesli chodzi o kaszki to proponuje kukurydziana albo ryzowa bo nie zawiera glutenu...

Gość kaszkę czy jabłko
wiesz co.Bo schemat istnieje też dla mam,które karmią butelką:)Nie tylko dla tych co piersią.A jeśli karmisz butelką to wprowadzasz inne pokarmy jak dziecko kończy 4 m-ce.Jeśli masz zdrowego malucha i ładnie przybiera na wadze i możesz dalej karmić,to proszę cie nie kombinuj.A gltenu i tak bym nie dała w 5 m-cu.Może nutricia wyprodukowala coś z glutenem dla maluszków i powstała nowa piramida żywienia?:D

Gość magneeeez
ale to jest wlasnie schemat dla mam karmiacych piersia:) inny jest dla butelkowych... no i co o tym sadzicie??

Gość mama_karmiaca
synek ladnie przybiera na wadze ale wracam do pracy i chcialabym zastapic choc jeden posilek czyms innym,bo nie dam rady sciagnac wystarczajacej ilosci mleka:(

Ja mam córke 5 miesięczną karmiona piersią , lekarka powiedziała że mam zacząć podawać zupki od 5i pół miesiąca ,na początek jarzynowe a po dwóch tygodniach wprowadzać z mieskiem a potem soczki, przy czym zupki mozna podować w ilości jajkiej sobie życzy dziecko odrazu a soczki zaczynac od łyzeczki , a o tym glutenie też czytałam , podobno jeśli go podawać jak najwcześniej to zmniejsza ryzyko tych wszystkich uczuleń itp , ale jakoś nie mam odwagi:)

Gość mama_karmiaca
Dzieki:) Moze jeszcze ktoras z was podzieli sie swoimi doswiadczeniami?:)

Kiedys podawalo si\\e gluten dopiero po ukonczeniu przez dziecko 10-m-ca. Nowe zalecenia, to dodawanie po 1 \\lyzeczce kaszy manny dziennie fo innego posi\\lku, np. zupki, kiey dziecko karmione piersi\\e skonczy 4 m-ce. Powolna i stopniowa ekspozycja na gluten, wed\\lug mnie dosc odwazna. Ja się nie odwazylam i czekam jeszcze miesiąc. Moj synek ok. 5 m-ca przestal przybierac na wadze, jak powinnien. Zaczelam mu 2 razy dziennie podawac Bebiko oraz --co polecam Ci z czystym sumieniem--preparat SINLAC, cos w rodzaju kaszki, bardzo kaloryczne i na ogol dzieciom smakuje. Przy tym dobrze tolerowane. Jesli zdecydujesz sie na zupki, to najlepiej jednoskaldnikowe (np. marchewka) lub dwu, na razie bez mięsa. Podaj lyzeczke i czekaj 2 dni na efekty. Jesli nic--dawaj regularnie. Sprawdzaj tylko w skladzie, czy nie ma masla z mleka.

Gość tez mysle
ze mozesz podawac jakies zupki z samych warzyw na poczatek.

Gość tez mysle
i jakies soczki tez juz mozesz.