Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhgg

wierzycie w Boga???

Polecane posty

Gość akimek z Problemem
Dlaczego skupiacie sie ,na tym jakim jest bog ,Religia to zrodlo wszelkiego zla ,moze i tak jest ,ale jezeli kazda materia jest eneria ,a wszystko sklada sie na informacje nasz kod genetyczny np cala struktura powtarzalna w formach fraktali odzwierciedla "zrodlo" platek sniegu ,a galaktyka wszechswiat ,jedne czastki nie pamietam jakie cząstki maja zapisana informacje o odalonj miliardy km od siebie ptrafią komunikować się ze sobą maja z soba kontakt-po co Wszechświat zbiera te info ? i jeszcze liczba fi ,tez zagadkowa :P:P

Gość szakal6
nie muszę go sprowadzać bo on jest w każdym z nas tak samo jak ta żałosna jasna energia która odziela piekło od ziemi:(

wierze ale do kosciola nie chodze, za to modle sie i nie pacierze klepie bez sensu tylko gadam jak faktycznie z zywą istotą..czasem to pomaga, ale do kościola sie chyba juz nie przekonam:O

Gość nawrócona_
"to dlaczego na całym świecie jest tyle religii i ci co wieżą w niewłaściwego boga pójdą do piekła dlatego bo się tacy j**ani urodzili ?" Po pierwsze: powiedzialam ze wierze w Boga, natomiast nie powiedzialam ze wierze we wszystko, co jest zawarte w religii chrzescijanskiej. Po drugie: Na swiecie jest tyle religii zapewne dlatego, ze kazda zawiera po trochu prawdy o swiecie. Po trzecie: moze pieklo i niebo to tylko alegorie, a chrzescijanizm nie ujawnia przed czlowiekiem wszystkiego i nie wglebia sie w pewne sprawy (chodzi mi tu np. o ezotryke i okultyzm) dla jego dobra.

Gość szakal6
bóg to tylko mit, bo to tylko wasza pozytywna energia nie enrgia o wszechpotężna:D to tylko kwestia czasu gdy spotkamy się w piekle:) ci co przejdą na tą stronę zostaną wynagrodzeni:)

Gość szakal6
pismo święte to steg bzdur bo jeśli to prawda to cała nasza wiara to lipa było stare po co zmienili na nowe bo to ludzie wymyślili a mianoicie żydzi :D wiara europejska to wiara pogańska. ta obecna ma zaledwie 1000 lat:o

Gość szakal6
wolę szatana który trwa od początku niż zmyślonych bogów:);)

Gość
szaka16 - poczytaj to będziemy dyskutować :D

Gość nawrócona_
Szczerze mowiac Pisma Swietego zbyt dobrze nie znam, co wiecej czesto myli mi sie ono z Biblią, więc musialabym je poczytac, zeby wiecej sie na ten temat wypowiedziec Natomiast nie neguje tego, ze ludzie sami na przestrzeni dziejów nieco "podorzucali" od siebie

wierze w Boga,choc zastanawiam sie ,dlaczego zsyla na nas tyle zla i cierpienia,rozumiem,bo niby to kara za grzechy,ale cierpia czesto niewinni ludzie. najbardziej uwierzylam ze Bog istnieje,gdy pare lat temu(jakos w 1997-mialam wtedy gdzies 9 lat)zagrazala mojemu miastu powódz.woda byla juz pare kilometrow od miasta i ciagle sie zblizala,a ja wtedy codziennie wieczorem przerabialam cała ksiazeczke,wszytskie litanie i modlitwy,wierzac ze Pan Bóg powstrzyma wode.i moze to bylo dziecinne myslenie,ale wtedy czulam sie jakbym uratowala moje miasteczko od powodzi,bo jakos po 3 dniach ciagłych modlitw i prósb do Boga woda sie cofnela.

Masz trochę racji szakal6 . Pis św rzeczywiście nie jest oryginalne;p ale nie zgodzę się z tobą bo bóg istnieje tylko nie tak jak go sobie wyobrażamy. Może ich jest kilu niewiem :o

Gość nawrócona_
"wierze w Boga,choc zastanawiam sie ,dlaczego zsyla na nas tyle zla i cierpienia,rozumiem,bo niby to kara za grzechy,ale cierpia czesto niewinni ludzie" Ja np. jestem zwolenniczka teorii reinkarnacji i wierzę, ze "niewinni" cierpia za grzechy popelnione w poprzednim zyciu. Zreszta, tak naprawde kazdy z nas jest po trochu winny

Gość szakal6
wierzycie w to co wam mówi telewizja,ksiądz i inni kłamcy:p wolę praktykować to co mi się podoba a nie to co narzucają mi modne syfy gorsze to od polityki a głoszone na niebotyczną skalę:p

Gość Wasz Pan.
bóg to za wysokie progi dla was :P z punktu widzenia mrówki człowiek jest bogiem - ma takie mozliwości jakich ten owad nawet nie jest w stanie ogarnąc swoim prymitywnym rozumem wasz rozum w porównaniu z istotami która są , jest równiez tak prymitywny że nie jestescie w stanie nawet tego ogarnąć :) więc dajcie se sianka z takimi jałowymi dyskusjami :P

wierzę w pewnym sensie. wiem że ktoś tam \"u góry\" jest ale nie modlę się do niego i nie czczę.

Nie wierze w boga...ponieważ : a) nie ma na to naukowych dowodów...żadnych dowodów b) nie mam potrzeby uzależniać swojego życia,moralności i wartości od kogoś wyższego i wszechmocnego c) nie mam potrzeby obarczać odpowiedzialnością za swoje życie \"boga\" aby w razie czego za niepowodzenia w swoim życiu mieć kogo obwiniać i od kogo się odwrócić na zasadzie : \"Boże nie pomogłeś mi kiedy o to błagałam nocami to się od ciebie odwrócę i nienawidzę cię \" I wiele wiele innych powodów.

Gość animator r. ś-ż
szakal6 bzdury to piszesz ty ;) następny nie mający pojęcia o czym mówi ma czelność obrażać Boga..żal mi takich ludzi i w zasadzie to im współczuję szatan nie jest bogiem tylko upadłym aniołem,bardzo daleko mu było i dalej jest do Boga :> reszty nie będę komentować,bo nie ma sensu, to mnie najbardziej rozśmieszyło po prostu ;) wierzę w Boga i się tego nie wstydzę Wasz Pan. - w zupełności się zgadzam ;)

Gość
szakal6 - czy media przekazują nam prawdę o Bogu? :o przecież jest wprost przeciwnie. W mediach wszyscy są młodzi, zdrowi, piękni, szczęśliwi i bogaci. Nie chcemy pamiętać o śmierci, przemijaniu, Bogu, wypieramy ze świadomości wszystko to, czego nie potrafimy do końca zrozumieć.

Jeżeli piekło istnieje niechciałbym do niego trafić:( Wierzyć można tak albo nie , niema czegoś takiego jak może albo w pewnym sensie.czcisz i wierzysz albo nie. Szakal to gdzie pójdą ci którzy niewierzą w nic:p

Gość
teoria osób które nie wierzą ma dwa słabe punkty, mianowicie: jak powstaliśmy i co się z nami stanie po śmierci? czy są naukowe dowody, które w 100% wyjaśniają te zagadnienia?

o przestań...słabe punkty...a wy wierzący (nie chce tu oczywiście swoją wypowiedzią nikogo obrazić) na czym opieracie swoją wiarę ??

Gość szakal6
Nie piszę bzdur;) i nie namawiam i nie obrażam w to co wieżycie to wasza sprawa,są inne religie czyli one też są spatrzone i szatańskie a ci co je wymyślili gniją teraz w piekle:D tylko my europejczycy wierzymy w boga a reszta to co niby? te wszystkie inne kraje? Dlatego ostatnio często chciałem do tego dojść i nic:( każdy wierzy w co chce a te durne walki między św jehowy i kościołem to co to niby jest jehowy to też sataniści? obrażane to są te wszystkie religie które nawzajem się wykończom a gdy wszyscy poznają prawdę nastanie koniec.

Hmmm...z tego co pamiętam na ziemi nie było życia i ciągle były burze ... w wyniku której powstała zupa pierwotna czyli pierwsze aminokwasy- zbiór białek itd.- z nich powstał budulec RNA (to co dna tylko składające się z jednej linii a nie dwóch) następnie powstały RNA mogące zabierać innym RNA ich cząstki i tak powstało DNA :) Potem powstał organizm żywy czyli jakieś żyjątko ... może nie wyjaśnia to dosadnie skąd my się wzięliśmy ale wyjaśnia jak powstał organizm żywy.

WIERZĘ. Gdyby nie Bóg to juz dawno bym chyba zwariowała. Pomaga nam przechodzić przez wszelkie trudności w życiu!!

Gość
Wiarę opiera się na... wierze :) intuicyjnym przeczuciu, wewnętrznym przekonaniu. Nie ma naukowych dowodów na to że Bóg istnieje, ale ja wierzę, że tak jest. Natomiast Ty - nie wierząc w Boga - musisz mieć jakąś inną teorię na powstanie życia, czyż nie? Może zechcesz mi ją przybliżyć, bo bez złośliwości naprawdę mnie to interesuje...

Gość i tak wszyscy spłoniemy

Gość
a dzięki :) szczerze to nie wiem kto jest bardziej szalony - ja wierząc w Boga czy Ty wierząc w zupę pierwotną (pozostaje pytanie skąd wziął się świat, wielki wybuch etc.)... może obie jesteśmy szalone :D etc. w kościół się nie wierzy - kościół to wspólnota chrześcijan :o