Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhgg

wierzycie w Boga???

Polecane posty

a zabieganie dziecka o miłość matki to co innego...matka nie karze dziecka za to ze go pokochać nie może...jedynie za to że jak nie będzie słuchać rozkazów matki to dostanie lanie ...to co innego...

Gość Vercingetorix
warta grzechu " możesz kochać boga, to nie musi znaczyć że on musi ciebie kochać. oni nie musi odpowiadać twoim wyobrażeniom. nawet jeżeli istnieje w takiej formie jak większość ludzi sądzi .... " "Nie musi kochać ciebie" Już dawno się tak nie uśmiałem :) Do kochanie mnie Bóga nie zmuszę - trafny fakt ;) Ale skoro mnie stworzył to mnie kocha. A skąd wiem, że kocha? Bo to widzę w sowim życiu :] N.T. wyobrażeń to jeśli są one oparte na P.Ś. to są bliskie tych właściwych ;> Zresztą jesli człowiek ma duszę to chcąc iść za Bogiem intuicyjnie Go czuje...

Gość Vercingetorix
Ciii... " a mnie po co takie stresy i poczucie że muszę spełniać czyjeś rozkazy..." sory...ale jakie rozkazy? Przecież jesteś wolnym człowiekiem.. Rozkazy spełniasz na codzień, np. MUSISZ płacić podatki, MUSISZ iść do szkoły jeśli nie skończysz gimnazjum, MUSISZ przestrzegać różnych zakazów, które często Cię ograniczają.. A Bóg co Ci każe, bo mi nic nie każe robić :D:D:D:D:D On dał mi wybór i MOGĘ przyjąć Jego filozofię a wtedy przykazania (bo mniemam iż to miałeś/aś na myśli pisząc o zakazach) wypływają z Ciebie i są pięknym sposobem na życie..automatycznie nie krzywdzisz wtedy innych, a o tym jest treść przykazań ;)

Wspaniałe. Religia i polityka to jedyne tematy na forum, w które ludziska potrafia się tak zaangażować i bezinteresownie przy tym pokłócić, a które (tematy znaczy się) są o oczko ambitniejsze od rozważań nad długością penisów i wilgotnością wagin ;)

Gość jak to nie
tak-to jest stres : nie móc: zabijać, kraść ,robić innemu krzywdę . :-D

Gość animator r. ś-ż
stresem nazywasz uważanie na to żeby kogoś nie zabić?:> halo ludzie toż to są po prostu ZASADY MORALNE :> aż tak trudno Wam temu sprostać? przecież to nawet prawo zabrania kraść, zabijać, gwałcić itp itd :> więc nie rozumiem? jak ktoś jest nieprzystosowany społecznie albo trzeba go resocjalizować to może i jest to trudne, jak to piszecie "stres", ale chyba nie dla ludzi, którzy normalnie żyją w społeczeństwie i przestrzeganie zasad i norm moralne oraz etyczne jest czymś naturalnym :>