Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomoge

masz pytanie? chetnie pomoge

Polecane posty

Gość doryna
Ostatni stosunek był 28 sierpnia (przerywany). Okres miałam 19 sierpnia. Cykle w miarę regularne - po odstawieniu pigułek w styczniu - unormowały się w czerwcu i wyglądały tak: OM 16.06.; 19.07.; 19.08; 21.09. W tym miesiącu nie mam okresu. Nie robiłam testu, bo jeszcze czekam, ale... to chyba raczej niemożliwe, żebym była w ciąży? We wrześniu miesiączka była normalna.

Gość Yonai**
Hej dziewczyny mam male pytanko,ile dni po miesiaczce mozna zrobic test??mi sie wlasnie skonczyla,trwala 5 dni,ale chce zrobic dla pewnosci,czy jak w sobote z rana zrobie test bedzie wiarygodny???z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi:**

yonai skończ już proszę!!!nie jesteś w ciąży! może weźniesz sobie do serca moją wczorajszą radęi udasz się do psychologa? to naprawdę już robi się chore! ile można? przecież wydasz majątek na te testy i lekarzy, a i tak nie uwierzysz!po co wydajesz kolejne 10 zl na test skoro i tak mu nie zaufasz? mam jeszcze pytanie, ty od tego lipca nie \"bawiłaś się\" z chłopakiem? jak tak to biedny facet!

Gość Yonai**
Wiem,chodze do psychologa uwierz mi:(naleza mi sie takie slowa,lecze sie:(tylko to jest choroba,nawet sobie nie wyobrarzasz przez co ja przeszlam przez ostatnie 4 miesiace:(tak uprawialismy petting....nie kochalam sie z nim ani razu....ale ja poporostu mam schizetio jest jakby uzaleznienie od ciazy:(mam urojenia,lecze sie,jestem na proszkach,naprawde nikomu ich nie polecam:(ale dziekuje ze mi napisalas:(

proszę! nie zamierzam krytykować, tylko sprowokować do działania! skoro już się leczysz to jest ok. tylko u psychologa czy psychiatry? bo z tego co wiem to psycholog leków nie przepisze, a psychiatra a i owszem, ale w twoim przypadku to nie leków potrzeba!!! nie daj się nimi faszerować!!! to bez sensu!!! lepiej iść do dobrego psychologa, pogadać, trwa to dłużej niżleczenie u psychiatry, wymaga więcej zaangażowania z twojej strony, nie tylko pamiętania o lekach, ale warto! w końcu kiedyśbędziesz musiała odstawić leki i co wtedy??? kolejny wielki strach przed ciążą i przed tym że wrócisz do stanu sprzed kuracji. a i samopoczucie po psychotropach jest do bani. naprawdę nie tak łatwo jest zajść w ciążę! i idź do PSYCHOLOGA

Gość jadziazzarogu
witam mam pytanko aktualnie zabezpieczam sie prezerwatywami 1 pazdziernika dostalam okres (bardzo krotki 4 dni, ale to standard) 6 pazdzienika pekla nam prezerwatywa (wzielam tabletke Po (postinor duo czy jakos tak ) po 4 godzinach 8 pazdziernika dostalam krwawienie ( trwalo 4 dni obfite, gesta krew,) czytalam ze to normalne po tabletce ale znam dziewczyny ktore to ominelo moje pytania brzmia: 1.czy to krwawienie mam potraktowac jako okers? i od tego czasu liczyc 27 dni do kolejnego? czy od normalnego krwawienia 2. czy jezeli dostalam kkrwawienie oznacza to ze bylam w ciazy (prosze sie nie smiac, ale uslyszalam ze pewnie organizm pozbywa sie dzidziusia)

Gość Yonai**
Codze i do psychologa i psychiatry,ciagle jestem faszerowana lekami psychotropowymi:(czasami mam tego dosyc....ale coz na to poradze to moja wina ze jestem w takim okropnym stanie:(ale ju jest coraz lepiej,mam sesje z psychologiem,czesto rozmawia ze mna na ten temat....duzo mi pomaga moja kochana mama,i chlopak oczywiscie tez:)cala rodzina jest ze mna....choc o moim problemie wiedza tylko ci najblizsi,reszta rodziny nie musi wiedziec....dziekuje za to ze piszesz ze mna,milo czasami z kims sie podzielic kto cie nie zna:)buziaczki dla ciebie przesylam:):***

nie! to że dostałaś krwawienie oznacza że organizm tak zareagował na olbrzymią dawkę hormonów, którą mu zafundowałaś w postaci postinoru. co do cyklu to nie wiadomo kiedy będzie następna miesiączka. jak dla mnie to bez sensu jest obecnie liczyć dni bo najprawdopodobniej rozregulowałaś sobie nieźle cykl tą tabletką. musisz teraz spokojnie czekać na następny okres. pojawi się wcześniej czy później ale się pojawi :)

yonai :D wiem że jest ci ciężko, ale naprawdępsychotropy to nic dobrego! jak tylko poczujesz się lepiej to je odstaw!!! wiem o czym mówię. to dobrze że rodzice wiedzą i pomagają. bardzo ważne jest wsparcie innych. tego testu już nie rób, to będzie dobry krok w kierunku wyleczenia!!!

Gość kiniaaaaaaa
hej dziewczyny :0 mam problem kupiłam ostatnio buty - botki na płaskim obcasie w kolorze czarnym. Niestety nie wiem do czego mam je nosić do spódnic czy spodni? POMÓŻCIE

Gość Anuska_21
witam mam pytanie zawsze mama cykle 28-29 dniowe. dzis jest 32 dzien cyklu i dalje nie mam miesiaczki. z obserwacji lsuzu wydaje mi sie ze przesunela mis ie owulacja. w tamtym mieiscu najwiecej go mialam ( wydaje mi sie ze byl plodny) 12-13-14 dzien cyklu. w tym 17-18-19. cyz w zwiazku z tym przesuwa mi sie okres? aha sluz obserwuje na temat wiadomosic z netu. nie mierze do tego temperatury chociaz wiem ze sie powinno. jednak znam troche organizm i wiem keidy jets go duzo kiedy jest lepki przezroczysty i jest go duzo. do tego wetdy czuje bol brzucha czy tez jajnika. wiec wydaje mis ie ze to na 90% dni plodne byly. boze ale sie boje. blagam pomozcie

dziewczyny co o tym myślicie? Wykonałam wczoraj test ciążowy i wyszła 1 kreska odłożyłam więc go i dopiero po jakimś czasie spojrzałam i były 2 kreski. Dziś 39 dzień cyklu. Okres powinnam mieć w 37 dniu.

jeśli 2 kreska pojawiła się po upływie czasu podanego w ulotce informacyjnej jako właściwego do odczytu (zwykle 5-10 minut) to wynik jest nie ważny. radzę dokładnie przeczytać ulotkę :)

Gość kajka85
mam pytanie bo teraz przerwalam branie tabletek a bralam je rok i kiedy wystapi miesiaczka tak jak zawsze czy sie spozni bo nie biore tabletek mam dostac w ta sobote okres i jestem ciekawa czy dostane????

witam przed miesiaczka swedzialo i pieklo mnie w okolicach intymnych podejrzewalam grzybka ale nie moglam isc do lekarza bo lada dzien mialam dostac okres i dostalam go ale w pierwszy dzien nie moglam nazwac go okresem tylko lecialy mi same takie rozowawe miesiste i zbite skrzepy bez krwi(przeprzaszam ze to brzmi tak niesmacznie) na drugi dzien tez lecialy ale juz takie normalne jak przy okresie co to moze byc prosze pomozcie bo sie niepokoje pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi

Gość madlen20
czy to mozliwe zeby od pierwszej tabletki anty zaczeły mnie boleć piersi??prosze odp

Gość amelia 76
mam takie pytanie, czy jak nie mam tzn śluzu płodnego przezroczystego ciagnącego sie, mam tylko przez caly czas metny, bialawy (wogole jest go bardzo malo) czy to moze oznaczac ze moge nie miec owulacji???? albo moge miec wrogi śluz???? dodam ze jestem po laparo i zrobili mi kauteryzacje jajnikow bo mialam pare pecherzykow i sprawdzili droznosc (drozne) dziekuje

Gość Isia1994
Mam pytanie. Od 5 miesięcy mam aparat lizarowa na prawym udzie a dwa tygodnie temu jedną rane miałam bardzo zaropiałą i mi bardzo napuchło tylko udo więc poszłam do lekarza i dał mi jakieś antybiotyki a od ponad tygodnia strasznie puchnie mi prawa łydka i jest bardzo twarda. Przestraszyłam się tego więc mama zadzwoniła do lekarza a on powiedział żebyśmy się udały do szpitala bo to być może być skrzepnięcie krwi;( Dlatego chciałabym się dowiedzieć jak się usuwa skrzepnięcie krwi z łydki i czy to boli a przede wszystkim czy to sie usuwa igłą i czy będę musiała leżec w szpitalu? Proszę o szybką odpowiedź ;(

Gość źle
Przez ponad rok brałam tabletki rigevidon. Potem, po zerwaniu z chłopakiem odstawiłam je na 6 m-cy i dostawałam okres w miarę regularnie, tzn. po 34 - 35 dniach. Po tym czasie (czerwiec/lipiec)wzięłam jedno opakowanie rigevidonu i znów odstawiłam. Dostałam okres normalnie i teraz czekam na kolejny, który się nie pojawia. Między jednym okresem (tym który sie pojawił) a tym który się teraz nie pojawia współżyłam z chłopakiem, ale użyliśmy prezerwatywy. Wszystko bylo w porządku, nie pękła. Czy jest możliwe żebym była w ciąży? Czekam na okres już 13 dzień i nic. Mam podobne objawy jak przed braniem tabletek, tzn. pobolewa mnie podbrzusze, ale zawsze miałam obolałe piersi a teraz nie mam. I tak ostatnio podbrzusze pobolewa mnie coraz rzadziej i wogole czuje się tak jak po okresie. Czy jest prawdopodobne żebym byla w ciąży? Proszę o pomoc, ponieważ nie mam możliwości zakupienia teraz testu

Mam torbiela czynnosciowego na lewym jajniku. Staram sie o dziecko. Mam cykle 31 dniowe. W tym cyklu robiłam testy owulacyjne pojawiły się dwie kreski przez 3 dni. Czy mimo ze mam ta torbiel na lewym jajniku to prawy może pracować dobrze? i mogło dojść do zapłodnienia??