Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gerda_

niemieckie łakocie

Polecane posty

Gość Gerda_

Czy zauwazyliscie,ze niemieckie slodycze sa o wiele smaczniejsze od naszych polskich?Juz wyprobowalam mnostwo polskich czekolad,batonikow,cukierkow,itp.a niemieckie łakocie i tak sa o wiele lepsze.Dlaczego??

Gość Gerda_
piszcie co tym sadzicie :)

Gość jacek z holandii
a wedel... princi polo nie smakuja? bo mi tak :)

Gość wala traktorzystka
eeeeeeeee, ja tam wolę nasze, polskie zawsze jak jade do rodziców, to kupuję sobie na zapas 10 czekolad wedla nadziewanych i ptasie mleczko; kukułki takie sa pyszne...a wafelki - prince polo, princessa, grzeski- mmmmmmmmm niemieckie smakołyki to przede wszystkim wszelkie rodzaje misiów żelowych i marshmallows - fuj

Gość łeeee
to ty jeszcze belgijskiej czekolady nie jadlas najlepszej na swiecie to juz wszyscy o tym wiedzą

Gość Lind jest szwajcarska

Gość wala traktorzystka
lindt chyba jest szwajcarska - ale ta z nadzieniem wódeczkowym - rzeczywiscie pychotka a i belgijska jest pychunia

Gość najlepsza to z USA
w europie nie znają się:)

Gość edvard
a mógłby mi wymienić ktoś wyroby niemieckie , bo nie znam żadnych hahahahahaha, moze mylicie je ze szwajcarskimi :-) belgia słynie z czekolady ,a Polska czekolada wcale nie ejst gorsza od niemieckiej !!!!

Gość ja wole czekolade polska
od niemieckiej.

Gość toblerone
to jest czekolada mniammm

Gość znawca słodkości
większość polskich czekolad to trzeci świat:( niemieckie? one są tworzone wedłg receptur tych z belgi i holandi:p

Gość mam mam mam
ja jem tylko niemieckie slodycze

proszki do prania cała chemia domowa tez są lepsze nawet dezodoranty niby takie same a inaczej pachna np dove nie wspomne o pampersach a słodycze............mniam :) nikt mi nie powie że milka nie smakuje inaczej ...czy ona jest niemiecka ? no w każdym razie inaczej smakuje tak to własnie nas traktuje nasza ukochana Europa :) Ale i tak nic nie równa sie z ptasim mleczkiem i czekolada nadziewaną wedla .....truskawkową :) a irysy sezamowe mogę jeść tonami :)

Nie chodzi tu o czekolady itp:o Do Niemiec wyjechałem przeszło 10 lat temu i to była dla mnie Ameryka. Wszystko jak z bajki:) Polskie słodycze smakują jak te z ukrainy czy białorusi ew z czech(ten sam standard).Niemieckie przetwory to inna bajka zrozumcie:D

Gość polskie slodycze sa pyszne
sa the best!Mieszkam w Niemczech od 7 lat i bardzo tesknie za polskimi slodyczami. Kiedy tylko jestem w Polsce objadam sie prinzeskami, cukierkami nadziewanymi typu tiktaki, kasztanki, nadziewanymi batonikami (pawelki?) ,ptasim mleczkiem, halwa, michalki ehhh, zawsze mam z 2 kg do przodu po takiej wizycie ;) z niemieckich slodyczy lubie te z firmy ferrero Rafaello, Rocher, Moncheri mniam.Czekolady Rittersport tez sa smaczne i milka w sumie tez.W sumie uwazam,ze w kazdym kraju mozna znalezc cos dla siebie. :)

Gość polskie slodycze sa pyszne
i jeszcze niemieckie cukierki nimm2 sa bardzo pyszne :)

Gość tu lezy
RZECZYWISCIE SZWABSKIE SLODYCZE SA LEPSZE.

Gość POLSKIE SLODYCZE TO

Gość wala traktorzystka
o, te tikitaki i kasztanki to sa tak pyszne, że ha ! michałki tez dla mnie niemieckie słodycze smakuja wszystkie tak samo

Gość tu lezy
A WIECIE ZE W TYCH KASZTANKACH ALBO TIKI TAKACH TERAZ NIE PAMIETAM WYKRYTO ROBAKI. HEHE DAJA TAM ROBACZYWE ORZECHY :/ SMACZNEGO :)

tez lubi niemieckie slodycze, zwlaszcza takie kwadratowe czekolady o roznych smakach, nie pamietam nazwy w tej chwili:)

Gość ale polskie czekolady z Wedla
czy Goplany też są pyszne:-) A co to środków chemicznych,kosmetyków się zgodzę-te niemieckie są lepsze(np.niemiecki Vizir czy Persil lub kawa Jacobs jest milion razy lepsze niż polski Vizir,Persil czy Jacobs:-o)Niby ta sama nazwa,firma ale jednak gorsze😭😡

to w Kasztankach wykryto robaki:-oAle ja ich nigdy nie jadłam:-P

to w Kasztankach wykryto robaki:-oAle ja ich nigdy nie jadłam:-P

Gość Bo Niemieckie łakocie
smakują tym co są pochodzenia germańskiego a inni się wypchają nikt im nie karze jeść.nic na siłę !