Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość why tell me why

dlaczego teraz wszyscy klepią o tej polityce! dosc!

Polecane posty

Gość ---------
Bo od tego zależy nasze życie.

Gość why tell me why
od tego klepania? nie. byly wybory zaglosowalismy. dobrze ze wygralo Po bo tez na nich glosowalam. ale skonczciee. nudzicie

Gość zdaniem.faceta
ja tylko chcę pojechać bezstresowo z miejscowosci A do miejscowości B i nie zginąć w czasie jazdy przez jakiego pijaka lub przed dziurę w drodze i chcę normalnie żyć i pracować , chcę zarabiać nie gorzej niż fachowiec w Niemczech lub w UK , czy moje marzenia mogą się spełnić ?

Gość why tell me why
mam nadzieje ze tak bo tez mam takie marzenia. ale nie zmieniajcie kafe w forum polityczne

Gość ---------
--> zdaniem.faceta Oczywiście że tak dziki nadchodzącej polityce finansowej Balcerowicza, będziesz musiał wyjechać do Anglii więc.. będziesz to miał.

Gość drożdżyca
Mnie wnerwia, że raz na jakiś czas, w dni takie jak ten ubiegły, wszyscy nagle zmieniają sie w wielkich znawców polityki i pierdolą trzy po trzy, za przeproszeniem

Gość bo because
Kubica był wczoraj 5ty...i to jest pewne... popierdolicie o wyborach po wynikach

Gość why tell me why
dokladnie!a tak w ogole kazdy ma inne poglady ktos sie nie zgadza z innymi to zaraz najezdzaja, po co tyle klepiecie o tym. podnieciliscie sie a po jutrze juz nikt o tym slyszec nie bedzie

Gość drożdżyca
ja sie przyznam bez bicia - nie mam pojecia o tym, co sie obecnie w polityce dzieje, jestem w Niemczech i wiem tylko to, co w stronniczych mediach wyczytam jak akurat mi sie zachce

Gość do ---------
wymień sukcesu ostatniego rządu i ustawy które wg Ciebie napędzily koniunkturę przez te ostatnie dwa lata

Gość why tell me why
a idzcie polityki zasrane

Gość drożdżyca
sukces ostatniego rządu to to, ze spokojnie mozna sciagac na egzaminie

Gość drożdżyca
bo nauczyciel patyrzy na pierwszy rząd

Gość ---------
@ do --------- PO co miałbym to robić ? Ja nawet mogę się zgodzic że ostatnie rządy nie miały żadnych sukcesów. Natomiast myśl o tym że Balcerowicz znów coś ze chce poprawiać w gospodarce, która została samopas, delikatnie mówiąc, przyprawia mnie o gęsią skórkę, w miejscach, o których nie wspomnę przez wzgląd na dobre wychowanie, które otrzymałem. Warto tu przypomniec ty co na niego głosowali że to własnie dzieki jego reformom, nastała potrzeba emigracji zarobkowej.

Gość why tell me why
bla bla bla :o

Gość drożdżyca
pan rosiewicz spiewał ja chyba głupi, ja rozum tracę ja darmo daję precle i mace nie taki głupi to sie opłaci by zyskac - to trzeba najpierw stracic dobranoc państwu

Gość tak wg
ale zauwaz, ze potrzeba emigracji istniala "od zawsze" jesli mowa o dziejach chocby powojennych sek w tym ze wczesniej bylo to niemal niemozliwe, to otworzenie granic i rynku pracy dla polakow w europie i mozliwosc legalnej pracy i rezydowania spowodowala fale emigracji, nie polityka ktora rzad polski prowadzil po roku 89.

Gość tak wg
naprawde myslisz ze wczesniej gdy polacy zarabiali 40 dolarow miesiecznie, a roznica do zachodu (w zarobkach i produktach nie pierwszej potrzeby) byla o wiele wieksza i istnialaby mozliwosc swobodnej migracji i legalnej pracy fala emigracji bylaby mniejsza?

Gość końska twarz
a co to jest polski rząd ? popatrz se w wikipedii, co ile sie zmienia rzad w niemczech, a co ile w polsce niemiecki rzad sie utrzymuje i po 16 lat i taki rzad może przeprowadzic jakieś działanie na całej linii nasze polskie rządy czasem sie rozpadają zanim w ogóle powstaną a potem przychodzi nowy i on sie musi "rozejrzeć"; jak już sie rozejrzy, to rach ciach i zaraz sie formuje nastepny

Gość why tell me why
nie po to zakladalam top zeby klepac o polityce! ide spac moze do jutra wam przejdzie

Gość tak wg
ale dlaczego mnei o to pytasz ja tu nie dowodze wcale ze ktorys rzad jest winny czy niewinny temu co sie dzieje wrecz przeciwnie, ja tu dowodze ze to nie dzialania rzadu (lub jego opieszalosc i bezradnosc) nie ma w tej kwestii wcale tak duzego znaczenia to roznica w zarobkach (ktora wczesniej byla jeszcze wieksza, wrecz groteskowa) jest temu winna