Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia855

od kiedy zabezpieczona?

Polecane posty

Gość gosia855

po wzieciu postinoru mialam dostalam krwawienie w terminie normalnej miesiaczki +- 2dni. wzielam 1 tabletke yasminelle yasminelle. jestem od razu zabezpieczona?

Gość gosia855
odpowie mi ktos?

A zajrzałaś do ulotki?Po postinorze występuje krwawienie popostinorowe - a nie miesiączka.Zabezpieczaj się dodatkowo 7 pierwszych dni.

Gość gosia855
wlasnie na ulotce jest napisane, ze wystepuje miesiaczka w dzien spodziewanego okresu .. a ja mialam krwawienie w 31 dzien cyklu wlasnie wtedy kiedy sie miesiaczki spodziewam.

Jeśli nie chcesz być w ciąży to przeczytaj jeszcze raz - tym razem działania niepożądane. Zaburzenia endokrynologiczne (w końcu to końska dawka hormonu) występuje u większej ilości Pacjentek niż 1 na 10 -> krwawienie nie związane z miesiączką (trochę dużo, jeśli u większej ilości niż 1 na 10).Nie masz żadnej pewności, czy krwawienie, które wystąpiło - miesiączką było, czy nie. Mogło to być równie dobrze krwawienie popostinorowe.Zabezpieczaj się pierwsze 7 dni.

Gość gosia855
wygladalo jak normalna miesiaczka dosc obfita i mocny bol. pytam, bo bylo to 2miesiace temu i od tamtego momentu wzielam 1 tabletke a kochalam sie potem z facetem nie do konca przy 5 a do konca przy 8 .. potem mialam 2 razy krwawienie z odstawienia. ciaza niemozliwa?

Skoro pytasz, to odpowiedziałam.Ciąża byłaby niemożliwa, gdybyś zastosowała się do zabezpieczenia przez pierwsze 7 dni.Jeśli jednak wystąpiło krwawienie z odstawienia, skoro minęły aż 2 miesiące - to ciąża mało możliwa.Następnym razem czytaj dokładnie ulotkę, bo możesz spaść z deszczu pod rynnę...

I poprawka - nie ma zabezpieczenia, które dawałoby całkowitą gwarancję braku ciąży.

Gość gosia855
po prostu jak rozmawialam z lekarzem kazal mi czekac na najblizsze krwawienie ktore nie przypomina plamienia.

Skoro w ulotce piszą, u więcej niż 1 na 10 może wystąpić KRWAWIENIE nie związane z postinorem, to chyba wiadomo, że nie piszą o plamieniu?

=nie związane z MIESIĄCZKĄ (anie, jak napisałam - z postinorem)Skoro w ulotce piszą, u więcej niż 1 na 10 może wystąpić KRWAWIENIE nie związane z miesiączką, to chyba wiadomo, że nie piszą o plamieniu?

Gość gosia855
hm, ale w calej tej ulotce nie ma slowa o plamieniu. wiec moze to krwawienie z zaburzen=plamienie. a okres jest wywolywany i u wiekszosci jest w dobrym terminie a czasem jest za wczesnie lub za pozno. :)

Krwawienie to krwawienie a plamienie to plamienie.I owszem, nie czytasz dokładnie ulotki.Sytuacje (znowu!) niepożądane: U więcej niż 1 na 100 może wystąpić opóźnienie miesiączki o ponad 7 dni, nieregularne krwawienie iPLAMIENIE miesiączkowe

Gość gosia855
ojej zawirowania straszne. kiedys bralam juz postinor .. mialam krwawienie i po rowno 28dniach mialam kolejne. dlatego pomyslalam ze to okres.

Gość gosia855
ojej zawirowania straszne. kiedys bralam juz postinor .. mialam krwawienie i po rowno 28dniach mialam kolejne. dlatego pomyslalam ze to okres.

Gość gosia855
ojej zawirowania straszne. kiedys bralam juz postinor .. mialam krwawienie i po rowno 28dniach mialam kolejne. dlatego pomyslalam ze to okres. po ok. 2 tygodniach od tego incydentu teraz .. robilam test. negatywny.

Gość gosia855
ojej zawirowania straszne. kiedys bralam juz postinor .. mialam krwawienie i po rowno 28dniach mialam kolejne. dlatego pomyslalam ze to okres. po ok. 2 tygodniach od tego incydentu teraz .. robilam test. negatywny.

yh... przecież test ciążowy nie działa ot tak sobie..nie możesz go zrobić obojętne którego dnia... ludzieeeeeeeeeeeeee.. ulotki rzecz święta!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gosia855
Potem nie wiedzieć czemu pojawiła się fontanna krwi i musiałam wzywać hydraulika. Czy to normalne?

Gość gosia855
nie podszywaj sie pode mnie. na ulotce testu bylo ze dziala juz po 6 dniach

Na ulotce testu mogło być jedynie tyle, że wykrywa już 6-cio dniową ciążę a wg wszelkich przesłanek medycznych - dzień stosunku to nie to samo co dzień zapłodnienia (od stosunku do owulacji może minąć kilka dni) - a ciąża to stan po zagnieżdżeniu (do zagnieżdżenia dochodzi od 6 do 12 dnia po zapłodnieniu). Dopiero od tego momentu produkowany jest hormon ciążowy.Na ulotce testu miałaś też informację (na pewno), że w celu wyeliminowania ciąży test zaleca się wykonać w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość gosia855
dobrze teraz nie chodzi o testy. chodzi mi tylko o to, że OK moglo tak być, że jednak to nie był okres, ale koncze teraz 3 opakowanie i mialam 2 razy krwawienie z odstawienia i w tym wypadku ciaza bardzo malo prawdopodobna?

Gość gosia855
hm uf to dzieki za informacje :)