amelusia 0 Napisano Październik 22, 2007 Witam. Proszę o interpretację moich wyników. Wyniki w 24 dc Progesteron 5.38 ng/ml Prolaktyna: 6.99 ng/ml ( norma 1,9-25) Prolaktyna po mtc 16.4 ng/ml Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Październik 22, 2007 Musisz napisać jak długie masz cykle i podać normy (masz je na wynikach)Bez tego interpretacja może być nieprawdziwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Październik 22, 2007 Potrzebne normy Progesteronu (podal dla każdej z faz) oraz prolaktyny po mtc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Październik 22, 2007 A więc: Prolaktyna ( norma 1,9-25) Prolaktyna po mtc (1,9-25) Progesteron faza folikularna 0-1,13 środek cyklu 0,48-1,72 faza lutealna 0,95-21,0 po menopauzie 0-1 ciąża I trymestr 9,3-33,2 ciąża II trymestr 29,5-50,0 ciąża III trymestr 83.1-160 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Październik 22, 2007 Aha cykle u mnie 28,29,30- ale zazwyczaj 28 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Październik 22, 2007 prolaktyna piękna, progesteron może być (choć gin może uznać, że za niski), owulacja przebyta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Październik 22, 2007 choć wydaje mi się, że jak progesteron nie jest bliski 10 to jest niewydolność ciałka żółtego. Wiesz mam problemy z zajściem w ciąże staram się już dług- a prolaktynę jeszcze 6 m-cy temu po mtc miałam 12 razy większą. Więc cieszę się, że jest w normie. Natomiast ona jest troszkę podniesiona le chyba tak musi być. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Październik 22, 2007 Jest po obciążeniu, więc normalne, że jest wyższa - ale nie jest podwyższona.Kwestia \"poniżej 10\" jest bardzo naciągana, bo zależy od norm i jednostek. Laboratorium laboratorium nierówne. Ale pewnie i tak profilaktycznie dostaniesz Duphaston lub Liuteinę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Październik 22, 2007 dziękuję ci bardzo za zainteresowanie- trochę mnie uspokoiłaś- jutro idę do lekarza wiec go wypytam. Ale tak od siebie to powiedz mi czy z takimi wynikami mogę mieć problemy z zajściem w ciążę- w jednej już byłam 2 tyg i poronienie samoistne. Dlatego bardzo chce być w ciąży a jednak jej nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Październik 22, 2007 Wiesz - mówi się, że 1 poronienie może być przypadkowe. Teoretycznie każdy z nas ma w bliskiej rodzinie przynajmniej 1 kobietę, która ma za sobą poronienie \"bez przyczyny\".Życzę powodzenia w staraniach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
joannaz 0 Napisano Październik 23, 2007 prl super progesteron moze byc, ale nie ryzykowalabym stwierdzenia ze na 100% byla owu bo....aby to stwierdzic w 100% nalezaloby spojrzec w USG:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Październik 23, 2007 Można USG a można i prog.Mam znajomą, która zaszła w cyklu \"bezowulacyjnym\" wg monitoringu.Więc - nie ryzykowałabym stwierdzenia, że 100% USG :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach