Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amelusia

prolaktyna i progesteron

Polecane posty

Witam. Proszę o interpretację moich wyników. Wyniki w 24 dc Progesteron 5.38 ng/ml Prolaktyna: 6.99 ng/ml ( norma 1,9-25) Prolaktyna po mtc 16.4 ng/ml

Musisz napisać jak długie masz cykle i podać normy (masz je na wynikach)Bez tego interpretacja może być nieprawdziwa.

Potrzebne normy Progesteronu (podal dla każdej z faz) oraz prolaktyny po mtc

A więc: Prolaktyna ( norma 1,9-25) Prolaktyna po mtc (1,9-25) Progesteron faza folikularna 0-1,13 środek cyklu 0,48-1,72 faza lutealna 0,95-21,0 po menopauzie 0-1 ciąża I trymestr 9,3-33,2 ciąża II trymestr 29,5-50,0 ciąża III trymestr 83.1-160

prolaktyna piękna, progesteron może być (choć gin może uznać, że za niski), owulacja przebyta.

choć wydaje mi się, że jak progesteron nie jest bliski 10 to jest niewydolność ciałka żółtego. Wiesz mam problemy z zajściem w ciąże staram się już dług- a prolaktynę jeszcze 6 m-cy temu po mtc miałam 12 razy większą. Więc cieszę się, że jest w normie. Natomiast ona jest troszkę podniesiona le chyba tak musi być.

Jest po obciążeniu, więc normalne, że jest wyższa - ale nie jest podwyższona.Kwestia \"poniżej 10\" jest bardzo naciągana, bo zależy od norm i jednostek. Laboratorium laboratorium nierówne. Ale pewnie i tak profilaktycznie dostaniesz Duphaston lub Liuteinę.

dziękuję ci bardzo za zainteresowanie- trochę mnie uspokoiłaś- jutro idę do lekarza wiec go wypytam. Ale tak od siebie to powiedz mi czy z takimi wynikami mogę mieć problemy z zajściem w ciążę- w jednej już byłam 2 tyg i poronienie samoistne. Dlatego bardzo chce być w ciąży a jednak jej nie ma

Wiesz - mówi się, że 1 poronienie może być przypadkowe. Teoretycznie każdy z nas ma w bliskiej rodzinie przynajmniej 1 kobietę, która ma za sobą poronienie \"bez przyczyny\".Życzę powodzenia w staraniach :)

prl super progesteron moze byc, ale nie ryzykowalabym stwierdzenia ze na 100% byla owu bo....aby to stwierdzic w 100% nalezaloby spojrzec w USG:)

Można USG a można i prog.Mam znajomą, która zaszła w cyklu \"bezowulacyjnym\" wg monitoringu.Więc - nie ryzykowałabym stwierdzenia, że 100% USG :-)