Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pritreda

Kontuzja, bół mięśni , jak sobie z tym radzić?

Polecane posty

Gość Pritreda

Na w-f graliśmy w kosza i niestety chyba naciągnęła mięsień łydki w każdym razie boli jak nie wiem co, masaż i zimny okład średnio pomaga. tak się zastanawiam, że może jakiś żel przeciwbólowy typu ultrafastin na to by pomógł, ale nie mam za bardzo doświadczenia w tego typu medykamentach, może coś doradzicie?

Gość podszyw podszywowi
posmaruj jak masz moze pomoze. tez jest fastum

Gość sluuuuuuuuu
tez to mam pomocy!!! 😭

Gość siopek
polecam homeopatyczny Traumeel, mi pomaga jak za bardzo poszaleje na rowerze:)

Gość iiiii tam
jakos nie wydaje mi sie, zeby homeopatia dzialala na kontuzje...

Gość jesli oklady to
lepiej cieple ,ciepla kapiel tez dobrze zrobi no i masc rozgrzewajaca ,polecam naproxen ,podobny do fastym ,ale kosztuje ok 6 zl

Gość Kofeina i Kwas fosforowy
Powinnaś wstrzymać się teraz przede wszystkim z ćwiczeniem przez kilka dni i smarować żelami przeciwzapalnymi. Ultrafastin sobie znakomicie z takimi kontuzjami radzi (nie raz go stosowałam, bo kocham wszelki rodzaj ruchu i sportu i czesto sobie coś robię :P). A tableteczki swoją drogą, warto spróbować jeżeli nie są dramatycznie drogie (może sobie kiedyś zakupie). Ale w tym przypadku myślę, że ograniczenie szaleńsw na kilka dni i maść powinno wystarczyć :) Z kolei wracając do ciepłych okładów, to nie polecam. Znalazłam taką informację: "nie ogrzewajcie bolącego miejsca! (niektóre "mądre" publikacje tak radzą). Jeżeli okłady to tylko zimne!!! Również niektórzy "specjaliści" zalecają moczenie w ciepłej, mocno osolonej wodzie. Tu byłbym ostrożny. Z doświadczenia wiem, że wszelkie ciepłe okłady tylko pogarszają stan, również w przypadku bólu w stawach. Nie stosujcie maści rozgrzewających! (np. Ben-Gay). To tylko powiększy stan zapalny!" Wobec tego, z gorącymi kąpielami, to z rozwagą ;)

Gość pritreda
Kurde, a mi zawsze ciepła kąpiel pomagała, jak np po maratonach byłam ledwo żywa, ale wtedy nic nie naciągałam. Posmarowałam tym ultrafastinem, już mi lepiej, ale z tym sportem to średnio się mogę ograniczyć, bo mamy w-f istkę tyrankę, która żąda zwolnień lekarskich, a z taką pierdółką latać teraz do lekarza nie będę.

Gość Ilczynkskaoa
Najbezpieczniej w pierwszej kolejności iść do lekarz, żeby sprawdził czy to nie jest nic niebezpiecznego, a dopiero później można stosować się do takich porad - http://ruszajpozdrowie.pl/kontuzje-i-urazy/ . Nigdy odwrotnie.

Gość werka991
Najlepiej iść do specjalisty np tu https://athleticomed.pl/co-diagnozujemy-i-leczymy/ zeby sprawdził co się dzieje i rozpoczął ewentualne leczenie. Bólu naprawdę nie powinno się lekceważyc bo może z tego wyjść jakaś poważna kontuzja i dopiero będzie problem.

Gość gość
Ja miałam spory problem po kontuzji z powrotem do pełni zdrowia. Zgłosiłam się do prywatnej przychodni rehabilitacyjnej www.fizjomotus.pl w Krakowie. Tam spotkałam się z profesjonalną pomocą, więc polecam wam to miejsce.

Gość gość
Jeżeli chcecie w pełni się wyleczyć po kontuzji to polecam wam udać się do www.reha-kfz.pl Tam poddacie się profesjonalnej rehabilitacji. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest pójście do centrum fizjoterapii niż czekanie aż kontuzja sama przejdzie.

Gość gość
W powrocie do zdrowia po kontuzji pomogli mi specjaliści z Centrum Nowoczesnej Rehabilitacji www.cnr-med.pl gdzie przy okazji po ćwiczeniach mogłam się zrelaksować w strefie urody.

Gość gość
Cześć witam. Kompresy Flex zacząlem używam jak mnie kontuzje zaczęły męczyć od biegania i rzeczywiście pomagają zwłaszcza chłodzenie daje efekty.

Gość gość
Zgadzam się, ze jak bóle są uporczywe czy nawracają to lepie iść do fachowca. W Świdnicy dobra rehabilitacja jest w Kolmed http://kolmed-swidnica.pl/oferta/ Mają różnego typu zabiegi i dobrych fizjoterapeutów.

Gość koziołekmatołek

"gdyby kózka nie skakała to by nózki nie złamała" tak na mnie wołali... często biegałem, grałem duzo w kosza, no kocham aktywny tryb zycia, ale ciągle kontuzje mnie dopadały... stwerdzono predyspozycje do zapalenia chrząstki stawowej... :(, ale no właśnie dzięki temu, ze stwierdzono mogłem wdrożyc plan naprawczy, a nie udało by się to gdyby nie klinika Dethloff i ich test dna iGenesis, to on mi wykazał co się dzieje w moim organizmie!

Gość Milla

W Rehaexpert ja leczyłam się z kontuzji kolana. I tak naprawdę nie mogłam lepiej trafić. Jestem bardzo zadowolona bo poprowadzili moje leczenie dokładnie i rzetelnie.

Gość Trombek

W takim przypadku lepiej odwiedzić dobrego fizjoterapeutę - im szybciej, tym lepiej. Można zapisać się online na rehabilitacje.org.

Gość Kindi

Żeby trafić na dobrą rehabilitację to trzeba jednak się postarać. Mi się udało bo polecono mi RehaExpet i dzięki nim nie pamietam już o kontuzji. Wszystko fajnie i dokładnie przeprowadzone. No i już mnie nic nie boli.