Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metyska2323

fajna kawiarnia w Krakowie??

Polecane posty

Gość metyska2323

zna ktoś może jakąś fajną kawiarnię z przyjemnym, ciepłym klimatem?

Jest w sumie sporo miejsc w Krakowie, w których można napić się dobrej kawy, albo jakiegoś dobrego drinka posmakować.Oczywiście wszyscy znają kawiarnie i restauracje na rynku, ale tam zawsze jest byle ludzi, że czasem człowiek woli zrezygnować i wybrać jakieś inne miejsce. Może Znacie ciekawe miejsca przy rynku, w jakiś przytulnych zakątkach?

W Krakowie nie trudno jest znaleźć dobrą restaurację, czy kawiarnię. Ale na pewno każdy z nas ma jakieś jedno swoje ulubione miejsce. Ja bardzo lubię Scandale Royal na Placu Szczepańskim, przede wszystkim za bardzo dobre desery mnie bardzo smakował Crme Brle, nie przesadzę jeśli powiem, że to jest najlepszy deser, jaki kiedykolwiek jadłam. Ale dobre jedzenie to nie wszystko, co cechuje o miejsce, Scandale Royal to także niepowtarzalna atmosfera, piękny wystrój.

Gość krakowski rynek
dla mnie najbardziej urokliwym miejscem jest kawiarnia Noworolski na Krakowskim Rynku, jej klimat i atmosfera jest wręcz niesamowita, tutaj na kawę przychodzili wybitni artyści XIX wieku, nie sposób się dziwić dlaczego, gdyż tutejsze desery i kawa są rozkoszą dla podniebienia, polecam wam właśnie ta kawiarnię

Polecam Dali, mają tam wspaniały wystrój zainspirowany sztuką Salvadora Dali, dobre jedzenie na lunch i pyszna kawę. To też jedyne miejsce w krk gdzie można spróbować kawy Kopi Luwak.

Gość gość
Smakuje mi jedzenie jakie serwują w Ganesh. Ogólnie to nie przepadam za orientalnym jedzeniem, ale to co oni podają z kuchni indyjskiej to rzeczywiście jest dobre. Fajnie, że nie liczą sobie ekstra za dodatki, tylko wszystko jest już uwzględnione w cenie potrawy. Miła obsługa, przyjemny chłodek zabytkowej piwnicy.

Gość gość
moja ulubiona kawiarnia to Lajkonik. Kocham to miejsce właśnie ze względu na bardzo kameralny i ciepły klimat. Już wytworzył się u mnie taki zwyczaj, że zawsze zmęczona po zajęciach odwiedzam to miejsce, relaksuje się i piję jaką dobrą kawę. Wybór mają bardzo dobry oraz proponują inne świetne napoje. Całą ofertę można sprawdzić na http://lajkonik-pik.pl/pl/napoje

Gość gość
Ja znalazłam ostatnio super miejsce w Krakowie. Willa Fryderyka- cichutko, przyjemnie, można na zewnątrz posiedzieć :)

Gość gość
Po co siedzieć w Krakowie jak można pojechać do Myślenic tak jest fajna Kawiarnia Coffee House na słonecznej kółko galerii a po kawce na spacer do parku ;-)