Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość la derenieree

czy można się nauczyć samemu szyć ubrania?

Polecane posty

Gość la derenieree

chodzi mi o to, ze nic mi sie nei podoba w sklepach poza tym jestem niewymiarowa, chcialbym sama szyc dla siebie ubrania, ale jestem zielona jak groszek. maszyna, tkaniny, dobre kilka ksiazek no i wzory czy szyjecie dla siebie ciuchy? ciężko jest sie nauczyc? moze wybiore sie do szkoly krawiectwa? fajna sprawa, miec cos na sobie wg wlasnego pomyslu, mozna czerpac inspiracje z wybiegow mody, a samej uszyc bardzo podobnie, a nie zadowalac sie tym co nam proponuja sklepy.

Gość Keeejsi
Jasne, ze mozna - jestem chodzącym przykładem. Zaczęło się wszystko od przepisnaszycie.pl - podglądałam jak to robią profesjonaliści, krok po kroku. Czytałam i słuchałam każdej porady i zaczęłam próbować - nie czarujmy się, nie od razu było cudownie, ale satysfakcja zdecydowanie oggromna. :)

Gość kaniaM
no jasne, że można. Ale trzeba w to włożyć naprawd ę bardzo dużo pracy i wysiłku. Ja już od jakiegoś czasu śledzę stronę przepisnaszycie.pl i krok po kroku próbuję szyć - superowa stronka ;) Polecam każdemu!

Gość MajuńkaS
Ja tez uważam, ze zdecydowanie tak. Ale trzeba poświęcić dużo czasu, cierpliwości w ktora lepiej się uzbroić. Podobnie jak koleżanki wyżej, polecam przpeisnaszycie.pl - dużo rzeczy się dowiesz z tej storny, no i ta masa inspiracji - mega <3

Gość gość
Jak nie można, jak można! Moja mama i ciocia miały od najmłodszych lat szyte ubrania przez babcię. Mama też sama sobie szyła ubrania jako panna i młoda mężatka. Ja z siostrą uczyłyśmy się same szyć ubranka dla lalek, co zaowocowało przeróbkami naszych ubrań w późniejszym czasie. Wszystko szyłyśmy ręcznie i doszłyśmy do niezłej wprawy. Teraz mi się nie chce w to bawić, bo nie mam czasu i dobrego sprzętu. Porządna maszyna do szycia to podstawa ;)

Gość aniaszyje
spróbuj na przepisnaszycie.pl - mega spoko stronka. Bardzo, bardzo dużo porad, informacji, ja chciałam zaoszczędzić kase iz nimi spróbowałam i nie żałuję, bo krok po kroku proóbowałam i się udało ;)

Gość gość
Dzięki wszystkim podającym stronę przepisnaszycie.pl. Na pewno skorzystam jako samouk w temacie. Zaczęłam od tego kiedyś potrzebna mi była kiecka, nie było komu uszyć więc zasiadłam do maszyny i wyprodukowałam całkiem dobrą sukienkę. Dalej jakoś poszło. Nigdy nie dobrałam się pójść na jakiś kurs, ale uważam że są one bardzo pomocne. A szyć warto, chociaż to pracochłonne. Tworzy się unikalną garderobę, nie taką rozpoznawalną z daleka "aha, bluzka z H&M, spódnica z Zary" jak 100 innych kobiet na ulicy.

Gość gość
Potwierdzam samodzielna nauka szycia jest jak najbardziej możliwa i do tego jest z tego świetna zabawa, wystarczy tylko trochę zapału a efekty będą zaskakujące, jedyne czego Ci trzeba to maszyna :D teraz Bernina ma promocje genialne z okazji 20-lecia i jest co najmniej 20% rabatu na dobre modele a dużo jest jeszcze bardziej przeceniona więc można profesjonalną, niezawodną maszynę mieć za grosze