Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biedna

czy jestem w ciąży ?

Polecane posty

Gość biedna

mam pytanko, miesiączke miałam 16.09.2007 trwała tylko 3 dni, a normalnie trwa 5-6 dni, po miesiączce bolały mnie piersi, na piersiach wyskoczyły mi jakies krostki, ale pozatym nic sie nie działo.kolejna miesiaczke dostałam 13.10.2007 i ona trwała tylko 2 i pół dnia, była jakas dziwna bo 1 dnia była słaba, 2 dnia była dosc mocna a tego ostatniego dnia jakby jej nie było, do tego w ten ostatni dzien była taka rozciągliwa. dodam ze mam regularne miesiaczki. po tym okresie mam bole podbrzusza, pleców i piersi, pozatym jestem senna i rozdrazniona, 22.10 robiłam test i wynik wyszedł negatywny, czy to mozliwe ze mimo wszystko jestem w ciąży? czy moze za szybko zrobiłam test? dodam ze uprawiam seks przerywany i raczej staramy sie uwazac. i moj partner zawsze mowi ze zdążył. oprócz tych wszystkich dolegliwosc mam jeszcze wilczy apetyt. kiedy teraz powinnam zrobic test ciazowy?

Gość biedna
myslisz ze to moze byc cos powaznego? a moze poczekac na nastepna miesiaczke i wtedy wszystko sie okaze?

Gość jeśli nie spieszy ci się
z odpowiedzią to po co pytasz tutaj i zakładasz już chyba 3 z kolei topik?:O

Ale co się okaże? To samo? Nawet, jeśli wystąpi normalna miesiączka - to trzeba będzie zbadać przyczynę.

Gość biedna
ten był pierwszy topik, a co do tego czy mi sie spieszy, to tak bardzo mi sie spieszy bo chce wiedziec co sie dzieje, a własnie mozej lepiej poczekac moze kolejna miesiaczka okaze sie normalna

Gość rany kobieto
masz dwójkę dzieci i nie spieszy ci się?:O nie wiesz co sie z tobą dzieje, a jeśli to coś poważnego? może jednak chociaż dla dobra dzieci poszłabyś do lekarza, masz dla kogo żyć przecież

Gość biedna
zrobi tak jak podpowiada mi sumienie, dzieki za rady jak bede wiedziała co ze mna jest nie tak to sie odezwe

Gość przygoda_
jeśli uprawiasz seks bez zabezpieczenia to wiadomo ze zawsze moze zajśc, ale skoro test jest ujemny to tym razem nie zaszlaś. Testy myla sie niezwykle rzadko.

Gość biedna
wiec pojde do gina i zobaczymy co powie, oby nie było to nic powaznego dzieki za rady

Gość akurat z tym się nie zgodzę
że testy mylą się niezwykle rzadko, bo mylą się bardzo często:O jedynie test na betę jest właściwie nieomylny natomiast dziwię się autorce, że chce zwlekać z pójściem do gina:O

test się nie myli - co najwyżej użytkownik testu nie rozumie ulotki i test wykonuje 6 dni po stosunku a potem się dziwi, że jednak ciąa.

Na każdej ulotce nawet testu super czułego widnieje informacja w stylu \"aby wykluczyć możliwość ciąży test zaleca się wykonać po terminie spodziewanej miesiączki\".

Gość czyli jeśli mi test wyszedł
pozytywny (robiony już po terminie planowej miesiączki), a potem dostałam spóźniony i to sporo okres to na 100% byłam w ciąży? to musiało być samoistne poronienie? na 100%?

a czy duże jest prawdopodobieństwo zaburzeń hormonalnych akurat w tym cyklu? dodam, że to był mój pierwszy cykl starań, a wcześniej miesiączki miałam regularne właśnie co 28 dni

W każdym cyklu mogą wystąpić zaburzenia hormonalne - mniej lub bardziej widoczne.Dużo testów robiłaś w życiu? jeśli nie, to istnieje możliwośc, że akurat w tym wypadku wystąpiło zwiększenie produkcji hcg czy tsh (tarczyca, torbiel, cysta) - ale niekoniecznie, większe prawdopodobieństwo, że jednak była to ciąża.

a torbiel albo cystę lekarz powinien wykryć chociażby na badaniu usg? bo byłam tydzień po krwawieniu u ginekologa i nic takiego nie stwierdził

o qrcze, trochę mnie zmartwiłaś, może mam torbiel?:( czy temu schorzeniu towarzyszą jakieś szczególne objawy?

Gość a powiedzcie mi
ja też sie martwie biore tabletki od roku ostatnia tabletka z opakowania biore we wtorek okres dostaje zawsze w sobote i tak trwa do wtorku .a teraz tez dostałam w sobote ale juz wczoraj czyli w poniedziałek juz nie leciłam mi krew i przez dwa dni to też wyszła skąpa miesiączka i co myślicie

czyli jeśli mi test wyszedł -> zazwyczaj wychodzi w badaniach hormonalnych, że coś jest nie tak.

dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:) będę musiała zrobić badania hormonów