Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawusia165

Podrażnienie Atredermem. Wyglądam jak . . . .

Polecane posty

Gość Kawusia165

Mam problem. Kilka dni temu byłam u dermatologa i przepisała mi Atrederm płyn. Smarowałam przez chyba 3 dni raz dziennie w 4 dniu zaczęłam mi lekko schodzić skóra. wystraszyłam się i odstawiłam lek. Następnego dnia moja skóra zaczęła schodzić jeszcze bardziej a potem zrobiły mi się czerwone plamy które już sa dwa dni. Odstawiłam lek a one nie schodzę, skóra już zeszła . Najwieksze podrażnienie (czerwone plamy) na okloicach nosa, brody !!! i czole. Nie wiem czym to zlikwidować. Jestem załamana. Wyglądam źle i chcę się tego pozbyć. Pytanie jak. Pomosy!!!

no to ładnie Cię załatwiła :( nie polecałabym nikomu stosowania tego codziennie! na początku używania. zacząć można nawet od jednego razu w tygodniu, a następnie stopniowo zwiększać, ale na codzienne używanie to raczej mało kto może sobie pozwolić. popytaj w aptece o coś łagodzącego, np. pantenol albo Cicalfate LRP. albo może nawet przejdź się do dermatologa, tylko innego. a dermatolog poinformowała Cię o konieczności stosowania kremów z wysokimi filtrami UV na dzień, przepisując Ci retinoidy?