Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanko

czy ktos z Was byl lub mieszka w danii??

Polecane posty

Gość mam takie pytanko

wybieram sie na wymiane studencka do Danii wiekszosc info jak tam jest znalazlam w internecie mam jednak pytanie dotyczace... ubioru :) jak ubieraja sie tam studenci, czy raczej "na galowo" czy zupelnie luzny, codzienny styl? Na wielu forach czytalam tez o tym, ze wszedzie jezdzi sie rowere, czy to na uczelnie do biblioteki, ale takze na imprezy itp i wlasnie to mnie zastanawia bo jakos ciezko wyobrazic mi sobie dziewczyne np w spudnicy czy na obcasach jadaca rowerem. Jak to wrzeczywistosci wyglada??

Czesc, Moj maz studiowal w Danii, wiec moze troche pomoge. Studenci ubieraja sie na luzie. Galowo raczej rzadko. Rowerem jezdzi sie wszedzie, na wyklady, na imprezy, po prostu wszedzie bez wzgledu na pogode. Jesli pada lub jest zimno po prostu ubierasz nieprzemakalne sponie i kurtke (cieple rzeczy) i jedziesz. Dziewczyny jezdza na rowerach w spodnicach i butach na obcasach-niewiem jak ze szpilkami, ale jezdza. Oczywiscie mozesz wziac metro, autobus, etc, ale bez wzgledu na pogode zobaczysz w Danii osoby na rowerach. Pozdrawiam i zycze powodzenia!

Gość mam takie pytanko
dzieki na metro raczej sie nie nastawiam, jak juj to ten rower na codzien ubieram sie raczej bardziej sportowo wiec z tym to nie ma problemu, ale z tymi obcasami i spudnicami mnie bardzo zastanawialo :)

Gość podnoszęee
i co jak tam jest z pracą?