Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tech

jaki wpływ ma jedzenie na karmienie piersią?

Polecane posty

Gość tech

czy pokarmu jest więcej, czy to naprawde jakis związek?

jak zapominalam jesc np kolacje czy ograniczylam jedzenie w ramach zrzucenia kg (ja w odroznieniu od innych w czasie karmienia tyje a nie chudne) to niestety laktacja sie zmniejszala... pomaga tez picie duzej ilsoci wody mineralnej. wtedy mleka ma sie znacznie wiecej

Z tego co wiem, to mleko produkuje się głównie z wody, więc mamy karmiące piją dużo mineralnej. Poza tym to co jesz, przenika do pokarmu, czyli maluszek może dostać alergii na coś co Ty zjadłaś, więc trzeba ostrożnie z tym co się je.

Gość zależy na co
na ilość pokarmu nie ma wpływu, ale z badan wynika, że np. na skład kwasów tłuszczowych ma wpływ dieta. Dlatego karmiąc dziecko trzeba jeść pokarmy wartościowe, dobrej jakości. Nie jeść wafelków i chipsów, tylko ryby i masło. Jeśli będziesz jeść za mało, to mleko i tak powstanie- ale kosztem Twojego zdrowia.

Gość tech
dziekuje za odpowiedzi jestem niejadek ale wiem ze musze jesc bylam ciekawa czy to ma wplyw , czy bede miala mniej pokarmu jak bede malo jadla

zauważyłam że jak przestałam pic w dużych ilościach przez kilka dni to zmniejszyła mi się ilość wyprodukowanego mleka... ;-(