Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już nie wiem co mam robić..

Czerwone placki swędzące na policzkach....co to jest?

Polecane posty

Od kliku dni mam na twarzy pod oczami swedzace czrrwone placki na policzkach, pieką swędzą i palą.... juz nie wiem co robic.. jestem załąmana...czy ktos z was ma cos podobnego? jak to leczyc?

pomózcie prosze....

wiesz, ja miewam takie luszczace sie czerwone i swedzace na twarzy. to jest łojotokowe zapalenie skóry. najbardziej pomaga mi na to clotrimazol masc. smaruje przez kilka nocy i pomaga mi bardziej niz masci od dermatologa. mam nadzieje ze Cie nie wystraszylam

kiedys mialam cos takiego po nowej piance do demakijazu - a miala byc dla alergikow i do cery wrazliwej :-O odstawilam natychmiast, nie robilam makijazu, pilam wapno musujace i smarowalam na noc kremem penaten (taki do pup niemowlat... :-P ) zeby zlagodzic swedzenie, przeszlo po okolo 3 dniach jako tako zastanow sie czy nie masz jakiegos nowego kosmetyku no i wybierz sie do dermatologa

OPEN UPP mam masc clotrimazol w domu to jest straszne....dopiero teraz mi sie to pojawiło, latem nie a myslisz, ze moze to miec cos wspolnego z pogoda? Bo na dworzu jest teraz zmino, a w pracy strasznie gorąco. wtedy zaczyna mi sie to robic....

nie wiem co mam uzywac na co dzien....czy moge te masc uzywac na wyjsce na dwór? na mróz?

prosze o odpowiedz

Gość szok to jest
zaburzenia hormonalne, stres

to jest straszne...siedze teraz i rycze, bo mam dosyc...ludzie w pracy sie na mnie gapią....a nie bede kazdemu tłumaczyc co i jak...wstydze sie po prostu....:( mam załamkę...:(

Gość niebieskooookaa22
myślę, ze to uczulenie na jakiś kosmetyk: polecam wapno do picia i smarowanie buzi Nanobasą(do kupienia w aptece)

Gość niebieskooookaa22
jeżeli to łuszczyca, to Nanobase też pomoże, bo natłuści i odżywi skórę.... ale do dermatologa też bym się wybrała, jak nie zajdzie przechodzić za parę dni...

Gość raczej uczulenie
bo i ja to mam. Dopiero odstawienie kosmetków i leki na uczulnienie pozwoliły mi pozbyć się plam, ale skóra teraz jest okropna no i został rumień. Używam teraz tylko physiogelu, kremu i mleczka do mycia zamiast wody,narazie mam spokój, ale i tak myślę o jakiś zabiegach, bo nie lubię ciągle chodzić w podkładzie.

Gość ona77
nie zalamuj sie tylko odstaw wszystko co moglo cie uczulic,krem,zel,to czym pielegnujesz skore,mnie na uczulenia i wszystkie wysypki pomaga LORIDEN A,niestety na recepte ale moze jak powiesz pani mgr ze jestes w potrzebie to sprzeda,ja go zabieram wszedzie,jak tylko cos zapiecze,zaswedzi wysypie to od razu samruje gora dwa dni i jest ok:)