Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję się że i ja go mam...

16 latka z mojej miejscowości ma HIV... i mimo to roznosi wirus

Polecane posty

Info x 7777 - dziękuję, poszukam w krakowie albo zadzwonie do wa-wy i podadza adres. za tydzien lub 2 jadę na badanie. uzzzzzzzz - raczej... co to za dziewczyna? nie na darmo gadaja ze HIV - w takim razie chyba co druga kobieta musiałaby zostać ukarana... jesli chodzi o moralność nasze zdania roznia sie bardzo na ten temat. ale latwa nie jestem, dwóch partnerów przez całe życie to nie jest dużo, podobnie utrata dziewictwa w wieku 21 lat. a poza tym to chyba teraz nieważne

Gość fgfggf
sorry ale dla mnie nie róznisz sie od tej dziewczyny. jak moza sie puscic z pierwszym lepszym facetem?

Gość upppppppppppppppp
2 partnerow przez cale zycie?? ile masz lat dziewczyno? zamierzasz zostac z gosciem, ktorego nie kochasz do konca zycia czy polozyc sie i umierac? ta 16-latka, tez miala moment, kiedy mowila - 2 przez cale zycie... i wiesz co - mozna miec 5 i wszystkich kochac i oddawac sie z uczuciem ale to co Ty piszesz o swoim zwiazku jest odrazajace

Gość fgfggf
życze Ci zebys nie była chora, mozliwe ze o tej dziewczynie to tez tylko plotki ale zastanów sie nad swoim postepowaniem. Jak mogłas kochac sie bez zabezpieczenia (bo domyslam sie, że tak było) z facetem, którego nie znasz przeszlosci sexualnej, a teraz wstydzisz/boisz sie zapytac o nia

Gość uzzzzzzzz
Już nie atakujmy dziewczyny i tak pewnie koszmar przezywa,a nikiedy nie wiadomo tak od razu jaki jest facet.Ja mam 26 lat tez 2 na koncie w tym jeden z nich w marcu zostanie moim męzem,ale poprzedni mój nie był wiele lepszy niestety:/,niemniej zawsze zabezpieczałam sie prezerwatywą,a jaki on jest naprawde dowiedziałam się po 1,5 roku związku:/

Gość uzzzzzzzz
Poza tym nie do końca wierze że ta 16 latka ma hiv,moga to być poprostu plotki.Służba zdrowia nie ma prawa udzielać informacji o zakazeniach hiv ani hcv,wiec mogą to być wyolbrzymione dane.Co ciekawe ,ja jestem atrakcyjną kobieta,czesto spotykałam sie z wieloma facetami,ale na kawie,nie sypialam z nimi,mało tego nie całowałam sie,a kilka zazdrosnych kolezanek dopisało mi fajną historie,teraz sie śmieje z tego,bo ludzi którzy mnie dobrze znali wiedzieli jaka jestem:)

Gość GzT
uprawiac seks z facetem, ktorego sie nie kocha i nie zna i brac tabletki? szczyt glupoty, ale selekcja naturalna robi swoje.

Gość nie tłumacz się i nie wybielaj
wystarczy mi to, że poszłaś do łóżka z facetem, którego NIE KOCHASZ więc nie pitol mi tutaj o tym jaka to jesteś niedostępna:O

Gość do uzzzzzzzz
nie widzisz różnicy między przykładowo zakochaną bez pamięci nastolatką ,która oddaje sie bez reszty kolesiowi, który może okazać się najgorszym pod słońcem kutasem tylko dlatego, że kocha go bez pamięci, a tą panną, która jest dorosła i świadomie idzie do łóżka z facetem, który dla niej niewiele znaczy? sorry, ale dla mnie to kurestwo:O

Gość uzzzzzzzz
Różnicę widze:) ale juz sie stało,dziewczyna ma nauczkę,oby nie taką która zawazy na całym jej życiu.Ja osobiscie nigdy nie przespałabym sie zfacetem którego nie kocham,ona zrobiła inaczej ale nie powód aby teraz kopac upadłego.Podejrzewam ze dziewczyna potrzebuje wsparcia psychicznego,bądź co badz nic przyjemnego zapewne w robieniu sobie testu na Hiv,a ludzie popełniają błędy,głupie błędy.

Gość tylko że z jej wypowiedzi nie
widać ani tego, że żałuje ani tego, że ma świadomość tego iż źle postąpiła:O udaje, że nic się nie stało, robi z siebie cnotkę na siłę, a prawda jest taka, że tylko winny się tłumaczy

Gość uzzzzzzzz
oby tylko umiała wyciagnac wnioski z tej historii

Gość tylko że z jej wypowiedzi nie
dokładnie, bo mając 22 lata, czas najwyższy dorosnąć

Gość uzzzzzzzz
Myśle ze czekajac na wynik hiv przemysli sprawę:/ Do autorki-poczytaj to forum hiv,tam udziela Ci zapewne informacji http://free4web.pl/3/0,55537,default.html;jsessionid=82F8A89D4CED03A3FA10A24C8C5DA57B

Gość uzzzzzzzz
Wogóle sądze ze w szkołach obowiązkowo powinny być pogadanki profesjonalne na temat chorób przenoszonych drogą płciowa.ja w liceum byłam na olimpiadzie dotyczącej hiv,wiec conieco pamietam z tematyki hiv,ale napewno w głowie została ostrożnosc.

Gość do autorkiiiiiiiii
ja bym zrobiła tak - spytała sie faceta czy miał z spał z ta dziewczyną i zaządała wyników badań. Jesli nie - zycie jest brutalne, ale gdyby facet nie chciał sie przebadac to zanczy ze ma cos do ukrycia i na pewno bym zostawiła takiego. słyszałam i czytałam, ze wirygodny wynik na HIV mozna przeporowadzic dopiero po 6 miesiącach od prawdopodobnego zakażenia - wiem bo sama robiłam takie badania . wczesniej wynik moze nie byc wiarygodny. dlatego lepiej zeby twój facet sie przebadał, bo pewnie jesli spał z ta dziewczyna to 6 miesiecy od tego minęło. i prawda jest tez to ze po 3 miesiacach wynik nalezy powtórzyć. i pewnie wiesz ze takie badania sa płatne - wynik jest dnia następnego. zmuś wiec faceta zeby sie przebadał , jesli cie kocha i jest to cos powaznego, to zrobi to dla ciebie.

A wiesz co ja Ci powiem? Watpie ze masz 22 lata. Po sposobie pisania wydajesz mi sie takze 16-to latką:O Juz nawet nie chodzi o to ze spisz z e swoim chlopakiem nie kochajac go ... ja tez caly czas zyje w zwiazku w ktorym moje uczucie wygaslo, tylko ja jezeli nie mam ochoty na seks to poprostu tego nie robie :O Mowisz ze o wirusie powiedzial pedagog szkolny ... musialo byc to kilka lat temu skoro masz 22 lata, no chyba ze masz kolezanki w liceum i to one Ci o tym powiedzialy ... Ta cala historia wydaje mi sie byc troszke naciagana ale to jest tylko moje zdanie ... Czemy wszyscy boja sie podac swoj wiek??

Gość wynik zrobiony 3 miesiące
od ewentualnego zakażenia jest 100%

Gość Laliitaa
mnie tez zaciekawil ten pedagog szkolny. chyba za masz 22 lat i chodzisz jeszcze do szkoly sredniej. Mi tez sie wydaje ze masz kilkanascie lat, 22-latka ma juz inne podejscie do zycia i dla niej nie byloby problemu porozmawiac z chlopakiem na temat seksu, hiv itd.Najlepiej jesli masz pieniadze to zrob sobie ten test lub poprostu zacznij oddawac krew(wtedy dowiesz sie zadarmo ) a zchlopakiem sprobuj porozmawiac i najlepiej nie sypiaj z nim dopuki nie bedziesz mila wynikow badan i nie bedziesz mila 100% pewnosci ze on jest czysty. A najlepiej to go olej widac ze ci na nim az tak nie zalezy, znajdziesz sobie kogos bardziej wartosciowego.

martwi mnie ze az tyle czasu trzeba czekac na wiarygodny wynik, podobno sa rozne rodzaje testow-jedne wiarygodne juz po miesiacu ale trudniej dostepne, i jak mowicie po 3 miesiacach uzzzzzzzz - no wlasnie:) Ty jesteś ładna i zazdrosne koleżanki zrobiły z Ciebie kogoś kim nie jesteś... Ale tutaj niestety sytuacja ma się odwrotnie... To aż nieprawdopodobne, sama nie mogłam w to uwierzyć. Wiem, ze ma problem, moze w domu tez nie bylo za ciekawie ale jesli jest chora niech nie roznosi tego. i to nie jest tak ze z tych 'usług' korzystają sami dresiarze czy alkoholicy, czesto zdarzaja sie tacy z porzadnych domow, ktorzy aktualnie nie maja dziewczyny, a zadna nie jest chetna. Mam ogromna nadzieję, że to plotka z tym wirusem... wiem, ze mozna udzielac takich informacji ale tylko kiedy jest zagrozenie spoleczne, bo bylo tak juz z jedna kobieta(wiem to od przyjaciela z policji) Też mi się wydaje troche naciagane z tym pedagogiem... nie tłumacz się i nie wybielaj - nie powiedzialam ze jestem niedostepna dla kazdego. nie jestem cnotka ani nie probuje jej z siebie robic. a zaluje tylko i wylacznie tego ze moglam sie zarazic. niczego wiecej uzzzzzzzz - za taka glupote wsparcie?? po prostu wybralam nieodpowiedniego partnera... bardzo nieodpowiedniego. a stalo sie tak bo chcialam zapomniec o tym co zrobil poprzedni dzieki za linka do forum, znalazlam juz punkt anonimowych pobran w krakowie do autorkiiiiiiiii - tez o tym myslalam. chce z nim jechac tam gdzie badaja anonimowo. nawet jakby sie wyparl ze mial jakies kontakty... rzekomo mnie kocha ale zachowanie swiadczy o czyms zupelnie innym Delicious_ chcialabym zeby to bylo naciagane. kolezanki o niczym mi nie mowily, nie rozmawiamy na ten temat. l.o juz dawno skonczylam, a poza tym ona i tak jest z gimnazjum. wiesz a z 'wlasna wola' to nie takie proste. nasz pierwszy raz byl taki, ze rozebral nas, a ja prosilam zebysmy tego nie robili, a on na to ze chyba moze mnie tylko popiescic, zaufalam a pozniej juz sie nie sprzeciwialam. tak to bylo. jesli kogos to interesuje. teraz to chyba powiesz ze jestem nie tylko mlodsza ale jakas niepelnosprawna intelektualnie. no tak sie zachowalam, pozniej juz nie musial do niczego mnie zmuszac, jakos mi to spowszednialo i stalo sie obojetne

Gość dziecko wszystko to co piszesz
jest wręcz jakieś chore:O Ty wyraźnie potrzebujesz pomocy psychologa:O

Gość dziewczynka podstarzala
"nasz pierwszy raz byl taki, ze rozebral nas, a ja prosilam zebysmy tego nie robili, a on na to ze chyba moze mnie tylko popiescic, zaufalam a pozniej juz sie nie sprzeciwialam. tak to bylo. jesli kogos to interesuje. teraz to chyba powiesz ze jestem nie tylko mlodsza ale jakas niepelnosprawna intelektualnie. no tak sie zachowalam, pozniej juz nie musial do niczego mnie zmuszac, jakos mi to spowszednialo i stalo sie obojetne" to jest chore i dlatego bierzesz tabsy?? hehehe :-D :-D :-D jak na 22 lata to jestes baaaaaaaaardzo dojrzala emocjonalnie :-P aaa no i gratuluje fajnego chlopaka :-D

tabletki brałam po porzednim, zostały mi opakowania