Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość galaretka22

Co sadzicie o wyroku mezczyzn z Wlodowa??

Polecane posty

Gość galaretka22

Ja jestem przerazona, bo obojetnie kim byl ten zabity czlowiek, to jednak oni go zabili i sie z tego wywineli. Teraz kazdy kto bedzie np. nienawidzil sasiada, stwierdzi, ze moze go zabic, bo i tak nie pojdzie do wiezienia:O

Chyba nie zrozumiałaś...nie upraszczaj. Ci ludzie szukali pomocy na policji i byli terroryzowani przez niego. A że nikt im nie pomógł, to wzięli sprawy we własne ręce. To nie znaczy, że od dzisiaj można bezkarnie zabijać...:o

Gość POLICJA NIC SOBIE Z
TEGO NIE ROBILA WIEC STALO JAK SIE STALO WYROK SLUSZNY

Gość galaretka22
Owszem, sytuacja byla nieciekawa, policja powinna zareagowac, ale nie mozna zabic czlowieka i nie poniesc zadnych konsekwencji:O Oni go po prostu zatlukli na smierc...

Gość galaretka22
Mysle po prostu rozsadnie i wiem, ze ten wyrok moze miec konsekwencje w przyszlosci.

Gość POLICJA NAWET NIE
ZABEZPIECZYLA DOBRZE MIEJSCA PO ZDARZENIU. A NALEZALO SIE MU. PRZYNAJMNIEJ SPOKOJ NA WSI HEHE

Gość
Sytuacja jest dosc skomplikowana,ale wyrok sadu jak najbardziej sluszny.Wyobraz sobie autorko,ze jakis kryminalista terroryzuje ciebie,grozi twojej rodzinie.Zglaszasz to na policje,a oni Cie olewaja.Tak tam bylo.Wyrok uniewinniajacy jest jak najbardziej sluszny.Jeszcze tylko ci policjanci powinni dostac za swoje i to zdrowo.To bylby czytelny sygnal dla innych policjantow,ze nie wolno nigdy lekcewazyc zadnych zgloszen...

Gość TAAA NAPEWNO
chlopy rzuca sie tym razem na babe i ja zajebia lopatami.

Gość za mały
bo teraz może byc więcej samosądów:(

Gość galaretka22
To byl lincz i tym wyrokiem sad dal przyzwolenie na zamordowanie obywatela jezeli terroryzuje pare osob czy wies. Jestem pewna, ze w przyszlosci dojdzie do nastepnych linczow, bo na wsiach zawsze znajdzie sie osoba, ktora uprzykrza innym zycie i jest znienawidzona przez wszystkich mieszkancow.

Gość galaretka22
'za maly', dokladnie. Tu nawet nie chodzi o te konkretna sytuacje, tylko o jej konsekwencje.

Gość TAAA NAPEWNO
wtedy zadziala policja, bo policjantow ukarano zwolnieniem z pracy

Gość dcadscadsc
widocznie w Polsce przyszła pora na lincze skoro ludzie nie mogą inaczej poradzić sobie z niebezpiecznymi psycholami i bardzo dobrze że ci mężczyźni wzięli sprawę we własne ręce i wyeliminowali niebezpiecznego świra, skoro prawo nie potrafiło

Gość dcadscadsc
"bo obojetnie kim byl ten zabity czlowiek" a moim zdaniem to zasadnicza kwestia w tej sprawie, jak i ta jaki był wybór

Gość dcadscadsc
ja bym straszenia śmiercią i grożenia tasakiem gdy dokonuje tego karany już świr nie nazywała "uprzykrzaniem życia"

Gość galaretka22
W takim razie kobiety, ktore zabily mezow, ktorzy je maltretowali przez lata takze powinny dostawac wyroki w zawieszeniu, a dostaja zazwyczaj 15 lat.

Gość on byl zagrozeniem zycia
dla mieszkancow tej wsi a policja sobie nic z tego nie robila. lepiej ze tak to sie skonczylo niz gdyby ten psychol zabil jakies niewinne dziecko!!!!!!!!!!!!!!

Myślę, że dobrze się stało. Nie jest obojętne kim był ten człowiek, on terroryzował ludzi - wbrew Twojej opinii to nie jest bez znaczenia.

Gość galareta nie rozumiesz
ze policja byla o tym informowana nie raz jednak nic nie zrobili w tej sprawie.

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
jestem zwolenniczka PO uważam że wyrok uiewinnaijący za słuszny osobiście radze mnie unikać, bo zamorduje z zimna krwią każdego kto to zagrozi mojemu życiu dla mnie każdy kto podnosi reke na zycie innej osoby pozbywa się również prawa do własnego zycia.

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
galaretka --> takie kobiety powinny byc uniewinniane a nie dostawac jakiekolwiek wyroki

Gość kobiety ktore zabiły
mężów-tyranów powiny dostawac medal isamochód od państwa w nagrodę, podobnie zreszta faceci, którzy własnorecznie zlikwidowali swoje żony-zołzy :P

Gość
galaretka:po pierwsze-zawsze sa dwie strony medalu-to jesli chodzi o maltretowanie.Jezeli kobieta zglisi sprawe na policje-ci reaguja.Przynajmniej powinni.Poza tym-kobiety tez maltretuja mezow.Zatem tez ich uniewinniamy?Ponadto tam byla skomplikowana sytuacja.Ci ludzie zglaszali wielokrotnie na policje ,ze sa terroryzowani.Chyba trzeba zrozumiec co to znaczy,gdy zycie twoje i twojej rodziny jest zagrozone przez jakiegos psychola recydywiste.Oni go wielokrotnie rowniez upominali.Dali mu nawet wycisk.Nic to nie pomoglo.Nadal biegal po wsi z wielkim nozem i wszystkim wygrazal.Czy ty bys czekala az zamorduje kogos z twojej rodziny?Myslisz,ze oni tak sobie go zamordowali,bo go nie lubili?Nie dostrzegasz grozy takiej czy podobnej sytuacji,bo chyba nie potrafisz sie w nia wczuc.Bardzo duze znaczenie ma to,ze to byl kryminalista i wielokrotny recydywista.A zatem byl juz ze tak powiem resocjalizowany i nic to nie pomoglo.Stalo sie wrecz odwrotnie.Konsekwencja wobec takiej jego postawy i indolencji policji bylo dzialanie tej grupy mezczyzn .Dzialania te podjeli oni ze strach.Z autentycznego strachu.

Gość TanieSzatki
ludzie mają prawo do obrony zwłaszcza że pa ństwo które bierze podatki - jest nieudolne, I nie ma co ględzić "że to był człowiek" - on dawno być nim przestał.

Gość nie ma na to rady
ale to ze był zły nie oznaczało ze mogli go zabic było ich kilku mozna było go zwiazac po co zabijac? mało tego zabili go i zbeszczescili zwłoki wiedzac doskonale ze on juz nie zyje jak widzuiałam ich ryje to pekałam ze smiechu wiesniactwo "nawyzszego poziomu"

wyrok był podyktowany presją społeczną i wyszło jak wyszło... nie sądzę, żeby zwiększyło to ilość samosądów, bo tu sytuacja była jasna, zachowania zabitego mężczyzny były udsokumentowane. fakt, że nie powinno do tego dojść,bo do obowiązków policji należała interwencja i pomoc mieszkańcom tej wsi. nasze prawo jest sztywne - stanowione. dlatego czesto nie bierze sie pod uwagę wielu okolicznosci, które każą odróżniać analogiczne czyny przestępcze. nie powiesz mi przecież, że to morderstwo nie rózni się niczym od morderstwa, jakiego dokonuje przestępca na przypadkowej niewinnej ofierze dla paru zł.. w tym wypadku okoliczności przemawiające na korzyść oskarżonych zostały uwzględnione i myślę, że słusznie

Gość nie ma na to rady
tak mieli ryje bardzo tepe a moze komus sie podobali moze sie ktos zakochał ? po takich burolach nie mzna było sie spodziwac innego logicznego rozwiazania toz to takie cos nie mysli Oni ino umiom loc!!!!!!!!!

jestem zwolenniczka PO uważam że wyrok uiewinnaijący za słuszny osobiście radze mnie unikać, bo zamorduje z zimna krwią każdego kto to zagrozi mojemu życiu dla mnie każdy kto podnosi reke na zycie innej osoby pozbywa się również prawa do własnego zycia. zwolenniczko po! i słusznie!w sytuacja obrony własnej wyłącza przestępstwo :-) chciałaś chyba zakpić, a Ci nie wyszło, bo prawo do obrony ma zgodnie z kk każdy :-)

to, że oceniasz kogoś na podstawie jego wyglądu i kierując się tą oceną dopowiadasz sobie, jakimi pobudkami się dana osoba kierowała sprawia, że polemika z Tobą staje się miałka.