Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qurka.

NAUCZCIE MNIE ROBIć MASAż!

Polecane posty

Gość Qurka.

mój facet chce abym jutro mu masaż fundnęła a ja nie potrafię, już kiedyś mu robiłam i klops:O

musisz miec silne i wycwiczone rece, bo zeby masaz byl dobry waznym elementem jest dosc mocne (z wyczuciem oczywiscie) sciskanie skory na plecach, szczegolnie w okolicy kregoslupa i powyzej pupy. Masaz oczywiscie nei polega tylko na tym, ale to daje najwieksza ulge po ciezkim dniu. zreszta rozne sa rodzaje masazu, zalezy co chcesz po nim uzyskac, no i zalezy czy to maja byc plecy, nogi czy co?

Gość Qurka.
plecy plecy! Ja tylko umiem na nim usiąść i robić kciukami okreżne ruchy :O żenada

Gość yrururyu
to może kup sobie jakiś przyrząd do masażu co ci ułatwi pracę no i do tego jeśli nauczysz się wyczuwać te miejsca potrzebujące masażu najbardziej (są jakby obrzmiałe, spuchnięte oceniając wzrokowo, ale też jakby zbite, takie zasupłane te mięśnie były, co można wyczuć dotykiem), to sukces murowany (nie to żebym się znała ale ponoć dobrze masuję)

nie wytlumacze, musisz sie poprostu wczuc. Zacznij lekkim muskaniem karku, plecow, delikatnie tak dla odprezenia. pozniej oliwka i lub jakis olejek i dobre rozsmarowanie. bierzesz dwie rece kolo siebie i zaczynasz naciskac (jak masz reke lewa, palce i kciuk, to pod kciukiem ta cala poduszka, nie wiem jak to nazwac:) i uciskaj lopatki, na przemian, kark, bardzo jest to mile masuj tak, ale wazne zeby rece byly obok siebie, bo wtedy robisz to dokladniej, sile musisz wyczuc, ale rece beda napewno cholernie bolec i poprostu rob tak jak uwazasz, masujac cale plecy. Zwroc uwage na miejsca takie jak: kark, lopatki, cala dlugosc kregoslupa i miejsce nad pupa, tutaj mozesz wlozyc wiecej sily, bo strasznie to rozpreza