Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błękitna__laguna

Czy da się jakoś naturalnie rozjaśnić włosy bez słońca??

Polecane posty

Gość błękitna__laguna

Polecane są różne sposoby,np woda z gotowanych ziemniaków,płukanki z rumianku czy sok z cytryny,ale po tym wszystkim trzeba suszyć włosy na słońcu,a z tym ostatnio ciężko :D Bardzo mi zależy na choćby minimalnym rozjaśnieniu odrostów żeby się nie odcinały tak rażąco od reszty włosów zanim je ufarbuję.Możecie mi coś poradzić??/

Gość profiiice
wiesz nie jestem pewna czy to słonko jest napewno konieczne :) wiele razy czytałam tego typu porady dotyczace naturalnego rozjasniania wlosow i nigdzie o suszeniu na słoncu nie było:P ( choc napewno poteguje to efekt) .probuj systematycznie plukac wlosy w cytrynie czy rumianku - mysle ze to cos da- oczywiscie nie spodziewaj sie cudow- rozjasnienie nie bedzie duze:)

Gość błękitna__laguna
Hmmmm....A jak robię po każdym myciu płukankę ze skrzypu to mogę np do niej dodawac cytrynę?Ma to sens?Bo ze skrzypu na razie nie mogę zrezygnować bo stopniowo ogranicza mi wypadanie włosów....

po rumianku wcale nie trzeba suszyć włosów na słońcu, on rozjaśnia sam z siebie. tyle, że rozjaśnia na rudy odcień.

Gość akrobatka
a ja mam może nie za bardzo zdrowy sposób na odrosty ale bardzo skuteczny...a mianowicie woda utleniona....rozjaśnia rewelacyjnie i wcale po jednym użyciu nie niszczy tak bardzo włosów... jeśli komuś zależy na takim lekkim rozjaśnieniu to może spróbować...ale ostrzegam,ze po kilkukrotnym zastosowaniu może rozjaśnic włosy do białego (zupełnie jak rozjaśniacz)... Ja kilka lat temu wypróbowałam ten sposób i miałam takie jakby naturalne pasemka rozjaśnione przez słońce..

Gość błękitna__laguna
A jaka ma być ta woda???I możesz napisać jak się to stosuje???

Gość no zwykla woda utleniona
ta z apteki za 1 zl dajesz na reke a potem na mokre wlosy wcierasz ale delikatnie i to tyle.

Gość po raz pierwszy
a ile kosztuja tipsy?

Gość fruziak
Fajnie i naturalnie rozłaśnia szampon Timotei do włosów blond jest z rumiankiem Robi takie fajne refleksy na włosach