Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hola hola 000

pomozcie chodzi o zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Gość hola hola 000

jestem na umowie o dzielo i kiepsko sie czuje jutro ide do lekarza czy wystarczy mi zwykle zwolnienie napisane na recepcie czy to tzw. L4?? no i czy jak pojde na to zwolnienie to dostna zaplate za dni ktore nie pracowalam czy tez to mi przepada? a moze dostane mniejsza czesc np 75%??

Gość hola hola 000
ale jestescie nikt nie pomoze??? tylko na durne tematy odpowiadacie:/

Gość a ja jestem do niczego
bo to nie jest takie proste. ZLA (L4) przysługuje tylko przy umowie o pracę. Z kolei umowa o dzieło powinna okreslać jakie "dzieło" masz wykonać i ile czasu masz na to. możesz mieć miesiąc a zrobić pracę w dwa dni. niestety jesli masz umowe o dzieło, wypisana zamiast um. o pracę to nie wiem jak to zrobią. zobacz moze masz coś napisane.

Gość ffa
no ale nawet jak to musisz chyba przedstawic jakis 'oficjalny druk' ze byłas chora a nie znudzila ci sie praca i poszlas na wagary ;-) ja bym poszla

Gość a ja jestem do niczego
pogadaj z pracodawcą o tym najlepiej. jeśli umowa nie jest zusowana to ZLA się nie wystawia.

Gość hola hola 000
tzn ja pracuje w centrum handlowym na stoisku i pakuje ozdobnie prezenty...mam placone za godziny a umowe mam podpisana do konca tego roku nie mam na niej zadnej wzmianki o urlopach zdrowotnych itp.....