Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest idiotka

co sądzicie o oobie,ktore ma wywieszone w swoim pokoju nad swoim łózkiem

Polecane posty

Gość jest idiotka

swoje świadectwo, ze szkoły średniej..specjalnie, zeby kazdy, kto wchodzi, je ogladał,,dodam, ze ta osoba juz jakis czas skonczyła szkołe srednia

Gość ze dla niej widocznie
jest to takie wazne , jak dla kogos nagroda Nobla - rozne sa poziomy wyksztalcenia

gdybym zobaczyl, to bym nawet nie myslal, smialbym sie, ba, juz sie troche smieje ;]

Gość przyszły bisnemen
a ja do dzis wieszam swoj dzienniczek z 2 kl podstawowki na choince. i cos w tym dziwnego? babcia mnie co roku chwali :classic_cool:

Gość ededrf
estetta,a co w tym smiesznego?????

Gość jest idiotka
najgrosze, ze to tak dosc na niskim poziomie szkoła,ktora zlikwidowana dawno, a i oceny tez nie same wzorowe, ale przecietne!! o czym to swiadczy????

Gość jest idiotka
o czym to swiadczy????takie wieszanie świadectwa ///////// ???esteta ja tz sie smiałam ;0

duma :) a duma mnie smieszy ;] tzn. nie kazda duma, ale duma przechodzaca w pyche jest przezabawna :) nie pytaj dlaczego, najzwyczajniej w swiecie tak mam :)

Gość jest idiotka
ja skonczylam zawodowke zaocznie ... nie ma czego wieszac

Gość jest idiotka
esteto, masz racje to duma, ta osoba, zreszta starsznie wysoko nosi głowę a innych uwaza, za gorszych od siebie, wiec tp juz pewnie ta duma przechodząca w pyche..i przybij pione, mnie tez taka nababana duma smieszy

przed ostatni wpis tonie, ja ja mam skonczone studia, ale nigdy w zyciu nic w swoim pokoju nie wieszałam , pokroju swiadectwa czy dyplomu..ja nie z tych,liczy sie co ma sie w głowie, a nie na papierku

Gość typowy facet
Mysle ze ta osoba ma specyficzne poczucie humoru i jest ma to raczej wydzwiek ironiczny. Czemu? Dla wielu osob oceny sa wazne, przezywaja je strasznie i potem kazdemu opowiadaja o tym jakie to stopnie mieli. Moze to manifest?:D Nie znam tej osoby , ale jesli ja cos takiego bym zrobil to nie na powaznie.

Gość onggfd
juz dawno sie zastanawiałem czym rózni sie duma od pychy w społecznym tego słowa znaczeniu, i odkryłem że większość ludzi stosuje słowo duma kiedy to tak naprawdę mają na myśli pyche(ale tego słowa nikt nie lubi), zawsze lubiłem pytać z czego ludzie są dumni, odpowiedzi były różne tak jak rózni są ludzie, i zawsze zastanawiało mnie dlaczego sie tak bardzo denerwują, kiedy pytałem dlaczego są dumni akurat z tego, w końcu inni ludzie też to mają a czasami nawet więcej i lepiej np. jestem dumny że jestem polakiem. Przecież każdy jest związany z jakimś krajem, i czy to jest powód żeby się unosić dumą że jestem z takiego a nie innego kraju

Gość typowy facet
jak na powaznie to ta osoba nie jest normalna:D

Gość onggfd
a czemu jest nienormalna wg ciebie?

Gość typowy facet
onggfd Najprostsza odpowiedzia jest - bo normalne osoby czegos takiego nie robia. Rozwine moze : NIe rozumialbym tego nawet jesli byloby to dobre swiadectwo(tzn z dobrymi ocenami, z dobrego LO) to wieszanie tego na drzwiach swiadczyloby o jakims kompleksie.Prawdopodobnie dziewczyna jest niedowartosciowana. Moze tez glupio jej ze na studia sie nie dostala. Bo wtedy swiadectwo zostawia sie w dziekanacie :)

ok, ide spac, bo rano bede niepocieszony, ale jeszcze mnie cisnie, zeby odpowiedziec onggfd: duma sie miesza z pycha, bo maja czesc wspolna swoich pol semantycznych. Niemniej pycha, poprzez konotacje religijne posiada bardzo pejoratywne znaczenie i granica u kazdego czlowieka(jezeli idzie o znaczenie wyrazow) przebiega bardzo indywidualnie: dla mnie duma jest czyms, czym moge sie cieszyc w bardzo wysublimowany sposob, np. byc dumny ze swojego dzieciaka, ze dostalo 5 z chemii, bo ja to nie wiem czym jest dehydroepiandrosteron. Dumny jestem z mojego rodzinnego miasta, kiedy otwieraja w nim tunel ograniczajac tym samym ruch w centrum. Pycha pojawia sie wtedy, kiedy w moim miescie jest tunel, dlatego moje miasto jest lepsze od innych miast. Pycha pojawia sie wtedy, kiedy moje dziecko dostalo 5 z chemii, dlatego babka z polskiego ma chyba cycki na uszach, skoro daje dzieciakowi ndst. Krotko mowiac roznica miedzy duma a pycha jest dla mnie taka, ze duma nie potrzebuje ukladu odniesienia, choc sam uklad odniesienia jest nieodzowny, poniewaz to dzieki niemu jestem w stanie zapercypowac czy to duma, czy pycha mnie dopadla ;)

Gość waz kielbik
oj esteto,esteto....A ja myslalem,ze pycha to sie wtedy pojawia,kiedy przypisujemy sobie samemu "zaslugi",ktore tak naprawde nie od nas zaleza....I tak np.pycha jest chwalenie sie jaki to ja nie jestem zdolny,czego to ja nie potrafie, a czego to ja nie mam ,itp.

Gość waz kielbik
albo:a jaka to ja jestem piekna,jakie to ja mam piekne, dlugie nogi, itd To jest pycha.

Gość waz kielbik
swiadectwo na scianie,to dla mnie jakis kompleks,chyba bardziej,ale pycha tez moze byc-jesli ma oznaczac:jaka to ja jestem zdolna,czy madra..... Widzialem kiedys na czyichs drzwiach obok tabliczki z nazwiskiem,druga tabliczke,elegancka,emaliowana z napisem..."inwalida wojenny Iszej grupy".....--co to jest?

o matko... co prawda nie wieszam swiadectw na scianie , ale jakies dyplomy, to mi sie zdarzalo - swieze - na chwile - w podstawowce np :P ale wam to chyba zabraklo troche szerszej perspektywy moze po prostu laska powiesila to wtedy, gdy bylo to dla niej wazne, a potem po prostu nie zmieniala wystroju pomieszczenia? i tyle a tak najprosciej - autorko - to zapytaj \"kolezanki\" jakie ma to dla niej znaczenie, jesli tak chcesz wiedziec, bo ja tak odnosze wrazenie , ze sobie popsioczyc chcialac na \"kolezanke\", a samej to tak glupio? moze po prostu napisz czym ona cie tak na serio wkurza i wtedy mozna psioczyc ewentualnie, bo cos tam na scianie to nie powod , by kogos od idiotow wyzywac a poza tym po jaka cholere chodzic do jej sypialni jak ci sie nie podoba? najpierw zapytaj laski z czystej ciekawosci o to wiszace cos, a jak rzeczywiscie sa podstawy do tego , zeby ja tak oceniac ( ze nos zadarty itp i wszystkich z gory traktuje ), to po prostu miej odwage cywilna kobieto! i powiedz jej o tym co tu wypisujesz prosto w twarz, a nie takie sranie w banie - ciekawe co u was w pokojach wisi - chociaz by to bylo cos, o czym juz dawno zapomnieliscie , to - wierzcie mi - na upartego i Wam by mozna za cokolwiek niezbyt fajna latke przyszyc ogolnie kryterium do wyzywania idiotyczne, ale kazdy bawi sie jak moze...

A teraz zadajcie sobie pytanie o czym świadczy zastanawianie się nad tym kto tam sobie coś powiesił na ścianie ?

Gość u mnie wisi dyplom ze zdania
egzaminu na 7 kiu ;]