Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maha_zaborze

novynette-przerwanie

Polecane posty

Gość maha_zaborze

Hej dziewczyny :) Mam pytanie biorę novynett od 4 miesięcy, brałam bo chciałam i się zabezpieczyć i wyrównać miesiączkę. Faktycznie teraz nie mam faceta i raczej stosunek mi nie grozi, więc chciałam przerwać 'kurację'. Mam jeszcze jedno opakowanie, które będę zażywać do końca listopada. Chcę przerwać branie, więc nie wiem czy mam iść do lekarza i go o tym zawiadomić, porozmawiać z nim? Czy mogę tak po prostu to zrobić?? I czy mogę znowu zacząć brać tabletki, czy to ma jakieś skutki?

wszelkie próby odstawiania hormonów lub ich ponownego zażywania, powinno sie konsultować z lekarzem. w końcu to jakas ingerencja w twoj organizm. pozdrawiam :)

wszelkie próby odstawiania hormonów lub ich ponownego zażywania, powinno sie konsultować z lekarzem. w końcu to jakas ingerencja w twoj organizm. pozdrawiam :)

Gość pacjentka123
nie jest konieczne kontaktowanie sie z lekarzem jezeli chcesz przerwaz branie tabletek, po prostu skoncz jedno opakowanie i nie zaczynaj kolejnego (co lekarz moze doradzic w tej sytuacji?? powie ze jak nie potrzebujesz to zeby nie brac... tak mysle) ja sama zrobilam przerwe na kilka miesiecy i gdy pozniej powiedzialam o tym lekarce ona tylko zapytala czy chce znow zaczac branie tabletek inna kwestia jest wtedy gdy bierzesz tabletki w innych celach niz tylko antykoncepcja, jezeli zostaly przepisane w celach leczniczych co tez sie czasem zdaza wtedy nalezy sie skonsultowac z lekarzem pozdrowionka