Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anula17

Mam 17 lat i...

Polecane posty

Gość vvva
ANIA- w zyciu nie ma tak ze jest jakis dobry wybor i jakis zly a my tylko musimy wybrac dobrze zycie jest mniej czy bardziej dla nas wszytskich do dupy ja mysle ze jak bedziesz miala chwile czasu to trzeba wspolnie ustalic jakie pobudki kierunja toba i jakos znalezc rozwialazanie

jakie pretensje do matki - co ty mówisz? czy myslisz ze gdyby mój ojciec chlał w momencie jak sie poznali to by się z nim związała i by sobie dala zrobić dziecko???? rodziny alkoholików sa ich ofiarami, nie są niczemu winne, to alkoholicy bardzo czesto doszukują się winy u wszystkich za swój stan a nie u siebie :O

vvva - wlasnie pomagasz mi myslec inaczej - gdyby nie wy to pewnie od razu bym sie wyprowadzila zeby bylo mi dobrze - nie myslalabym od tej drugiej strony

Gość vvva
ja pisze tylko to co mysle aniu ja nawet nie mowie-zostan w domu ja chce tylko tak cie nastawic zebys byla swiadoma jakie zarozenia niesie wyprowadzka i potrafila w pore zareagowac

Gość vvva
haris nienawisc do matki ukrywana przed soba jest jedna z podstawowych pryczyn nienawiscie do siebie a czlowiek MA PRAWO ja czuc ja nie krytukuje zachwania waszych matek, tylko mowie, ze w takim natloku emocji ridza sie negatywne uczucia, a czlowiek przed soba udaje ze ich nie czuje. w glebi duszy wie, ze je czuje i sam sie za to nienawidzi

sugerujesz że sama siebie nienawidze :D moim zdaniem nie zetknęłas się bezpośrednio z problemem alkoholizmu i nie masz pojęcia o czym piszesz dlatego nie powinnaś analizować problemu

Gość vvva
no nie wiem, dziewczyny tio nie jest tak, ze alkoholizm jako problem jest wyizolowanym problemem psychologicznym, ze ludzmi rzadza inne prawa- wrecz przeciwnie - te prawa sklaniaja ludzi do alkoholizmu i innych rzeczy dlatego warto je znac jak chcecie mozemy pogadac ale tylko w 3ke ja sie na gg nie podejmuje rozmowy z nikim jesli nie to spadam bo boje sie kogos wprawic w watoliwosci i zostawic samemu sobie

Ale nikt Cie nie wygania, o ktorej bedziesz jeszcze na cafe? Ja sie na razie ide położyc, ale wróce okolo 18 to podniose temat... Jakbys była.. to możemy dokończyć ta rozmowę..

Gość vvva
ania ja cie tu widze od dlugiego czasu i bardzo lubie zreszta haris tez uwazam ze ania mimo mlodego wieku jest bardzo dojrzala i inteligentna wiec ma szanse poradzic soebie z tym, jak nikt inny ja moge zaoferowac to, ze pokaze ani wiele perspektyw, z ktorych moze spojrzec na problem ja nie chce sama go analizowac, tylko podsuwac tropy i wspolnie bysmy je badaly haris jest potrzebna bo ma realistyczne spojrzenie i damy jakos razem rade bo to jest tak jakbys pytala czy skoczyc na bungee czy ten skok jest bezpieczny jest jesli sie zabezpieczysz jesli nie przypniesz liny to zginiesz wiec to co ja propunje to rozmowe nad usuwaidamianiem sobie potencjalnych zarozen ja moge je wyciagac, wy bedziecie mowic czy sa realne co wy na to?

Gość vvva
aha mysle ze o 18 jeszcze bede ale tez mam taki pieprzniety okres w zyciu i nie wiem jak bedzie. ale tak czy inaczej odezwe sie tu do was bo mam w hisroii topik

Gość vvva
powiedzmy ze kolo 30stki ;)

Gość vvva
dziewczyny ja naprawde chce pomoc ja kiedys juz ani tu radzilam zeby sie wyprowadzila ale trzeba sie przyszykowac na konsekwencje takiej decyzji ja moge irytowac ze wypowiadm sie tak jakbym wszytskie rozumy zhadla ale to dla mnie oczywiste ze kazdy mowi tylko to co mysli i licze na to ze ktos to podzieli przez 3 wiec licze na haris

:):) To ja na razie uciekam:) Trzymajcie za mnie kciuki - na podjecie decyzji mam jeszcze jakieś 7 miesięcy.. Myslę ze jakoś dam rade:) ❤️

Gość vvva
ania nie martw sie nie jestes sama kazdy ma burdel w zyciu :)

Gość vvva
anka ja juz pare razy z toba rozmawialam takie mam szczescie do ciebie zreszta z haris tez i hairs - uczulam cie (my sie -na innych topikach - bardzo lubimy i zgadzamy ze soba )

Gość vvva
ale haris by musial tez byc bo ja ci nie chce ani w glowie zamotac

Aż sie miło na serduchu zrobiło - więc d 18, może 17:30 bo jeszcze chciałam sie troszeczkę pouczyc:*:*:* ❤️ ❤️ ❤️

Gość vvva
dobra anka plan jest taki niczym sie teraz nie martwisz jakos damy rade idziesz sie zdrzemnac a pozniej zagladasz tu co z hariis ustalilysmy w najgoryszm razie zgramy sie jutro co ci daje caly dzien czasu, w ktory ABSOLUTNIE NIE MASZ SIE TYM PRZEJMOWAC daj sobie ten czas na relax