Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to straszneeeee

karta kredytowa, czy to możliwe

Polecane posty

Gość to straszneeeee

hej, w sobotę płaciłam po raz pierwszy kartą kredytową, gotówka na karcie jest, wiele razy wybierałam kase w banku i w bankomacie, ale teraz po raz pierwszy zapłaciłam kartą za usługę. Czy jest możliwość, ze coś mogło pójść nie tak? wszystko na wydruku zgodne! Dziś była u mnie policja (ale nie było mnie w domu), i zaczęłam się zastanawiać, czy moze dlatego :o Mozliwe, ze jak wybieram z bankomatu to ok, wydruk ok, a coś mogło pójsć nie tak? A moze to jakaś inna sprawa z jaką przybyli ;)

TO PROWOKACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oto dowody: \"hej, w sobotę płaciłam po raz pierwszy kartą kredytową, \" \"wszystko na wydruku zgodne!\" i co kłamco rzeźniczy? rozsyfrowałam cie :) :( 🌻

Gość to straszneeeee
na wydruku, który dostałam od pani, która realizowała tranzakcja, jak paragon, co w tym dziwnego? wszędzie węszysz podstęp, a ja pytam serio, bo nieżle sie nastraszyłam

Gość to straszneeeee
no widzisz, można nie wiedzieć skoro nie jest sie pracownikiem banku :p czy ktoś życzliwy mógłby udzielić mi odpowiedzi?

Gość blond moments
ktos pozwyzej ma racje..moze ty masz karte debetowa,ta od twojego glownego konta?tam wlasnie jest kasa. a na kredytowej masz limit,zero gotowki. pomylilas dwie rozne rzeczy,wiec wyluzuj,jestem pewna,ze jest ok :-)

Gość to straszneeeee
ja nie pytam o odsetki przecież! ;) pytam czy skoro korzystałam z bankomatu i było ok, czy ja zapłaciłam kartą(i wydruk ok), to też nie mam się co obawiać, ze np. taką opcje trzeba włączyć, by móc płacić nią, lub, że bank z jakiegoś innego powodu nie chce przelać kasy

Gość to straszneeeee
mam kartę VISA Electron od mojego konta, na które wpływa moja wypłata, jaka jest różnica? chyba jedną i drugą można płacić?

Gość blond moments
visa electron jest karta debetowa,nie placisz odsetek,bo uzywajac tej karty uzywasz swoje kase na karcie kredyt natomiast sa pieniazki banku i za kazda transakcje bedzies zobciazana odesetkami,dlatego tez nie kazdemu taka karte daja,bo musialabys udowodnic,ze jestes wyplacalna. jestem pewna,ze policja byla u ciebie w zwiazku z zupelnie czyms innym

Gość to straszneeeee
blond moments dzieki :), moze więc wcale nie do mnie bo nie mieszkam sama, ale przyznam, ze się nastraszyłam, pierwsza tranzakcja i od razu policja, pomyślałam, że moze z kartą coś nie tak, no ale uspokoiłaś mnie troszeczkę :)

przede wsyztskim przeraża to, ze ktoś wybiera kasę z karty kredytowej w banku i w bankomacie a nią nie płaci :P no, ale jeżeli ktoś lubi wydawać niepotrzebnie kasę, to już nie nasza sprawa :P

Gość to straszneeeee
dzizas, a moze to nie moja wina tylko banku, ze jestem tak dobrze poinformowana :o to moja pierwsza karta i nigdy nie wnikałam po co i na co, ważne, ze mogłam wyjmowac moją wypłatę dla mnie istniała do dziś karta- jako karta kredytowa chyba będę musiała zagłebić się w necie i poszukać szczegółów

Gość to straszneeeee
marusia, w banku mi powiedzieli, ze jak wybieram kase u nich lub "moim" bankomacie to nie płacę za to i tak jest, własnie dowiaduje sie, ze moja karta wcale nie jest kredytowa

Gość ** ** ** ** ** ** ** *** ***
hmm..do konta to się zazwyczaj dostaje kartę płatniczą, anie kredytowa czy debetową...jakby z karta było coś nie tak, to terminal w sklepie nie przyjął by transakcji (nie udało by się zapłacić) i musiałabyś zapłacić gotówką. tak więc wyluzuj.

** ** ** ** ** ** ** *** *** Do konta faktycznie wydawana jest karta platnicza- inna nazwa debetowa;)

debetowa to chyba raczej taka która pozwala zrobić debet (czyli kredyt)...wszystko zależy czy na koncie jest włączona czy wyłączona możliwość zrobienia debetu.

** ** ** ** ** ** ** *** *** nie sprzeczaj sie ze mna bo ja akurat sie na kartach znam. Zwykla karta do konta to karta debetowa i nie musisz miec zadnego debetu na koncie:)

ja tam w swojej umowie o kartę mam napisane karta płatnicza.

nie każda płatnicza do konta to debetowa. a mówiąc o wydawaniu niepotrzebnym kasy miałam na myśli nie to, ze płacisz prowizję wypłacając w obcym bankomacie, ale to, ze gdy używa się karty kredytowej do operacji gotówkowych bank nalicza odsetki od dnia dokonania operacji.

Gość to straszneeeee
takie troce to pocieszające, że nie tylko ja nie mam pewności co do tych kart :)

Gość blond moments
ah,nie ma za co:-)ciesze sie,ze moglam pomoc,mi nie mial wczesniej kto :O wiec jednak ta kafe jeszcze sie na cos nadaje 🖐️