Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blondyna B

co o tym sądzicie?????

Polecane posty

Gość Blondyna B

Mam 37 lat i 7 dzieci od od 13 do 19 lat. 5 dziewczyn i 2 chłopców. Mój mąż ma 39 lat i jest alkoholikiem. Nigdzie nie pracuje i jeszcze tylko sie czepia ze po co ja pracuje, po co sprzątam, po co to po co tamto, on jedynie lata do piwnicy do kumla nachleje sie wódki wraca sie przespac i tak przez cały dzien i noc. Ja przyznam ż- kiedys też piłam, ale wyszłam z tego jakies 4,5 roku temu i od tamtej pory nie miałam w ustach nawet piwa. W domu jest ciężka sytuacja materialna, wszytskie moje córki są bardzo ładne, mają powodzenie u chłopców, każda ma swojego, i mam problem... Ja pozwalam wszytskim moim dzieciom przy mnie zapalic papierosa czy wypic piwo (oczywiscie z umiarem) męża to nie interesuje, ale co ja mam zrobić kiedy ja wracam z pracy wieczorem a polowa mojej szczęśliwej gromadki spi pijana....A szczególnie ojciec...Podejrzewam ż to on z nimi pije...CO ROBIC?? ja si nic nie odzywam, udaje ze nic sie nie stalo al chciałabym żeby tak sie nie działo...

Patologia niestety. Jak chcesz ratować dzieci to rzuć męża, wygoń go lub jak możliwość to sama z dziećmi sie przeprowadż i zacznij życie od nowa. Piszesz że najstarsze ma 19 lat -- jak możesz pozwalać zeby te młodsze piły alkohol? Czy to 13-to letnie też pije? Myślę że przede wszystki rozmowa ze szkolnym psychologiem + terapia rodzinna: ty i dzieci. Pijaka spław na drzewo !

Gość katarzynanananan
jestes fajna mama ze pozwalasz dzieciom przy sobie zapalic,tylko z tym piwem uwazaj,troche kicha ze dzieci pija z ojcem;/ niedobrze

Gość Blondyna B
tak jest tak Klaudia- 13 lat Beatka- 14 Karolina- 15 Ryszard- 16 Lucyna- 17 Jarek- 18 Kasia-19 a męża juz prawie wyrzuciłam bo on ma mieszkanie socjalne ale on jakos tak raz jest jak baranek a raz mnie tylko wkurwia ja charuje od rana do wiczora zby utrzymac mało tego latam po zasiłki i inne bajery zeby jako tako zyć...

Gość a ja................
Mam nadzieję że ten topik to prowokacja ,jak można pozwalać na to by dzieci przy tobie paliły czy piły piwo najmłodsze ma 13 lat.Tylko to zgłosić że dzieci zasypiają upojone alkoholem

Gość katarzynanananan
nidobrze,to Ty co roku mialas dzidzie-podziwiam:) Ale fajnie,tylko szkoda ze maz pije,moze jakos mu pomoz skoro sama z tego wyszlas? moze i jemu sie uda w wtedy bedzie ok,on tez pojdzie do roboty jakiejs i nie bedziesz musialapo zasilki latac?

Gość Blondyna B
no pozwalam bo czy ja przy tym będe czy tez mnie ni bdzie to oni i tak sobie zapalą i tak wypiją chocby po kryjomu.... ja bym chetnie sie rozwiodła tylko ze nie mam pieniedzy....łatwo tez znalazłabym sobie innego męża bo przez tego mam tylko reputacje pijaczki, ze ja sie dziecmi nie interesuje ze dzieci młodociane a przed domem sobie piwo piją a ja nic nie robie ze wracaja do domu kiedy chcą no moze i taka prawda ale to ja i tylko ja je utrzymuje i prawdziwie kocham i one mnie tez za mną by skoczyły w ogien zadne do mnie ne pyskuje tylko "proszę" "dziękuję" i ogolnie OK pozatym ze znalezieniem nowgo mężczyzny uważam ze nie miałabym kłopotów bo oglądają sie za mną męzczyzni na ulicy ;) jestm szcupła, sredniego wzrostu blondynka oczy niebieskie gładka cera....dzieci w wiekszosci do mnie podobne :):) ale to nie ważne...

Gość Blondyna B
no właśnie macie dowód ze jestem matką która dała rade biedzie i dalej daje- wkoncu miałam przez 7 lat dzieci rok po roku i kazd wychowałam wypiastowałam na dobre wyrosły...

Gość Blondyna B
A mojego męża nienawidzę mimo ze nigdy mnie nie uderzył i ciagle powtarza jak mnie kocha ale nie ze mna te numery, niestety...ostatnio nakryłam syna i córke jak furali z nim z lufy....myslałam ze skurwysyna powiesze!!! no ale co ja moge dzieciom nic nie powiedziałam...jutro ide do prokuratury zeby go wyniesli....dosłownie wypierdole go na zbity pysk za drzwi bo mieszkanie socjlane dostał i to nawet w lepszej czesci miasta niz ja ale on tam nie pojdzie bo ma tam tylko gołe sciany i nie stac go chociazby na dywan...i siedzi u mnie!!! zabije go na spiąco jak sie tym razem mi nie uda!!!

Gość Blondyna B
POMOZCIEE MIAŁ KTOS PODOBNA SYTUACJE MOZE???????

Gość fiorentyna
toz to abstrakcja jak dla mnie... prowokacja jak nic,

no chyba nie jest tak źle z finansami, skoro mają internet ;) ojj głupia prowokacja.. ktoś naprawdę może miec podobny problem, a tu ktoś kpi.. :o

Gość Blondyna B
jaka znowóż prowokacja??? czy człowiek nie moze przyjsc z problemem??? pomozce

Gość autorko
a te wszystkie dzieci to byy planowane??Jak dałas rade rodzic rok w rok?:o rodziłas i po 3 miesiacach znowu zachodziłas w ciążę i tak 7 razy?:o dla mnie abstrakcja :|

Gość Blondyna B
tak rodfziłam niestety...raz zaplanowane raz nie

Gość kretynska prowokacja
siódemka dzieci, tylko ty pracujesz to ile zarabiasz że stac Was na komputer i internet ? pytam z ciekawości bo chyba nie jestes jakas biznesłoman

Gość Blondyna B
na internet to jeszcze jako tako sie da! Moje dzieci które chodzą do szkoły zawodowej mają praktyki i z nich sobie opłacają internet co miesiąc .... bo to wkoncu ich komputer...

Gość Przede wszystkim ...
skąd mąż i twoje dzieci mają pieniądze na alkohol i papierosy ? Przeciez ty tylko pracujesz. Poza tym mąż mieszka z wami czy nie, bo coś kręcisz :( Dalej nie wypełniasz swoich obowiązków rodzicielskich jako matka, pozwalasz dzieciom pić alkohol i palić papierosy, a tłumaczenie, że dzieci i tak bedą palić to jest zupełną brednią ...

Gość NĘDZNA PROWOKACJA
I TO BARDZO :(

Gość Blondyna B
Heh... widze ze nie jednak tu mi sie nie uda dostac jakiegos oparcia bo dla was kazdy jeden temat to prowokacja....sami jestescie jedną wielką prowokacją....koncze zamykam temat

Gość PROWOKACJA....
Jakby się dobrze zastanowuić to dzieci piją i palą net jest czyli że się powodzi jakoś mi się w to wirzyć nie chce przy tej liczbie gęb do utrzymania zakładając że sama pracujesz i jak piszesz nie masz pieniędzy na rozwód znaczy że zarabiasz powiedzmy średnio przy takich zarobkach i tej liczbie osób na utrzymaniu raczej nie stać na luksusy typu fajki piwo a jak stać na to to raczej nie bardzo na dodatkowe opłaty jak np internet reasumując PROWOKACJA

Gość Blondyna B
witam!!! nie było mnie tu troszke!!! Ale zgadnicie co sie stało!!!! Pozbyłam sie tego chuja POZBYŁAM!!!! Wywalili go siłą!!! jak ja sie ciesze :):):):):) teraz siedzimy z moimi kochanymi dzicmi i sie cieszymy jak tylko mozemy!!!! ochh ....naprawde moje marzenie sie spełniło 12 lat o tym marzyłam!!!!

Tak naprawdę Tobie jest potrzebna pomoc a nie Twojej rodzinie. Jak im taki tryb życia odpowiada to sądzisz, że oni się zmienią bo Ty tak chcesz? Czy oni prosili Cię o pomoc z wyjścia z nałogów? Jeśli tak się nie stało daremne Twoje starania. Sorry ale taka jest gorzka prawda. Żal mi tylko Ciebie.

Gość Blondyna B
jakich nałogów?? moje dzieci nie są pouzalezniane no moze od papierosów ale to jest normalne a od chlania to tylko stary którego mam w dupie...ja piłam ale juz nie pije.4 lata ponad.

Gość masakraaaaa