Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIMI...

JAKICH KOSMETYKÓW UZYWAŁYŚCIE DLA NOWORODKA-PORADZCIE

Polecane posty

oliwka bambino sudokrem krem penaten żęl do kąpieli johnson baby na spokojny sen a kdt pojawiły sie odparzenia bepantenj masc i mąka ziemniaczana chusteczki dzidziuss

Gość martkaa
nie uzywaj wcale woda i powietrze to najlepszy kosmetyk nie faszeruj dziecka od narodzin chemia zasada nr1 mozesz zastosowac tylko to co mozesz zjesc np.jako oliwka- oliwa z oliwy najepszej jakosci

Gość a ja................
Nie używałam żadnych oliwek po kąpieli zasypka na wszystkie fałdki ale nie za dużo ,a jak zmieniałam pieluszki to też zasypka lub krem bambino i nigdy żadnych opdarzeń.jeśli chodzi o firmę Johnson najgorsze co może być sama chemia

Gość ech niech będzie na pomarańczo
Przez pierwszy miesiąc bambino (oliwka,mydełko),sudocrem,bepanthen maść,linomag Później kosmetyki nivea baby: -krem do twarzy i ciała -oliwka lub balsam oliwkowy -krem przeciw odparzeniom -krem na każdą pogodę -szampon czasem jak inne srodki zawodziły to stosowałam maść tormentiol (na pupę) ale sporadycznie. Dla mnie (a raczej dla mojego dziecka) kosmetyki nivea baby są naprawde rewelacyjne.Części z wyżej wymienionych używam nadal:krem do twarzy i ciała oraz krem na każda pogodę (córka ma 7 lat) Spodziewam się drugiego dziecka i jeśli z jego skórą wszystko będzie dobrze to też będę używała tych kosmetyków.

dla noworodka używałam jedynie oilatum i puder alantan. Później ok 2/3 m ca wprowadziłam mydełko bambino i szampon nivea baby. Czasami jak mała ma lekko podrażnioną pupę to stosuję maść bepanten. Obecnie Karolina skończyła 6 m cy i w związku z pogodą na spacer używam krem do twarzy z serii nivea baby.

Gość peelle
ja używałam do kąpieli noworodka oliwki i puder bella, odradzam kosmetyków johson-uczulaja, najlepsze są polskie i wypróbowane a na twarz na chłodne dni linomag lub bambino krem.

a myslalam ze linomag jest tylko na problemy skorne a nie zeby smarowac buzie przed wyjsciem na spacer(?) dla noworodka uzywalam oliwki bambino i to tez nie zawsze,mydelko bambino(zawsze),na zimne dni krem bambino ochronny. na sucha skore polecam \"NIVEA mleczko pielegnacyjne,hipoalergiczne,do suchej i szczegolnie wrazliwej skory\" dziala po pierwszym uzyciu!tez jestem zdania ze im mniej chemii tym lepiej dla dziecka/

Gość gość
rvEn1dt3bNylfxpSTb1Smtc6

Gość gość
do kapieli emolium na zmiane z cutis help mimi bepanten linomag na odparzenia sudokrem i tormentalum