Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 17 latka załamka...

Skreśliłam już swoje stopy..

Polecane posty

Gość 17 latka załamka...

witaj... prosze doradźcie mi co robić ;( mam brzydkie stopy. takie strasznie długie palce i... robią mi sie tzw. paluchy koślawe (halluxy). Co robić!? do jakiego lekarza sie zglosic!!?? pomocy!

Gość 17 latka załamka...
pomocy ;( ! do jakiego lekarza powinnam sie zglosic? z hlluxami ? co na odciski ? ja mam dopiero 17 lat :( nie cale... ;/

Gość 17 latka załamka...
:((( ??

do ortopedy. nie chodzić w butach na obcasach oraz ściskających stopę (ciasnych) to się da powstrzymywać, ja też mam (genetycznie niestety) i żyję :)

Gość 17 latka załamka...
prosze powiedz mi cos wiecej. co zrobilas ?? co pomoze na halluxy ?

Gość fgsfg
A ja mam stopy super zdrowe, świetnie mi służą, mogę maszerować godzinami... A szerokie są! Paznokcie szerokie i nieładne... Kostka szeroka. Strzałka, te ścięgno z tyłu nie zarysowane. Ogólnie brzydka, szeroka stopa, z krótkimi, mięsistymi palcami. Nie zamieniłybyście się ze mną! ;D

Gość 17 latka załamka...
jak to cholerstwo zachamować?

Gość 17 latka załamka...
fgsfg dzieki za pocieszenie ;D ja sie zamianie :P

Gość 17 latka załamka...
prosze powiedzcie mi cos wiecej ?? jakies szczegoly. jaka profilaktyka :( ?

Gość takajednaaaa
idz na wizyte do ortopedy i pokaz mu stopy i zaraz wszystko bedziesz wiedziala jak leczyc, zahamowac itd.. Nikt tutaj nie odpowie ci na te pytania bo kazdy jest inny :)

ja unikam obcasów i ciasnych butów - jak napisałam. są takie stepery jakby do halluksów, w aptece można kupić, albo takie jakby \"aparaty\" korygujące - do zakładania na noc. na co dzień myślę że najlepsze są takie małe separatorki oddzielające pierwsze dwa palce (głównie działają na ten wykrzywiony) - można pod skarpetkę zakładać i normalnie chodzić musisz poszukać/zapytać w aptece. lub iść do ortopedy to się leczy operacyjnie dopiero w mocno zaawansowanym stadium

Gość BladaTwarz
Powinnaś: # pozbyć się deformującego stopy obuwia o wąskich czubkach, # zmieniać obuwie w ciągu dnia, # spacerować boso po miękkim podłożu, # stale nosić wkładki ortopedyczne, # zmniejszyć masę ciała, # uprawiać ćwiczenia fizyczne, # zawsze dbać o stopy. Poza tym, halluksy można usunąć operacyjnie, ale nie jest to zbyt przyjemne. Poczytaj sobie tutaj: http://www.resmedica.pl/zdart3994.html A długimi palcami się nie przejmuj -sama takie mam, na dodatek na tych najmniejszych paluszkach nie mam w ogóle paznokci, a drugi palec jest dużo dłuższy od wielkiego palucha. Wcale mi to nie przeszkadza - a mój chłopak ubóstwia te stópki. :)

Gość 17 latka załamka...
...

Gość 17 latka załamka...
S_A_M_A_N_T_A zastanawiam sie czy naprawde dobre sa te a[paraty korygujace... mozna to w aptece kupic ?? widzialam takie tylko na allegro...

Gość 17 latka załamka...
BladaTwarz ja sie wstydze przed chlopakiem moich.. ;d

można kupić. ostatnio widziałam w aptece Super Pharm (w warszawskiej arkadii, ale ta sieć jest w całym kraju) - są powystwiane na pókli i można samodzielnie przebierać i wybrać najlepsze. ale farmeceutka też na pewno doradzi jakby co. takie separatorki bodajże z scholla kosztują ok 10-15zł, aparat korygujący na noc ok 30zł. ja się do ortopedy już z rok wybieram i wybrać nie mogę.. :o na pewno coś to da. tylko TRZEBA naprawdę zrezygnować z obcasów i ciasnych butków. to one wykrzywiają nam ten staw

Gość 17 latka załamka...
ojj... ze szpilek zrezygnowalam... buty tez zmieniam na bardziej 'luzackie' ;) zrobie wszystko zeby zapobiec... mohje hgalluxy sa genetyczne niestety.,

Gość 17 latka załamka...
jutro popytam w aptece.. o cos.