Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martuleczek

Jka oszukac kanarów???

Polecane posty

we wrzesniu dostalam mandat w tramwaju mialam sieciowke o jeden dzien niewazna;/ zwyczajnie myslalam ze jeszcze jest ok.no i lipa ,nie zaplacilam bo nieraz nie przysylaja powiadomien ale mam pecha oczywiscie i w ten poniedzialek dostalam pismo ze mam do zaplacenia 114zł w ciagu 7 dni jesli to bede wpisana do karjowego rejestru dlugow itp ale mam 17 lat i to obciaza moich rodzicow i oni nie wiedza jak zagadac do kanara..........pomocy cops wiarygodnego (celowo wyrobilam sobie nowa legitymacje)

Gość zaplac i bedziesz mial z glowy
problem i nauczysz sie przyokazji uczciwie placic za bilet

Gość ja to się czasem
gnojku wypad z forum dla dorosłych

Gość Mystic Moon
lepiej zapłacic

ej.. po pierwsze to non stop mam bilet i chyba ktos tu nie umie czytac ze nie zauwazylam jednego dnia roznicy a po drugie gdzie jest napisane ze to dla doroslych?? topiki zakladaja 13latki wiec pałuj sie.

no wiem ale juz nieraz ktos wciskal jakies walki i anulowali sa rozne na to sposoby bo w koncu 114 zl piechota nie chodzi

Gość masz szczescie bo w niemczech
jak bys miala non stop WAZNY bilet to by cie nie zlapali. za niuwage trzeba placic, ale nie przejmuj sie. juz drugi raz tego nie zrobisz.

Gość ja to się czasem
114 piechotą nie chodzi ale Ty powinnaś :) Jeździsz na gapę płać - najwyżej miesiąc bez netu za karę to zaoszczędzisz, a i nam zrobisz przysługę :)

no ale najbardziej mnie to boli ze ja zawsze mam bilet bez tego nie wsiadam do autobusow a jak jade pospeisznymi to i tak dokupuje bo to inny cennik a tu raz jeden dzien niewazny i lipa....

;/ kase mam ale szkoda mi wydac, i ile razy mam powatarzac ze nie jechalam celowo na gape, przysluge to ty mozesz zrobic wyrywaj z topiku...i nie place za neta stowy mies frajerze

Gość DA GROSSE PISSEN
Teraz niestety nie dasz rady nic zrobic.Kiedys kilka lat temu mozna bylo napisac podanie i czasami darowali kare. Ale teraz nie masz takiej mozliwosci. Mozesz pisac odwolania- jedyne co zyskasz to to ze oni beda je jakis czas rozpatrywac(na ogol ok 2 tygodnie) i wowczas kara jest tak jakby w zawieszeniu. Wiec masz 2 mozliwosci: a) powiedziec rodzicom b) uzbierac z kieszonkowego

Gość ja tez ja tez ja tez
zapłać;) ja w sierpniu miałam pierwszy raz z życiu styczność z kanarami:O jechałam sobie na moim bilecie ulgowym do ośrodka zdrowia, a tu kontrol. więc spokojnie okazuje bilet z podbitą legitymacją, a on mi na to że ulga na terenie mojej gminy nie przysługuje.... no szzena mi opadła, więc zapytałam gdzie jest to napisane. ponoć na przystankach są te informacje. sprawdzałam. nie było:O w rezultacie zapłaciłam 50 złotych, bo się wykłóciłam o to że skoro mam ulge i miałam chociaż bilet połówkę to dlaczego mam płacić całą karę?:)

i znam przypadek gdzie osoba która zalegała z zapłatą kar trafiła do więzienia na 4 miesiące, ale nawet mimo to musiała zapłacić należnosć:) więc nie kombinuj;)

mam tyle swojej kasy, wiem wlasnie gdyby mnie spisali bez dokumentow to spokojnie moglabym pojechac i by mi anulowal bo to pewniak, ale jesli sie odwołam to sprawa w sadzie juz sie dowiedzialam to w ogole odpada.. czasem mozna trafic na przyhcylnego kanara ktory troche obnizy kare do 77 zl taka sie dostaje w ten sam dzien no trudno myslalam ze ktos ma jakies pomysly a tu kazdy ze zaplac zaplac dzieki tym ktorzy byli zyczliwi a reszcie mowcie serdeczne spierdalaj

do ja tez ja tez ja tez- heh to tez pech, ale przynajmniej 5dych a tu stowa ponad moze tez cos sie wykloce ale z tym wiezieniem to pioerwsze slysze, wiem ze jest sie w rejestrze dlugow i ma sie problem z kredytami kupowaniem na raty itp i chyba komornik odiowiedza a wole tego uniknac

"wlasnie gdyby mnie spisali bez dokumentow to spokojnie moglabym pojechac i by mi anulowal bo to pewniak" moja droga, niestety nie masz racji. w sytuacji kiedy nie masz przy sobie dokumentow... wedrujesz na postreunek gdzie tam sprawdzaja Twoja tozsamosc....

z więzieniem mówię poważnie bo tym przypadkiem był mój kuzyn, tyle że on uzbierał kilka mandatów a nie jeden. dodatkowo miał zapłacić całą kasę wraz z odsetkami:O

hmm to zalezy, niezawsze wzywaja ja dojezdzam do szkoly i znajomi tez nieraz mieli takie sytuacje i spisali bez dokumentow albo wysiedli i po prostu uciekli;] albo odeszli do widzenia i tyle nie jechalam tym tramwajem ale to wyjatki no wszystko sie moze zdarzyc wiem ze w pksach bo jezdze codziennie to zawsze na policje ale zditm to rzadko

NIe czytalam wczesniejszych odpowiedzi, bo wlasnie mialam odejsc od kompa, ale postanowilam, ze odpowiem na pytanie: Mnie kiedys spisali- w podobnej do ciebie sytuacji- i pojechalam do wydzialu MPK (czyli glownego biura autobusowo-tramwajowego w naszym regionie) i przedlozylam wazny bilet miesieczny z miesiaca, w ktorym mnie spisali. Powiedzialam, ze to byl pierwszy dzien nastepnego miesiaca i wlasnie jechalam kupic sobie nowy bilet... albo ze zapomnialam biletu.. Juz sama nie wiem, co dokladnie. W kazdym razie kare mi anulowano.

tez o tym myslalam...ale pare dni pozniej zgubilam ten bilecik prawdopodobnie wylecial mi z portfela jak wycigałam drobne zportfela pamietam byl wtedy bardzo wietrzny dzien wieczorem sie zczailam ........takze nie mam tego:(

hej, dziś 7.55 dostałam karę za jazdę bez biletu w warszawie, potrzebuję biletu całodobowego bądź 3 dniowego ważnego np do 8.00 z chęcią za niego zapłacę, pomocy

Gość eeeeeeeeeh
Martuleczek - jak na osobe, ktora niemal zawsze ma wazny bilet i zdarzylo sie to pierwszy raz, to strasznie duzo wiesz o kanarach, karach, mandatach...o podaniach, a ze sie ugadac mozna, a ze lagodny kanar daje mniejsze kary itp.. ja np zawsze jezdze z waznym biletem i jakos o tych rzeczac pojecia nie mam zielonego :/

Gość idiooaa
ehhhhh - to temat z 2007 roku. Martuleczek to juz 21 letnia kobecina:P i sprawa dawno przedawniona haha

Nie rozumiem :o jak chcesz teraz jeszcze cos załatwić???? Albo umawiasz sie z kanarem od razu tzn dajesz mu w łapę 50 zł, ale tego nie zrobilaś :p i teraz już musisz zaplacić, nie ma zmiłuj, nikt już nic nie zalatwi