Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ximena21

pierscionek z cyrkonia czy brylantem?

Polecane posty

Gość ximena21

wybieramy z moim facetem pierscionek zareczynowy- on chce z brylantem( maluutkim) ja wole cyrkonie-tansza, a z wygldu sie nie rozni- a i tak piercionkow nie lubie, wiec cale zycie nosic go nie bede. poza tym, mamy malo kasy i mysle, ze nie ma sensu wydawac 500 zl na mini brylant, kiedy za 150 zl idzie kupic piekny pierscionek z bialego zlota z cyrkonia ktory bedzie mi sie podobal. jak go przekonac?

Gość ximena21
poposze o odpowiedz:) a i jeszcze pytanie- czy moze z cyrkonia jest gorszej jakosci? tzn czy moze ona sie jakos odlamac, odpasc itp?

Nie jest gorszej jakości, wszystko zależy od mocowania kamienia. A przekonać go nie rpzekonasz, bo ostatnie zdanie i tak należy do niego. Pogadaj z nim na spokojnie, może dojdziecie do porozumienia.

z tego co slyszalam brylant jest inaczej szlifowany (lepiej) i dlategozawsze będzie się bardziej mienił niż cyrkonia...ale jesli nie zalezy Ci na tym czy brylant czy cyrkonia (fakt- z przymróżeniem oka a nawet bez nie ma różnicy) wybierz jakiś ciekawy z cyrkonią...a jak facet jednak sie uprze na diament..cóż, jak ma kase i chce to nic, tylko dziękować, w końcu nie każda się moż epochwalic diamentem na palcu :)

Gość ja mam z cyrkoniami
z białego złota za 600 zl. powiedz mu ze to ty bedziesz nosic pierscionek i ma sie tobie podobac a niej jemu. ja wybralam sobie sama, a facet zaplacil. mamy calkiem odmienne gusty wiec to co on by wybral napewno by mi sie nie spodobalo. sam mi zaproponowal zebym sobie wybrala.

Gość moim zadniem
jesli facet ci chce kupic diament niech kupi diament tak naprawde to nigdy nie wiesz czy keidys dostaniesz od kogos bizuterie z diamentami jeslir az w zyciu zalozysz diament na palec zrozumiesz jak jest roznica pomicdzytym kamieniem a cyrkonia noa ale decyzja nalezy do ciebie

heh no na pewno zrozumie co to znaczy miec diament na palcu i rozgadywać o tym wszytskim...dopóki ktos jej w łeb pałka nie maźnie i pierścinek z diamentem zawinie dla siebie.... przewaznie diamenty sa bardzo male i pierscionki z nimi sa baardzo skromne...zastanow sie, czy chcesz miec wypasiony pierscionek z cyrkoniami czy takie male cóś z diamentem ;)

Gość Iweczka
Tylko diament ;-) bo takich pierścionków nie kupuje się codziennie, a cyrkonie możesz w kazdej chwili sobie kupić, bo są o wiele tańsze.A jeśli narzeczony dysponuje kasą niech kupi diament, w końcu to są zaręczyny ;-) z jedną jedyna w sumie ;-) Ja dostałam z 3 diamentami złoto białe i żółte, mimo iż dużo kosztował - ja jestem bardzo zadowolona że mam "diamenty zaręczynowe" Dodam że nie jestem żadną materialistką ...żeby mnie nie zakrzyczano.. Pozdrawiam Narzeczone;-)

Gość ximena21
chodzi wlasnie o to,ale kasy nie mamy..ani ja, ani on. oboje na studiach dziennych, praca dorywcza tylko.. kase odkladamy na meble, wesele itp.. wiec szkoda mi, bo kazdy grosz sie przyda, a i tak nie ma roznicy, czy to mala cyrkonia, czy brylant..brylanty moze mi kupic na 10 rocznice slubu, jak sie dorobimy juz:)

Gość zobacz ten
Gość zobacz ten
kosztuje niecałe 300 zl, a jest piekny i z brylantem

Gość zobacz ten
Ja dostałam pierścionek z małymi brylancikami i jest cudny i wspaniale sie mieni.Noszę też drugi, z cyrkonią i ona nigdy się tak nie błyszczy. Wybrałabym z brylenet, ale jakiś nienajdroższy, np. taki do ktorego link podałam

Gość zareczasz sie raz w zyciu
i ten pierscionek to ba wazna pamiatka meble mozesz zminic a pierscionek zareczynowy bedziesz nosila zawsze maly brylancik nie jest b drogi a jegio blask jest nieporownywalny z cyrkonia