Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie mi

O co chodzi z tą naftą?Działa czy nie???

Polecane posty

Gość powiedzcie mi

Czytałam już w kilku miejscach np o tym że ktoś używał nafty i wszyscy myśleli że nosi perukę albo że to nafcie Wioletta Willas zawdzięcza swoją czuprynę (chociaż to akurat nie jest bardzo wiarygodny przykład :P)itp.Jak ona działa?Czy faktycznie ma jakiś wpływ na gęstość,grubość i szybkość wzrostu włosów??Jeśli tak to jak jej używać i jak często??Wypowie się ktoś??

No mam nadzieje,ze ktos sie wypowie...bo ja sobie postanowilam kupis wlasnie nafte..i nie wiem do konca jak ja sie z tym zoltkiem uciera...wiec przed myciem nacieram wlosy sama nafta...i nie wiem co z tego bedzie..

Gość niebieskoooookaa22
ja kiedyś do pustego pudełka po kremie nivea, wlałam 2żółtka+nafta=> zakręciłam pudełko i potrząsnełam nim... po chwili była gotowa odzywka do stosowania na włosy :) tylko jakiś rezultatów nei było... i nie zamierzam do niej wrócić, śmierdzi a poza tym czytałam gdzieś, że wysusza włosy(?) polecam do zołtka dodać albo olej rycynowy( nei stosuj go gdy jesteś blondynką) albo olejek kokosowy czy oliwę z oliwek

Gość Agata*86
HEJ!! Ja stosuję od miesiąca właśnie ta naturalną,domową odżywkę :) Przepis: 1-2 żółtka, nafta kosmetyczna z dodatkiem olejku rycynowego (można kupić w aptece za około4-5zł) i sok z cytryny.Wszystko razem zamieszać i wmasować w skórę głowy. Zawijam folią i ręcznikiem na około pół godzinki. Potem zmywam wodą i myje szamponem (czasami dwa razy trzeba umyć żeby dobrze zmyć nafte i żółtko). Ja zaczęłam stosować tą odżywkę ponieważ strasznie mi wypadały włosy,GARŚCIAMI. Po dwóch tygodniach stosowania jej przestały mi wypadać włoski :) Ale dalej ja nakładam przed każdym umyciem bo wzmocniło mi to włosy,ładnie się błyszczą :) są zdrowe,nie rozdwajają się, po prostu SUPER!!!! I wcale nie śmierdzi :) POLECAM GORĄCO BO NAPRAWDE POMAGA. NAJLEPRZE SĄ DOMOWE SPOSOBY!! pozdrawiam.

Gość Agata*86
No i należy pamiętać o tym, że po pierwszym zastosowaniu tej odzywki nie będzie widać rezultatów. Trzeba być cierpliwym ( u mnie po 2 tygodniach pomogło). Ale jak sie chce mieć piękne włoski i jak sie nie ma dużo pieniędzy na drogie odzywki to to jest NAJLEPSZY sposób :)

Gość Agata*86
Używa ktoś też takiej odżywki?? :) Prosze pisać bo jestem ciekawa jakie macie zdanie o niej.

Gość mi po takiej maseczce
bardziej wypadały włosy. Nie polecam

Gość Agata*86
hmmm....widze ze na kazdego inaczej działa. Mi przestały wypadać.

Gość aa to jaa powiem
mi polecila kolezanka i nafty z wlosoww zmyc nie moglam nie mowiac ze czulam ten zapach niezbyt przyjemny..3 razy co najmniej szamponem ja szorowalam i wydawlao sie ze ok a jak wyslchlo ot mam tluste straki miejscami...olejek rycynowy latwiej sie splukuje

Gość ja po nałozeniu
samej nafty na ok 20min przed myciem mialam potem bardziej lśniące wloski;)

ja tej brei \"żółtko, rycyna, nafta\" używałam ze 3 miesiące. efektó ZERO. no może bardziej były włosy lśniące, ale wypadania to nie wstrzymało, nie wiem, czy nie spotęgowało w sumie.. nafta wysusza. więc jeśli do rycyny i żółtka ją dodajecie, to na włosach nie wolno trzymać dłużej niż 15-20min. a cytryna zamyka łuski włosa, więc jesli stosujemy odżywkę i chcemy aby wniknęła we włos, to cytryny nie używamy. ewentualnie dodajemy trochę do wody na koniec płukania