Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ssania

ODCHUDZANIE PO CIĄŻY - doradzcie dietę

Polecane posty

Przed ciążą ważyłam 60 kg przy wzroscie 174. Miesiąc temu urodziłam, w dzien porodu ważyłam 84 :( Teraz waże 77 kg, od paru dni biegam na elipsie, nie mieszczę się w rzeczy sprzed ciąży, w jedne jeansy wbijam się ale z trudem. Zaczęłam brac tabletki takie po których ponoc chce się mniej jesc i wspomagaja odchudzanie. Teraz stosuję dietę, lekkie śniadanko, a w dzień owoce lub warzywa tylko, jogurty i probiotyki (nie mogę karmic piersią). Czy któraś może mi doradzic jakąs dietę co jeśc, aby pozbyc się kilogramów. Nigdy się nie odchudzałam, zawsze jadłam co chciałam i nie miałam zadnych problemów z wagą. Teraz niestety, waga ani drgnie:( Brzuch mimi robienia brzuszków też wygląda nieciekawie, cellulit się nie zmniejsza:( W jakim czasie po porodzie doszłyscie do swojej wagi, bądz tez schudłyscie trochę, jaką dietę polecacie, co jeśc co nie. Doradzcie, dzieki, pozdrawiam mamy:)

Gość krotoszynka
ja wazyłam po ciązy 90 kg, jestem pol roku po porodzie i waze 10 kg mniej, odzywialam sie po prostu zdrowo:P

Gość jozkowa
kochanie, na to trzeba czasu! ja wcisnelam sie w dzinsy sprzed ciazy dopiero pol roku po porodzie - nie odchudzalam sie w ogole, bo karmilam piersia badz cierpliwa, jedz wszystko, tylko sie nie obzeraj i bedzie git! zobaczysz za pol roku, ze ciuszki sprzed ciazy leza calkiem niezle na Tobie ;-)

czasu:( tak i myśle , ale wiecie jak to jest chciałoby się już:) Więc poproszę o pomysł na jakąs dietę.

no a jak było z brzuchem u Was? Jak szybko spadł i wyglądał w miarę płasko?

Gość jozkowa
ha! no brzuch byl wlasnie najdluzej pulchniutki :-( wlasciwie teraz nawet (7 lat po porodzie) nie jest idealny :-O ale ciesze sie, ze ogolnie nie jestem grubaska

no to mnie pocieszylas:( brzuszki nie pomogą ??????????????? bieganie, elipsa, dieta???

Gość zamorek
ja jadłam najwięcej warzyw i owoców i 3 miesiace po porodzie miescilam sie w ubrania sprzed ciazy, a brzuch zostanie ci na długo niestety

Brzuszki super pomagają. Mi po nich brzuszek szybko spadł, tylko że trzeba intensywnie i długo ćwiczyć.Ja robiłam 5 razy dziennie po 50 a potem po 100 brzuszków i spadł mi jak nic.

Gość co wy straszycie dziewczyne
ja pol roku po porodzie mialam taki sam brzuch jak przed, musisz byc konsekwentna w cwiczeniach i nie jesc slodyczy, unikac tluszczy i bedzie git:)

julii - a jak szybko doszłas do figury srzed ciazy i jak szybko po tych brzuszkasz spadł ci brzuch, no i co jadłas>?

Teraz znowu przytyłam ale to wina mojego zastrzyku... Ja po 2 miesiącach po ciąży byłam już szczupła przez brzuszki i nie jadłam jasnego pieczywa, dużo warzyw i owoców, a pozatym po 18 już nie jadłam.A tak to normalnie a co do brzuszków to naprawde polecam.

Gość jozkowa
ssania, nie zniechecaj sie! organizm organizmowi - nierowny! ja nie wygladam idealnie (ale calkiem dobrze!) z powodu mojego lenistwa :-O :-P ale jesli wzielabym sie w garsc to z pewnoscia wygladalabym lepiej... badz systematyczna i konsekwentna w cwiczeniach i nie-objadaniu sie i za 3 miesiace zalozysz topik pt. "wygladam swietnie!" ;-)

Gość jajajajajajajajajajajajajajaja
ja w pierwsze spodnie weszłam po tygodniu od porodu (oczywiście nie zapinając guzika) po miesiącu wchodziłam prawie we wszystkie łącznie z zapinaniem guziczków. brzuch jeszcze trochę duży jest - jestem 2 mies po porodzie no i piersi ogromne (karmię maluszka). ale ja zawsze szczupła byłam (rozmiar 34-36)więc mi łatwiej.

ssania----- Na to trzeba czasu :) Miesiąc to jest tyle co nic :) Radze zdrowo i mądrze się odchudzać.Tzn 1200 kalorii,dużo warzyw i owoców,chudy nabiał i wędlina,mięso gotowane,mniej tłuszczów i najelpiej zero słodyczy,pieczywo tylko ciemne.Do tego ruch i zanim się obejrzysz będziesz wyglądała jak modelka.Ja w czasie ciązy przytyłam 25 kg ,w dzień porodu ważyłam 85 kg,po przyjściu do domu było mnie 11 kg mniej.Odchudzałam sie powoli by nie było efektu jo jo a co najwazniejsze by nie być glodnym :) w ciągu roku doszłam do 58 kg

princpolo - to gratulacje 58 kg ładna waga:) jajajajaja - ja tez byłam szczupła cały czas przed ciążą nosiłam rozmiar 36, ale wlasnie w ostatnim 9 miesiacu ciazy tak mnie wzdelo:) i teraz mimo cwiczen waga stoi jozkowa- obiecuje nie objadac sie i zobaczymy czy za 3 miesiace topik bedzie\"wygladam swietnie\" czy \" k....czemu ta waga nie działa\" :):):)

Gość Alexxxa
Ograniczenie kalorii zawsze prowadzi do spowolnienia metabolizmu i w konsekwencji może dopaść cię jojo. W odchudzaniu niezastapiony jest ruch. Wiem, że trudno zaleźć czas i siły na ćwiczenia, ale możesz spróbować biegać czy jeździć na rolkach z wózkiem, jeżeli nie masz z kim zostawić dziecka, ewentualnie chodzic na kilkugodzinne spacery. Brzuszki - jak najbardziej, ale pamiętaj, że one modelują mięśnie brzucha, ale nie powodują spalania tłuszczu. I do tego jak radzą dziewczyny - wyeliminować słodycze (lub przynajmniej ograniczyć), smażone zastąpić gotowanym lub pieczonym w folii, jasne pieczywo ciemnym. Sama zobaczysz, że będą efekty. Pociesz się, że jest jesień i ubrania dość skutecznie maskują parę kg za dużo :)

czyli jezeli bede jadła tylko warzywa i owoce bede miala worek zamiast brzucha bo chyba o to chodzi w efekcie jojo tak?? no spacery, to spróbuję wdrożyc:) a co np powiecie na slim fast?

ja po 1 ciąży warzyłam 70 kg (zanim zaszłam 58) w 4 miesiące schudłam do tych 58 - stosowałam south beach - dwie fazy przez 2,5 mies. w międzyczasie aerobic 2x w tyg. po 1 h - po 3 m. zarzuciłam wszystko (tylko nie obżerałam sie słodyczami) po 4,5 ważyłam już nawet 56-57 i... znów zaszłam w ciążę :-D :classic_cool:

Gość Sylka27H
Ja myślę, że za szybko panikujesz z tą wagą. 9 m-cy przybierałaś na wadzę i nie oczekuj już po miesiącu wagi z przed ciąży. Zdrowa dieta, spacerki z dzidzią, troszkę ruchu, nie objadanie się wieczorami i wrócisz do upragnionej wagi. Moja siostra w ciąży przybrała 18 kg, po pół roku waga spadła nawet 5 kg bardziej w dół nim przed ciążą. Samą ją to zaskoczyło, bo nie stosowała diety, dziecko ją tak absorbowało, że na ćwiczenia nie miała sił. Też bała się, że garderobę będzie musiała wymieniać, bo na początku ukochanych spodni nie mogła dopiąć, a pozniej paski do spodki kupowała a te co mogła zwężała. Ja za 2 tygodnie zostanę mamą i nie wiem ile czasu zajmie mi powrót do wagi z przed. Ale nie oczekuję cudu od razu. Daję mojemu organizmowi więcej czasu. Zobaczysz będzie dobrze i nie truj się jakimiś środkami odchudzającymi. Życzę powodzenia.

Gość katariiis
ja polecam 10 dniowa glodowke oczyszczajaca, schudniesz napewno i brzuszek tez, pozatym cera i wlosy beda zdrowsze ja mialam 2 tekie glodowki, polecam zadnego jojo, lepsze wlosy, cera i paznokcie poczytj na forum jest duzo o leczniczej glodowce

Gość a aj
a ja zaczelam cwiczyc na rowerku i elipsie i w ciagu 3 miesiacy doszłam do wagi sprzed porodu tylko brzuch mam beznadziejny:(

Gość jaolkajolka
a co najlepsze jest na brzuch? zeby powrocic do figury sprzed ciazy??????????????

Gość najlepiej
nie wpierdalac tyle

Gość a kto tu mowi ze
wpierdala????????????// wlasnie raczej nikt tu nie wpierdala bo kiazdy chce schudnac

ssania----------- Też dojdziesz do wymarzonej wagi.Mi zajeło to rok czasu więc musisz być cierpliwa .Owszem można w mieisąc schudnąć i 10 kg ale w ciągu kilku dni,no może tygodni wróci dwa razy tyle .Wiem co mówie bo sama przechodziłam przez to-głupia byłam ,ot cala prawda :D

czyli uwazacie ze ile optymalnie mozna schudnac miesiecznie przy dobrej diecie i treningach?

Gość kornelkaa
ja schudłam 5kg przez miesiac, tez zarłam slim fast ale to chyba zadzialalo na mnie bardziej na psychike niz realnie:)

Gość to jaka ty diete stosowalas
ze 5kg na miesiac??????????? jetsem w szoku...