Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudomin

Galanea ma zajefajne kosmetyki!!!

Polecane posty

Gość pseudomin
drogi :( Miałam już kiedyś krem z Eco Cosmetics i Weleda i oba mimo, że naturalne, to mi nie służyły wcale!! Nie chciały się wchłaniać i przetłuszczały buzię. Ten z Eco dodatkowo przyczynił się do wysypu 😠

Gość fjgfjgjgjgjguu
a ja z chęcią wypróbuję... ciekawe jak moja skóra zareaguje na masło karite czyste??

ahaś no tak się zdarza z wyżej przeze mnie i fjgfjgfjguuu ( 🌻 )wymienionych powodów, nie ma lekko, ale imho się opłaca poszuakć czegoś co ci będzie naprawdę służyć. Ale - nie przekonuję na siłę :) tylko odpisałam bo mnie ta \"naturalność\" Galanei ruszyła.

Gość pseudomin
ale to, że Galanea nie jest do końca naturalna, to nie znaczy, że szkodzi. A co powiesz o zwykłym kremie Nivea, którego używają miliony kobiet?

fjgfjgfjguuu - tego niktnie wie ;) ja właśnie siędzę z karitką na włosach :)

tym niebieskim Nivea? Ma ZDECYDOWANIE lepszy skład niż Galanei - bez dwóch zdań. To taka półnatura.

Gość fjgfjgjgjgjguu
karite na włosy to dla mnei wybawienie... dlatego tak o twarzy pomyslałam skoro tak dobrze na wlosy działa... a uzywam nei natruralnego tylko maski z dodatkiem 5% karite, bo nie weim jak uzuywac inaczej i skąd karite??? podpowiesz mi?? a i gdzie znajdę takie karite np na mazidłach albo w biolander?? chodzi mi o czyste i dobre (czytaj naturalne)

Gość pseudomin
No to wyobraź sobie, że ja go nie mogę używać, bo dla mnie jest tragicznie tłusty, zapycha mi pory, świece się no nim niemiłosiernie i robią mi się pryszcze. W ogóle mi się nie wchłania. Poza tym zawiera parafinę, więc nie wiem gdzie ta natura :o Jak widać mi naturalne kosmetyki nie służą :(

najlepsze czyste karite nierafinowane mają Mazidła moim zdaniem. Biolander ma mieszankę karite i oleju nigelle, czystego nie widziałam (mam to właśnie teraz na włosach). Ale jak czysta karitka to tylko z Mazideł - produkt pierwsza klasa!

Gość fjgfjgjgjgjguu
acha czyli mazidła a ja chciałam wieksze zakupy na biolander zrobic ale zrobię tu i tu... a co... jaka to frajda nowe fajne kosmetyki ;-)

Gość fjgfjgjgjgjguu
a jak to karite aplikowac na wlosy?? jak długo trzymać??

pseudonim - napisze to dla ciebie po raz kolejny :) Zapychanie to nie kwestia dobrego czy złego kremu (chociaż oczywiście są takie składniki które mają większą predyspozycje do zapychania niż inne - parafina według najnowszych badań publikowanych na PUBMEDZIE - takich tendencji nie posiada. Nie twierdzę oczywiście, że jest naturalna, ani że nie może zapchać. Bo może. ) tylko INDYWIDUALNYCH predyspozycjI każdego człowieka.

fjgfjgfjguuu - na pół h przed myciem i zmyć dobrze szamponem. pozdrawiam i zmykam pod prysznic.

Gość fjgfjgjgjgjguu
dzieki serdeczne!!! pa :-)