Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadiya26l

Odpowiedzcie prosze jesli wiecie ...Prawo pracy.

Polecane posty

Mój mąż zmienił prace i wiadomo pierwsza umowa była podpisana na okres próbny na 3 miesiące w tym czasie po 1 miesiącu pracy miał wypadek na terenie pracy ,i jest cały czas na zwolnieniu umowa mu sie konczy tego miesiące (mija 3 mies. ) i co teraz..? a lekarz jeszcze nie dał mu zgody na prace .I co teraz chroni go cos czy nie ?,słyszałam ze jak miał wypadek na terenie pracy nie z jego jego winy oczewiscie , to umowa zostaje wstrzymana ze jak wróci po chorobowym to dalej pracuje przez ten czas co mu został .Prawda to..? Z góry bardzo dziękuje za odp.:)

Gość Księgowa
Dopóki będzie miał chorobowe to nie można go zwolnić. Kiedy wróci do pracy po chorobowym (może mieć 180 dni, potem jeszcze przedłuzenie, ale to inny temat) pracodawca może z nim przedłużyć umowę tzn. zawrzeć kolejną, albo go zwolnić. Dużo zależy też od tego w jakim on jest stanie tzn. czy doznał trwałego uszczerbku na zdrowiu i czy może nadal wykonywać tę pracę.

t.z.n ucięłona maszynie mu kawałek palca w prawej dłoni ,teraz kuzynka mi powiedziała ze nie mogą go zwolnic ale mogą nie przedłużyć umowy.Prawda to jest ?