Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M0onisia

prostownica, doradźcie

Polecane posty

Gość M0onisia

to prawda, że prost. ceramiczna nie niszczy (lub mnie od zwykłej) włosów?:P bo mam taką najzwyklejszą i nie chce niszczyć nią całych włosów, a jeszcze są podatne i przy obecnej pogodzenie zaraz się falują:/ nie chcę prostować codziennie, ale raz na jakiś czas, więc chciałabym jako taki efekt;) pomóżcie:P

Tak to prawda- ceramiczne prostownice nie palą tak włosów, jak te zwykłe (nie wiem jak one się fachowo nazywają :p)

Gość swinkowaaaa
a moze idz do fryzjera i wyprostuj chemicznie, wtedy nie musisz bawic sie prostownica :)

Jeśli dodatkowo chcesz zabezpieczyć swoje włosy przed szkodliwym działaniem wysokiej temperatury a jednocześnie sprawić, by efekt prostych włosów utrzymywał się dłużej- to mogę Ci coś polecić. :p Ja już prostuję włosy ładnych parę lat. Używam jedwabiu w płynie Biosilk. Mała buteleczka (14 ml) kosztuje ok 9 zł. Ale wystarcza na baaardzo długo bo na całe włosy wystarczy tylko kropelka roztarta w dłoniach. :)

Gość swinkowaaaa
kazdy zabieg chemiczny niszczy wlosy!farbowaie, trwala, suszenie suszarka, krecenie walkami, prostowanie .... ja sie nad moimi znecam juz 10 lat i jak na razie, nie widze zeby bylo z nimi cos nie tak :) uzywaj dobrego szamponu , odrzywki i rob raz na jakis czac maske na wlosy - nie powinny wypasc :)

Gość M0onisa
świnkowataaa: a jakiego szamponu i odżywki używasz? bo ja różnych próbowałam, tych tanich i droższych, a włosy mam nieładne, suche, chociaż rzadko suszę i prostuję tylko grzywkę. jedyny minus to to, że myje codziennie:/ możesz cos polecic?:)

Gość swinkowaaaa
ja uzywam head & shoulders - refresh albo thresemee ( ale nie wiem czy ten znajdziesz w polsce ), a raz na jakis czas robie sobie maseczke na wlosy z olejku odrzywczego , kazda firma produkujaca szampony ma teraz maski do wlosow. moje wlosy juz wiele przezyly i wygladaja calkie calkiem, powiedzialabym nawet niezle :) wiec nie przejmuj sie, a jesli tak bardzo sie o nie boisz, idz do fryzjera i niech ci poleci jakies srodki ochronne

Gość margaryna orsej szoł
ja mialam ceramiczną MPM Product-byla dobra, ale teraz dostalam od kolezanki z Anglii jakąś z salonu fryzjerskiego, jest bdb,wystarczy raz przeciągnąć i proste. Ale też już zjeździlam sobie wlosy i żadne odżywki na niewiele się zdają:(

Gość M0onisia
Czy opłaca się kupić prostownicę z obsługą plików mp4 ?

Gość eurolux
ja mam prostownice euroluxa ceramiczna i nienazekam:D zwracajcie tylko uwage zeby miały moc od 75 Watt czy jak to tam jest:P bo słabsze grubszym i bardziej kreconym włosom nie podołaja:O sa teraz lustrzane tytanowe ale nie mam pojecia czy one sa lepsze. ceramiczne wszedzie polecaja:D sama mam uzywam i jest ok:) a co do mp4 to na cholere:P

Ja zamawiałam prostownicę na electro.pl, maja bardzo duży wybór produktów znanych firm, więc o jakość nie trzeba się martwić. Myślę, że każdy znajdzie tam coś na swoją kieszeń :)