Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość effffffka

Jakie studia???????????????

Polecane posty

Gość effffffka

Jakie waszym zdaniem studia są najbardziej prestiżowe, dają możliwość rozwoju i w miarę poczciwe zarobki? Czy współcześnie lepiej jest wybrać prawo, mendycynę czy może ekonomię (bankowość, finanse)???

Gość cosikk
wybierz pedagogikę, zarządzanie albo politologię

Gość wiele zalezy od uczelni
i tak np geografia w Oxfordzie jest bardziej prestizowa niz bankowosc w Pcimiu

Geografia wcale nie jest taka prosta i łatwa jak sie wydaje :/ tez tak myslałam dlatego poszłam na takie studia... no i co się okazało ??? ze powiedzmy na zarządzaniu, studenci ciagle balują i ucza sie tylko przed sesją- tzw zycie studenckie:P) a u mnie? pobalować też mozna bo na to oczywiscie czas tez jest, ale uczyc sie musimy ciagle :/ tzw wejsciowki czyli \"kartkówki\" z materiału ktory dopiero bedzie, i to na większosci cwiczeń, a materiału na dane zajecia n prawde nie jest mało... :/ nie zaliczymy to poprawiamy... nie poprawimy to nie dopuszczają nas do koła, a co za tym idzie do egzaminów na koniec semestru :/ a co do topicu, zalezy co lubisz.. jesli nie jestes dobra z matmy to nie ma co się pchac na finanse czy bankowosc... mysle ze najbardziej rozwijajacym kierunkiem jest medycyna, lub prawo (choc na prawie jest bardzo duzo nauki \"na pamięc\" :/ )

Gość oto cała jaa
wez juz nie przesadzaj, to ze sie nauczyc na kartkówkę nazw kontynentów juz nie znaczy ze masz duzo do nauki :P a jakbys sie miała nauczyć rodzajów frezów do kół zębatych walcowych i umieć narysować rysunki frezów tarczowych tak jak ja, to ciekawe co byś zrobiła.

Gość wrrr
oto cała jaa - nie rozumiem Twojej zawiści..Nauka kontentów to może byla ale w podstawówce!Takie podstawy to się wynosi z podstawówki!Jak smiesz porównywac takie coś Wkoncu nie musi się uczyc jakiś rodzajów frezów itp - wkoncu studia wybiera się pod kątem zainteresowań, no nie. A i na geografii (z tego co wiem)to tez są ćwiczenia tak jak ty masz narysować jakieś rysunki :|

Gość oto cała jaa
nie jestem zawistna, tylko nei wiem, jak można mowic ze geografia to trudne studia O_O no szok

Gość liuhalgufhgh
jak chcesz dobrą prace znaleść to tylko studia na uczelni technicznej - ciężko ale się opłaca później

Gość effffffka
podnoszę temacik

Gość Sterniczka z Orłowa
i po cholerę to podnosisz ??

Gość oto cała jaa
lepiej zeby upadło :P albo idz na geografie, jak jedna z tych co sie powyzej wypowiedziala. to bardzo przyszłosciowe studia :P

Gość prestiżowe i przyszłościowe
to idź na mechatronikę ,ale daję sobie rękę uciąć ,że nie skończysz :p

Gość oto cała jaa
mechatronika, to nie jest nic strasznego :D mogę to powiedzieć z autopsji, no ale dla laików, jak autorka tematu to nie polecam.

Gość ______MMMM
Dwa kierunki na jeden raz : matematyka i elektrotechnika. O dobrzy zarobek potem nie jest trudno.

Gość ot cała jaa
ta, i po prawie, jak nie zrobisz aplikacji, to mozesz co najwyzej sprzątać kible w urzedzie miasta.

Gość amen 12354
finanse i rachunkowosc przedsiebiorstw < ------ na to idz !!! a problemu z praca nie bedzie.....

Gość oluoluoluolu
Moim zdaniem wszystkie 3 są prestiżowe i nie oszukujmy się - dosyć ciężkie - zwłaszcza medycyna i prawo. Wiele zależy też od uczelni i od tego czy w przyszłości będziesz dobrza w swoim zawodzie.

Gość jawor08
Logistyka!!!! w Międzynarodowej Wyższej Szkole Logistyki i Transportu we Wrocławiu! Inżynier logistyk to jeden z zawodów najbardziej poszukiwanych na naszym rynku pracy!

Gość podstepna_kuciapa
Jak dla mnie skoro nie wiesz co studiowac, to w ogole sie nie nadajesz na studia... Prawo trudne? Beuehehehehehehe... Zalosni sa niektorzy...

Gość pancia fizjoterapeutka
FIZJOTERAPIAAA :D

Gość MMF
Po logistyce tez jest sporo ofert pracy

Gość Przemo088
Studiuje na MWSLiT na kierunku Logistyka, także to jest to samo co logistyka. Chwalę sobie, uczelnia oferuje dobre warunki, a sam program studiów jest dobrze przemyślany.

Gość Agata_Wroclaw
gdzie najlepiej???jesli chodzi o dolnoslaskie, mysle, ze mwslit we Wroclawiu.Sama tam studiuje, więc polecam.