Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania_30

Jak pomoc noworodkowi zasnac?

Polecane posty

Gość hania_30

Nasza tygodniowa pociecha ladnie je i spi w dzien. problem zaczyna sie od 18 w nocy. po karmieniu nie potrafi zasnac, placze i placze. tule, kolysze i nic. jest nadpobudliwa, jak jej pomoc zasnac?

Gość hania_30
nikt nie ma podobnego problemu?

Gość Pewnie ma kolkę....

A pręży się przy tym? Moja też miała podobnie, zaczęło się w 3 tyg. życia i wiązało z nieprzyjemnymi wzdęciami, które nie pozwalały jej zasnąć, brzuszek miała jak balon. Karmisz piersią? Może przyjrzyj się diecie, a jeśli to nie pomoże - masuj brzuszek, kołysz, tul - tak jak to robisz do tej pory. My podajemy jeszcze do tego Lefax, a wczesniej Sab Simplex na kolkę - łatwiej było jej się wyprózniać i wydalać gazy, przestała się prężyć, choć do tej pory czerwienieje i trochę sie męczy przy kupie. Ale najpierw zapytaj pediatry czy masz coś zastosować i co to ma być, ja Ci nie chcę nic sugerować.

Gość shine22
moze Twoje dziecko więcej potrzebuje zjeść? u mnie tak bylo, jak dojadło butelką zasnęło

Gość hania_30
No wlasnie, podejrzewamy,ze przyczyna moga byc kolki, bo mala czasami sie prezy a brzuszek jest wzdety... wieczorem czesciej oddaje kupki,i gazy..tak bylo wczoraj. ale dzisiaj z brzuszkiem wydaje sie byc ok, a jest ta sama reakcja.. druga opcja jest ze za malo zjada, i musi dojesc butelka. ja juz sama nie wiem..

Gość hophophop
moze daj jej dluzej piersi

Gość shine22
albo odciagnij w dzien i daj w butelce wieczorem

Gość ha ha hi
wlej w gardło butelkię piwa, na pewno zaśnie.