Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssssaaall

skutecznosc tabsow

Polecane posty

Gość ssssaaall

Dziewczynki, prosze o rade. Sprawa wyglada tak. Biore Yasmin, skonczylam pierwsze opakowanie i zdecydowalam sie nie robic przerwy bo okres byl mi nie na reke. Tabletki biore regularnie, max roznica to 1 godzina. Przez ostatnie 5 dni bralam antybiotyk Dalacin C (powiklania po wyrwaniu zeba). Na ulotce pisze, ze oslabia on dzialanie tabletek. Mimo nie robienia przerwy dostalam okres ale dosc skapy. Wczoraj (a wlasciwie dzis, ok 2-4 w nocy :D ) kochalam sie z moim facetem bez zabezpieczenia. Jest to koncowka okresu. Dzis biore 5-ta tabletke z nowego listka (26 bez przerwy). Czy mam biec po postinoron czy raczej nie ma obawy? Prosze Was, bardziej doswiadczone kobietk,i o rade. Wiem, ze glupota bylo sie nie zabezpieczyc dodatkowo ale byl to seks nie planowany i emocje wziely gore nad rozsadkiem. Dziekuje Wam z gory za pomoc.

Gość ssssaaall
up...no kobietki blagam....chodzi mi o to, ze Dalacin zmniejszyl skutecznosc tabletek ale mi sie wydaje, ze biorac 26 bue bardzo moge byc w ciazy...ale nie wiem czy mam racje, pomozcie!

Gość ertyuiop
niestety z przykrością musze przyznać,że jeśli jadłaś antybiotyk osłabiający tabsy,no to chyba sama już wiesz że on osłabił ich działanie,więc wszystko możliwe...................... poza tym nie powinno się nie robić przerwy po pierwszym opakowaniu.....................namieszałaś ostro sobie w organiźmie.możesz właśnie plamić itp.

Gość ertyuiop
"....ze biorac 26 bue bardzo moge byc w ciazy...." tego zdania nie czaje

Gość ssssalll
mialo byc, ze biorac 26 tabletke, cos obcielo. Nie chodzi mi o namieszanie w organizmie, wiedzialam, ze moge plamic itd (chociaz nie wiedzialam, ze nie mozna robic przerwy po 1 opakowaniu, myslalam, ze to bez roznicy). Chodzi mi jedynie o mozliwosc zajscia w ciaze przy braniu dalacinu i 25 tabletce (wczoraj byla 25).

Gość aia
mysle ze niemasz co sie martwic, bo panikujac tylko bardziej wglebiasz sie w to, ja nieraz bralam i tabletki i antybiotyki, i jakos w ciazy nie jestem i nie bylam, wiec nie panikuj wszytsko bedzie ok, a z tym cyklem bez przerwy to troszke niedobrze zrobilas bo wlasnie po pierwszym opakowaniu powinno sie zrobic te 7 dni przerwy, ale ja przecie nie jestem tutaj by cie pouczac. pozdrawiam

Gość upppppp
aia bardzo dziekuje, nie wiedzialam, ze robiac nie robiac przerwy popelniam blad, tabletki biore od 8 lat (z przerwami). teraz zaczelam 1 raz po 8 miesiecznej przerwie, nigdy wczesniej nie bralam 2 opakowan pod rzad i nie wiedziam, ze nie nalezy robic przerwy. Martwie sie bo mialam silna bardzo chorobe, bralam bardzo duzo srodkow przeciwbolowych i wlasnie dalacin c. Na ulotce pisze, ze obniza on dzialanie tabletek no ale w sumie to byla koncowka okresu...

Gość ssaaaallyy
bylam dzis w szpitalu, byl dyzurny gin. Dal mi escapelle, zazylam ja. Ale mam pytanie: czy dalej mam barc Yasmin? z nerwow zapomnialam zapytac. I jeszcze jedno: niestety ale z nerwow palilam dzis sporo, czy to moze wplynac na skutecznosc tabletki? w ulotce nic o tym nie ma. Bardzo Was prosze o odpowiedz.