Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nowa w miescie prawdziwa

Juz niedlugi Hallowen! Kto zamierza swietowac?

Polecane posty

Gość
Jasne - odrzucajmy wszystko to, co skałnia do refleksji - liczy się tylko zabawa. A tak szczerze - może bym nawet się pobawiła, gdyby mnie nie odrzucała głupota tego \"święta\".

Gość
:D nikt Cię tu nie trzyma, jak Ci drętwo jedź do USA - tam jest wieczna zabawa i keep smile

Czy Polacy nie mają rozumu i przyjmują wszystkie głupie święta zza ocenau? faktycznie, wycinanie dyń i przebieranie sie jest ekstra :O A kto się potrafi bawć nie potrzebuje do tego tak głupiego powodu jak halloween :O ps oczywiście nie będę świętować bo dla mnie to żadne święto zresztą tak samo jak 14.02

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
a co tu swietowac?::O:O:O:O:O:O

Gość myszka miki gra w guzki
hahha swietowanie??? jak na zachodzie zaczna obchodzic swieto obcietych paznokci to tez bedzieci ich nasladowac??

Gość o ile jeszcze te cale
walentynki moge zrozumiec (jak komus na codzien brakuje milosci, to moze chociaz tego jednego dnia wydebi troche uczucia od partnera ;) ) ale to halowen to jest jedno wielkie nieporozumienie :O

pewnie wiekszosc z was w dziecinstwie wierzyla mp. w swietego mikolaja i ten pan kojarzyl wam sie z grubym, brodatym dziadkiem ktory jest ubrany w czerwony kubraczek. nie wiem czy wiecie ze ten wizerunek zotal stworzony na potrzeby kampanii coca coli. w rzeczywistosci sw mikolaj wygladal zupelnie inaczej. wy pewnie nawet nie wiecie jak. az dziwne bo w takim katolickim kraju powinno sie czcic nie grubego dziadka tylko chudego biednego swietego ktory wszystko co mial oddawal biednym. ale podazajac za glupimi amerykanami rowniez owy swiety w naszym kraju przejal ten komercyjny wizerunek. wiec sami sobie przeczycie, mowiac ze nie chcecie przejmowac glupich tradycji panstw zachodnich

Odnośnie Wszystkich Świętych, to jest jedno z najbardziej nużących i monotonnych świąt na świecie. Refleksje? Przecież przez cały rok można rozmyślać a o bliskich zmarłych się z reguły nie zapomina, więc takie święto jest w ogóle zbędne.

Gość w Dzien Zaduszny
(2.11) jest swieto zmarlych. A 1.11 jest - jak sama nazwa wskazuje - swieto swietych :D

Gość bawic sie mozna codziennie
:) Czy potrzeba do tego jakegos swieta>??? I co ma z tym wspolnego chodzenie do kosciola? Ja nie chodze ;)

Mylisz się. Wiem kim był święty Mikołaj, ze był biskupem Miry. Uratował miasto do głodu. I nie znoszę tych wszystkich mikołajek bo co to takiego w ogóle jest? jest dzień św. Mikołaja i na jego pamiątkę obdarowuje sie bliskich prezentami. To że dla ciebie to grubaśny dziadek robiący hoł hoł hoł nie znaczy, ze dla wszystkich :O

ja nie zamierzam, w końcu to Polska a odnośnie Święta zmarłuch, cały rok mam na refleksje więc i 1 listopada jakoś szczególnie mnie nie nuży...

Gość a ja sie caly rok bawie
wiec mi specjalnie okazji do tego nie potrzeba ;]

Gość pogielo was z tym kosciolem
?? Co to ma wspolnego? Ja nie chodze do kosciola, a wszystkich swietych obchodze ;] A halloween nie :P