Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyPO

glosowaliscie na PO to wam zrobi w nagrode platne studia

Polecane posty

Gość antyPO

bardzo sie ciesze:) kredyt studencki za 5 lat studiowania plus oplaty za ksiazki, zeszyty, wyzywienie i stancje to wyniosloby jakies 200 tys. Oczywiscie jest to kwota w przypadku niezbyt wygorowanego czesnego. nie chcielisie kaczorow macie donalda. i jak zyje sie lepiej? bez wyksztalcenia na pewno bedzie sie wam zylo "swietnie":) buahaha

Gość wstyd
studentka? i nie wie że to konfederacja rektorów wymyśliła:P

Gość BeznadziejnaOsobaLiberał
a po chuj nam kolejne setki tysięcy humanistów z wyższym wykształceniem siedzących na zmywaku za granicą. wg mnie płacić powinien każdy kto po studiach wyjeżdża z Polski, bo w końcu państwo płaci za naszę studia :classic_cool: debilu

Gość atka11
no no no widzę że antyPO bardzo dobrze sie zna na polityce, w takim razie kup sobie moherowy beret i bedzie ok

Gość powinny byc płatne
teraz jak wygrało PO mam nadzieje że nie będę musiał utrzymywać z moich podatków ludzi którzy zostali wykształceni z naszych podatków a następnie wyjechali za granicę:O Kto chce studiować to niech bierze kredyt:D

Gość antyPO
nie na szczescie ja juz jestem po dziennych studiach na Politechnice Warszawskiej. nie jakichs tam platny zaocznych w koziej wolce. i doczytaj czyj to pomysl a potem sie madrz. mnie to juz nie dotnie, moj brat i siostra tez w tym roku koncza studia. wiec ja mam to daleko i serdecznie. dla swoich dzieci na studia zdaze zarobic, ale nie wiem jak wy mlodziez mogliscie glosowac z PO ktore juz dawno mowilo o odplatnosci za studia. teraz sie nauczycie ze kazdy wybor ma swoje konsekwencje. i zeby byla jasnosc ja nie jestem za PIS chociaz uwazam ze byli mniejszym zlem niz PO.

Gość wstyd
i przykro mi ze nie masz pracy...buhaha

tak tak to wszystko przez Żydów , cyklistów i masarzystów. a polaczki to takie uczciwe i niebiogie sa. och marzy mi sie by tu przyszli Żydzi wzięli te bydlo za morde bo oni mądrzy są w przeciwienstwie do nas. dlatego ich tak polaczki tępe nienawidzą. zazdrośc , głupota i pogarda to nasze cechy.

Gość antyPO
akurat moj drogi musze cie rozczarowac, pracuje w miedzynarodowej korporacji i rozmawiam codziennie z ludzmi ze Szwajcarii, Wloch, Francji, Hiszpanii i wyobraz sobie ze oni maja to daleko i serdecznie w tylku czy u nas kaczor czy donald. nawet w wiekszosci nie maja pojecia za sa tacy osobnicy ani o tym ze byly u nas wybory. wiec nie wiem jaki znow "swiat" masz na mysli.

Gość hrabinkavbv
do tego trzeba zmian w konstytucji a w tym sejmie takiej większości nie bedzie :P więc swoje zdążę skończyć za free :D

Gość wstyd
musieli się pomylić w tej konfederacji że takiego głą...przyjeli

Tu akurat trzymam kciuki. Za dużo publicznej kasy idzie na studia humanistyczne (sam takie robiłem, ale mam świadomość realiów). Niech to zrobią. Ale jednoczesnie niech rozwiną kredyty studenckie. Za to u nas potzreba więcej stypendiów na studia potrzebne na rynku pracy (np inżynieryjne i lekarskie). Trzeba skończyć z równością. Niech państwo wspiera dziedziny potrzebne gospodarce. A reszta ? niech sobie biorą kredyty studenckie i studiują swoje honbby. (tam akurat możnaby zostawić stypendia, ale dla najpilniejszych z najwyższą srednią). A co do takich studentów którzy głosowali na PO. Jest powiedzenie \"nieznajomosć prawa szkodzi\". Mogę je przerobić na \" nieznajomość programów politycznych też szkodzi\" :-D

Gość a ja jestem na studiach
dziennych i tez za darmo zdaże się wykształcić:D Mam gdzies resztę:P Niech płaca:D

Gość antyPO
mozecie sie tu wymadrzac ale to wy dostaniecie po dupie:) bez wyksztalcenia w dzisiejszym swiecie mozecie tylko jechac za tymi nieudacznikami ktorzy wyjechali juz do irlandii i gdzie popadnie i robia za kelnerow, sprzataczy, czy na tym waszym zmywaku.

Gość prawdziwy europejczyk
Polakowi nie jest potrzebne wyższe wykształcenie. 90% powinno kończyc edukacje na gimnazjum bo do zmywaka nie potrzeba wyższego wykształcenia :classic_cool: Wazne tez jest aby potrafił sie podpisac, przeczytac unijne rozporzadzenie (zrozumienie tego nie jest wymagane), i liczyc do 100. Więcej nie potrzeba :classic_cool:

Gość a ja nie mam gdzieś
martwię się o moje dzieci, które planuję mieć. Mam wyższe wykształcenie i porządny zawód. A w tym kraiku to mnie stać na wynajmowanie ciemnej nory i utrzymanie. Jak zarobię na studia dzieci? Nie jestem fanką PO, to zwolennicy twardej, rynkowej gospodarki, a w tym biedny kraju takie szaraki jak ja tego nie udźwigną. Ale PiS to też żaden wybór. Tak źle, tak niedobrze.

Gość antyPO
ty sobie policz ile wyniesie kredyt studencki po 5 latach studiow. spokojnie bedzie to ok 200 tys zlotych, bo masz jak w banku ze czesne pojda w gore. a potem konczysz studia, szukasz pracy, dobrze jelsli ja znajdziesz w miare szybko i za rozsadne pieniadze. ale ile bedziesz splacac kredyt? ja mam kredyt na dom, i mam na 30 lat:) rata to 1900 zl miesiecznie, a nie kredytowalam 100% wartosci. ciekawe jak ma taki mlody czlowiek ok 1000 zl miesiecznie placic. poza tym studiwac beda najbogatsi co nie znaczy najmadrzejsi. i tym spoosbem Polska nie bedzie juz miala tzw. elity. a co do wyboru kierunku studiow - jak wybierasz humanistyczne to twoj interes. ja skonczylam marketing i nie narzekam.

Gość biotechnolog
studiuje na biotechnologi pochodze z biedniejszej rodziny, już teraz nie ejstem w stanie skomletować wszystkich ksiazek, a potrzebuje te najnowsze i najdroższe bo przeciez nie da sie korzystać z ksiązek z lat 70 na moich studiach:( znając życie to własnie moje studia bedą najdroższe bo utrzymanie nas na 1 semestrze kosztuje 200-300 zl;( i co ja zrobie?? nie jestem takim mózgiem zeby miedć czas na prace. Czasami musze przysiaśc do nocy nad książkami... i co ja zrobie?? Jakoś fakt że płatne studia są dla biednych mnie nie przekonują... ten, który jest bogaty bez problemu zapłaci za studia a ja będe musiała zaciągnąć drogi kredyt w wyniku czego do 40 rozu życia będe go spłacać i w sumie wyjdzie na to że mój standart życia nigdy nie będzie chodź troche lepszy od moich rodziców:( a ten co jest bogaty i tak bedzie miał lepiej bo przynajmniej biedni zrezygnują z cieżkich dziennych studiów i jemu sie bedzie łatwiej dostać:(

W USA w czasach zimnej wojny zaczęto preferować studia inżynieryjne. Był to przysłowiowy strzał w dziesiątke dla ich gospodarki. Jest przerost na innych studiach i niedobór na takich

te ladne juz maja zawod . bez wykształcenia. a te pasztety to aby sie czytac nauczyły by umiec odczytac sposob użycia środków czystosci. na zmywaku niezbedne.

Gość a tak swoją drogą
dyskutujecie nad tym co by chcieli mieć rektorzy :p(to była konferencja rektorów ) a wiadomo,że oni by chcieli jak najwięcej , póki co takie zmiany nie maja szans w najbliższych latach.

Gość biotechnolog
dodam jeszcze że studiuje na politechnice.... z tego co wiem gdy wprowadzą płatne studia to z mojej grupy tylko2 osoby by je kontynuowały:(

Gość antyPIS
jasne lepiej, żeby wszyscy darmo studiowali (czytaj- na koszt podatnika), a później spieprzali na zmywak do Irlandii :P kraj dyrektorów.... każdy ma wyższe- przerost ambicji nad treścią..... i pretensje, że nie ma dla niego pracy..... popatrz na Niemcy- tam, wiekszośc wybiera wykształcenie zawodowe lub techniczne i jak najszybciej idzie do pracy..... a u nas do 30 trzeba się wyszaleć na dziennych bezpłatnych..... a później tragedia, bo nie ma na mieszkanie

Gość antyPO
a swoja dorga- ok dyskutowali to rektorzy, ale MAJA POPARCIE PO. mozesz sie pocieszac, ale poczekaj troszke i sie przekonasz co bedzie nie sadze ze beda mogli wymagac olat od osob ktore juz zaczely studia. przyjecie na uczelnie to zawarcie umowy, nie moga tego zmienic w ten sposob. ci co juz zaczeli dokoncza, ale pewno beda placic jesli nie skoncza w terminie. zal tylko reszty mlodych madrch ludzi z biedniejszych domow. ale kto wie moze ludzie sie wkur... i wyjda na ulice i pogonia PO

Gość BeznadziejnaOsobaLiberał
jeśli studiowałeś na PW to jesteś przykładem na to, że w Polsce brakuje chętnych do studiowania na politechnikach i biorą teraz każdego. a po drugie twoje wypowiedzi są absurdalne bo w tej chwili studiowanie jest tylko pozornie darmowe. za "oplaty za ksiazki, zeszyty, wyzywienie i stancje" państwo ci nie dokłada. sam musisz wybulić co najmniej 1000 zł miesięcznie. Co najmniej..., jeżeli masz do tego stypendium naukowe, te 300zł bardzo się przydają i pozwalają jakoś przeżyć. Więc gdzie tu widzisz darmowe Studia??? Gdyby studia stałyby się płatne, to i tak ich koszt na uczelniach państwowych nie przekroczyłby ceny studiów prywatnych ani zaocznych. więc drogi AntyPO... wyciągnij swój kalkulatorek Casio i policz to jeszcze raz, uwzględniając wszystko. :o

Gość mam już mgr inż
a wy możecie płacić za studia-i tak najlepsi mają stypendia - więc zdolni nie będą płacić -Twój wybór ucz się też Ci zwrócą za naukę.... :P

\"kredyt studencki za 5 lat studiowania plus oplaty za ksiazki, zeszyty, wyzywienie i stancje to wyniosloby jakies 200 tys\" jeden semestr kosztuje średnio 2tys, więc 5lat to 20 tys. Koleżanka chyba pomyliła zera. Jesc i płacic za utrzymanie trzeba bez wzgledu na posiadnie badz nie stautusu studenta. Ja akurat jestem ZA płatnymi studiami - niby czemu mamy kształcić innym krajom (lub jak kto woli Europie) specjalistów?

Gość antyPO
tak a teraz Niemcy otowrza swoj rynek pracy dla inzynierow. placic maja ok 10 tys euro miesiecznie /mowie o porzadnych firmach. jak bedzie trzeba to tez wyjade z mezem i dzieckiem, no problem:) bo oboje mamy wyzsze wyksztalcenie:) a za parelat a moze szybciej Polska bedzie musiala sciagac wyksztalconych Chinczykow a moze Rosjan:)a POolacy po gimnazjum beda szybko isc do fizycznej nieskomplikowanej pracy. bledne kolo i robota glupiego.ale skoro jestescie za:)