Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drottt

poprosic rodzicow o pozyczke?

Polecane posty

Gość drottt

opisze moja sytuacje- mam 21 lat, od przyszlego roku akademckiego chce sie wyporwadzic z domu. bede miala wtedy okolo 50 tys swojej kasy( czesc ze stypednium,z zarobkow, czesc dostalam) mimo ze to duzo kasy, to na mieszkanie nie starczy. moge oczywiscie wynajmowac pokoj, ale wtedy bede za to pewnie z 350 zl. moge tez kupic mieszkanie(male) za ktore oplaty sa okolo 200 zl.. oczywiscie nie bede mieszkac sama, tylko z ukochanym wiec na mieszkanie wydamy okolo 100-gora 150zl na osobe,a wynajem to okolo 350 na osobe. oczywiscie pracuje, wiec na swoje wydatki mam. pytanie- czy pozyczac( nie brac, pozyczac na jakis czas, np na 5 lat) pieniadze na kupno mieszkania od rodzicow( okolo 100 tys) rodzice sa bogaci, maja sporo ponad ta kwote na koncie, pieniadze laza nieuzwyane, ale sa skapi wiec napewno mi mieszkania nie kupia, dlatego chce ta kase pozyczyc(zawsze to kozystniej niz kredyt w banku) czy olac, wynajmowac cos, a swoja kase ktora mam inwestowac i kupic mieszkanie np za 3,4 lata? co byscie zrobili?

Gość drottt
co byscie zrobili na moim miejscu?

Gość drottt
a jakby smieli odmówic to ich otruje

Gość drottt
malo smieszny ten podszyw:O

Gość jjjjjjjjjj
ja bym wynajela i sobie pomieszkala sama przez jakis rok a potem pozyczuc i kupic -zeby wiedziec czego sie chce trzeba najpierw zasmakowac-jak pomieszkasz sama to sie nauczysz wielu rzeczy-jaka dzielnica ci odpowiada , na ktorym pietrze itp -i nauczysz sie tez mieszkaniem opiekowac-po co natychmiast sie wiazac mieszkaniem wlasnym http://myspace.com/angellaashtonla

Gość drottt
takie rzeczy jak jaka dzielnica i na ktorym pietrze to ja wiem dokladnie juz teraz:)

Poprosiła bym o pomoc,jesli wiem,że maja. Poza tym rodzice powinni być dumni z Ciebie, ze masz odłozone swoje oszczedności no i oczywiście,ze chcesz zacząć zycie na własny rachunek. Nie wynajmowałabym, szkoda kasy. Postaraj sie przedstawic sytuację rodzicom, szczera rozmowa mozesz osiagnąc wiele. Powodzenia!

Gość drottt
niestety z moja uroda a rzczej jej brakiem nie moge liczyc na sponsoring. pozostaja tylko rodzice

Gość drottt
nie wiem czy pozycza bo jak ja z moim ogierem dobobie sie wnuka? to jak oddam?