Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomooocyyy

jestem w ciazy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość pomooocyyy

witam!! :) zaczne od tego, ze jestem w 10 tyg ciazy, dowiedzialam sie w sumie miesiac temu :(, zatrzymal mi sie okres, a nie zrobilam testu bo lekarz twierdzil ze przez moje diety nie zajde w ciaze, dluga historia, problem polega na tym ze nie wiedzac ze jestem w ciazy pracowalam w pomieszczeniu gdzie pala, sama nie pale, nie pije, ale czy moglam tym bardzo zaszkodzic dziecku, pracowalam 2razy w tyg w nocy, w barze jako kelnerka. Mam 22lata, boje sie ze zrobilam cos nie tak w tym czasie, bylam z mezem u lekarza, powiedzial ze wszystko wyglada dobrze,boli mnie brzuch dolem, czy to normalne?

Gość pommoccyyy
tak, bylam, powiedzial ze wszystko wyglada dobrze i ze nie ma powodu do obaw, bo jestem mloda, ale ja tak strasznie chce miec zdrowego dzidziusia, myslalam ze nigdy nie zostane mama,a teraz mam szanse i jestem szczesliwa, ale dostaje wariacji

Gość pommoccyyy
wiem:) ale naczytalam sie o jakis chorobach i odbija mi do glowki, poza tym czytalam teraz ze dziewczyny tyla po 5kg-10kg przez cala ciaze a ja juz 2,5kg przytylam,ale brzuch mi widac juz i piersi mi urosly, rozmiar spodni wciaz ten sam, ale co mam sobie odmawiac zarcia?

słuchaj, jeszcze raz Ci napiszę, że wszystko będzie w porządeczq :-) wiem to i już :-) i gratuluję tej maleńkiej istotce rozsądnej mamy :-)

Gość pommoccyyy
dzieki:) jak przestalam brac tabletki anty od razu rzucilam palenie choc bylo ciezko i nic nie pilam, w ogole nie lubie alkocholu i udalo sie! bede mama! dzzieki z pocieszenie:)

Gość pommoccyyy
dzieki :) martwie sie, mieszkam za granica, lekarze sa tu dziwni, jestem w 3mcu ciazy,a striwrdzili ze na kwas foliowy jest za wczesnie i witaminy

pommoccyyyy- WIELKIE GRATULACJE!!! Mozesz mi powiedziec jak długo brałas tabsy i w jakim czasie po ich odstawieniu zaszłaś w ciążę? Pytam,bo lekarz przypisał mi tabsy,zeby zwiekszyc moja płodnośc. Jutro biore ostatnio pigułkę. Zobaczymy co sie bedzie działo. Pozdrawiam 🌻

co do kwasu foliowego, to mija dokto rodzinna powiedziałam mi kiedy podejrzewala u mnie ciaze,ze jesli test wyjdzie ok- mam brac nawet 2 tabletki Foliku na raz. W Polsce lekarze kaza pamietac o kwasie foliowym. Jeskli planuje sie dziecko,trzeba go brac juz jakies 3 m-ce przed zajsciem.

Gość laporushi
kurde ja witaminki zaczelam dopiero brac od 6 tygodnia ciazy, od kiedy sie dowiedzialam... mam nadzieje ze z dzidzia bedzie wszystko ok..a kiedy wam urosly piersi?:D bo moje sa takie male ze sie nie moge doczekac hahaha

Gość pommoccyyy
ja tez bralam tabletki zeby zajsc w ciaze, bralam 6lat ogolnie tabletki, a zeby zajsc w ciaze bralam 3mce, zaszlam po mcu!! mialam problemy z zajsciem w ciaze bo zatrzymal mi sie okres, wiec bralam diane35 i udalo sie!! powodzenia, tu lekarze to dupki , nie znaja sie!

Gość pommoccyyy
ja dowiedzialam sie w 7tyg, nie bralam kwasu foliowego, dopiero teraz po kryjomu lykam.

Gość pommoccyyy
ok dziewczynki, ja spadam, nie wiem kiedy znow wpadne bo jestem u tesciow a nie mam netu w domu, bede miala za 2tyg to napisze, buzaiki papa:*

pomoooccyyy - no ja tez mam nadzieje,ze sie uda. Lekarz najpierw zdolował mnie troszke, bo na pomysł tabletek wpadla moja kolezaka,ktorej sie poskarzyllam,ze staramy sie i staramy i ciagle nic. lekarz na poczatku wizyty powiedział,ze tabletki tabletkami,ale to moze byc niepłodnosc małzeńska - rece mi opadly,. Myslalam ze podtrzyma mnie na duchu. A ty nic :( Uparłam sie przy tabsach i zobaczymy. Myskle,ze to wszystko stres. A mierzyłam temperature w czasie brania tabsów? Ja od pierwszego dnia bania mam ponad 37,2 stopnie .To przez te tabsy? Ja biore Jasmin- bo jak powiedział lekarz, trzeba wziac te lepsze. No mam nadzieje,ze cos poradza. Pozdo:)

Gość poomocyyy
ja tez bralam jasmin, a w niemczech lekarz powiedzial zebym brala odpowiednik polskiego diane 35 bo ma wieksza ilosc hormonow potrzebnych do zajscia w ciaze, z temp nie wiem bo nie mierzylam,ale mysle ze Ci sie uda!! bo ja nawet okresu niedostawalam bez tabletek!

Gość mala mu
pomocyyy....jak jestes w ciazy i w niemczech to musisz pilnowac jakie badania ci robia....oni wiele badan nie robia..trzeba sie o nie prosic, albo upominac.....ja jestem w juz w 6 miesiacu i juz mam to prawie za soba..tzn te badania:)

masr racje, dlatego jade do polski do ginekologa swojego zaufanego, ten zrobil mi badanie krwi i usg, zadnych witamin, zadnego badania moczu, cytologii, nic! witamin i kw.foliowego tez mi nie przepisal, a pielegniarki tu stwierdzily ze na wit i kw.foliowy jest za wczesnie :/

Gość puszka maruszka
to dziwne...ja dostalam witaminy na samym poczatku...nazywaja sie vitaverlag..mozesz je sama´w aptece kupic bez recepty, ale lepiej spytaj sie jeszce gina czy nie ma nic przeciwko...ja np. musialam upomniec sie o badanie na toxoplazmoze...co w pl jest chyba rutyna...potem jak pytalam czy wazna jest grupa krwi mojego meza..to pani najpierw spytala po co? ...a potem jak sie okazalo ze mam orh- ...to potem kazala jemu tez zrobic badanie na gr. krwii ....a ja w koncu dowiedzialam sie od kolezanki, ze oni tu wszystkim daja zastrzyk...takze na poczatku jest troche dziewnie..ale potem ok....w jakim landzie mieszkasz?

mieszkam w Hessen, dziwni sa, wiaminy biore i kwas foliowy bez jego wiedzy, mam to gdzies, a wszystkie badania zrobie sobie w polsce.

Gość puszka maruszka
ale jak chcesz w dojczlandzie rodzic to powinnas przynajmniej mutterpass posiadac....zreszta jak juz przebrniesz przez te badania..to potem jest ok. ...za mieszkam w hamburgu i zamierzam rodzic w wodzie:)...we wtorek mam pierwsza wizyte w szpitalu..i poznam polozna.

mutterpass dostane przy nastepnej wizycie, w ktorym miesiacu jestes i dlaczego chcesz w wodzie? musisz za to extra placic?