Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam cv na

mam cv na 2 kartkach spiac je zszywaczem czy spinaczem

Polecane posty

Gość a to na to
11 jest ok wytnij tylko niepotrzebne zdania

Gość aklala
Bosh, czyjeś kompleksy doszły do głosu. Przez moje ręce przechodzą setki cv i radzę z dobrego serca: 1 strona, czytelnie, przejrzyście krótko. Generalnie wygląda to tak, że im mniejsze doświadczenie, tym bardziej sążniste cv. Im więcej do zaoferowania, tym prościej.

Gość CZCIONKA a nie TRZCIONKA
głupku :O

ja miala kiedys dosyc malo napisane i Pani powiedziala ze nie ma tutaj co czytac.Ale to bylo pare lat temu i zrobilam jeszcze kursy, szkoly, praca teraz sa 2 kartki :D

Gość CZCIONKA a nie TRZCIONKA
aklala ---> masz 40 lat i piszesz BOSH ?? :O :O hehehe przyznaj sie że masz 20 lat i gowno wiesz o cv :P :P

Gość missDior
"bosh"...ja pierdole i ty masz doktorat??z czego z lopatologii??piszesz jak gowniara aklalala

Gość buuuuu ja nie wiem
wiadomo, ze cv ma byc zwiezle i cyztelne, wiec wywody oczywiscie nalezy sobie darowa, ale jak napisala donna leng co z kursami np.? ze szkolami? aklala---nie wiem jak jestes to w stanie zmiescic...moze sie tym podzielisz? ja mam jak poki co jeszze male doswiadczenie, a juz na styk to zmiescilam, zamieszczajac tylko najwazniejsze informacje. MAsz racje, ze lepiej, zeby bylo mniej, ale jak nie zmieszcze to co mam pominac polowe rzeczy? Albo maczkiem pisac? a to na to--na jednej czwartej strony (troche przesadzone oczywiscie, ale od trzcionki zalezy), znam 6 i pisze dokladnie tak jak to opisalas ty.

Wiem jedno: ostatnio szef potrzebował nowego pracownika na już. Ja odpowiadam za rekrutację. W bazie było ok 300 podań. Część odrzuciłam z miejsca, bo były za długie, zabałaganione, przegadane i niekomunikatywne. Tak wyglądała wstępna selekcja.

Gość PIERDOLNIJ SIE W LEB
AKALLA

buuuuu ja nie wiem jezyk i jego stopien znajomosci wraz z ewentualnymi certyfikatami zajmuje 1 linijke. TO moze pochwal sie jakie jezyki znasz:D (wiesz...jezyk arabski- nie umiem- tego nie trzeba pisac)Albo gdzie pracujesz? Bo akurat jak firma daje ogloszenie i dostaje mnostwo CV to kazde sie czyta od poczatku do konca. Potem jeszcze raz zeby nikogo nie skrzywdzic. CV sie przeglada oglednie.Skonczone kierunki. Ostatnie doswiadczenia. Dodatkowe umiejetnosci. I formułka koncowa. Bez niej ani rusz.Wiec moze niech Twoja znajomosc europy sie skonczy na Estonii. Bo w zachodniej to chyba tylko kilofem wegiel wydobywales/as

Drugi etap. zaczynam od wykształcenia. I z połowy mniej więcej cv nie wynika tak naprawdę czy ktoś dalej studiuje, studiował, skończył studia z jakimś stopniem czy też je przerwał. Sprawa jest pilna, mój czas ograniczony, nie mam go żeby wzywać osoby i dopiero dopytywać.

Gość buuuuu ja nie wiem
Ok, ale dwie strony to nie jest piec. Lepiej chyba, zeby bylo napisane przejrzyscie i czytelnie, a nie nadziubdziane??

Kolejna rzecz: miejsce zamieszkania. Nie wiem, co kieruję osobą podającą adres w świętokszystkiem do składania podania do firmy w Krakowie. Pomyłka?

Zmierzam do tego, że ostatecznie wybrałam kilkanaście cv które zapewne nie były tak naprawdę cv najlepszych osób, ale były czytelne, komunikatywne i szybko dawały się zaklasyfikować jako cv pożądanego kandydata. Teraz kolejna sprawa. Proszę sobie wyobrazić, ze w części cv ludzie nie podają e-maila!!! Telefon milczy, jak ja się mam skontaktować z kandydatem?

ktos kto skonczyl studia a nie obronil pracy magisterskiej moze co najwyzej wpisac wyksztalcenie srednie. Tzn. moze wpisac inaczej, ale jesli poprosza go o potwierdzenie biadolenie nie pomoze.

Gość buuuuu ja nie wiem
myslicielu---z tym kilofem to do mnie bylo? wiesz, nawet dybym chciala to nawet go nie uniose :P A arabski to i owszem i jest to jeden z wymogow kazdej pracy. ktora chcialabym podjac. Na razie jeszcze jestem na etapie konczenie studiow i w tej chwili nie mam juz stalej pracy. Nie mieszkam tez w Pl, wiec na zachodzie to nie tylko kilof.

Gość buuuuu ja nie wiem
aklala--moze osoba zamierza sie przeprowadzic???

Gość mam prośbę
buu ja nie wiem - naprawdę, pisze się CZCIONKA a nie TRZCIONKA - to naprawdę JEST różnica!!!! a CV - tylko jedna strona, u nas w firmie pierwszy przesiew był taki właśnie, ze CV ponad jedna stronę - na bok bez czytania...

Dla mnie samej to doświadczenie jest pouczające - być po drugiej stronie i widzieć, jakie mechanizmy rządzą rekrutacja. Żyjemy w czasach nieustannego pośpiechu. Nikt waszym cv nie poświeci dostatecznie dużo czasu, żeby je porządnie przeczytać. Cv musi być tak napisane, żeby komunikowało szybko i prosto co w nim jest. Co zaś od osób mających doświadczenie: dobrze się zastanówcie co umieścicie w cv aplikując na to konkretne stanowisko. Bo pewne sprawy mogą wręcz zwrócić się przeciwko wam. bardzo złe wrażenie robi cv z którego wynika, że kandydat tak naprawdę nie wie, co chce robić w życiu. Sprawy z innej parafii naprawdę lepiej usunąć. Wywalić co więcej różnych pomniejszych pracodawców, bo wtedy tylko musicie się tłumaczyć, czemu pracowaliście w tylu miejscach do tej pory.

myslicielu wiec dlatego zapytalam jak zaznaczyc ze bede sie bronic w przyszlym roku...takie czy inne okolicznosci mnie do tego zmusily...

Może zamierza, ale ja nie wiem. Mamy filie też w innych miastach i czasami zdarzają się takie pomyłki. Ale nawet jak zamierza, nie gwarantuje to stabilności. Bo co jak jej się odmieni, albo nie znajdzie mieszkania? W każdym razie tę sprawę należałoby wyjaśnić w liście motywacyjnym. A jezeli ktoś juz mieszka w danym mieście, należy podać adres tymczasowy, nie zameldowania.

buuuuu ja nie wiem nie mialem na mysli tego ze arabski jest jakos specjalnie pozadany.To byl przyklad skrajny.Znam 3 jezyki perfekt(poza polskim). Na kazdy mam papierek. A wypelnienie rubryki w CV o jezykach obcych zajmuje mi 3 linijki. Tobie 1 strone CV(tak pisalas,wiec nie zaprzeczaj bo sa dowody). Wiec sie zastanawiam tylko w jaki sposob jest to mozliwe. Bo watpie zebys znala az tyle jezykow. No chyba ze przy kazdym piszesz w jaki sposob i gdzie sie ich uczylas.