Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AAnittka

sucha skóra- nawilżanie-patent

Polecane posty

Gość AAnittka

Od tygodnia zanim wieczorkiem posmaruję twarz kremem przez 15 min moczę ją wodą, akurat przefiltrowaną osmozą...ale myślę że mogłaby być zwykła woda źródlana np żywiec ze sklepu..czuję jak skóra wchłania ja i jest wyraźniej nawilżona...jak już się skóra się "napiję" to wtedy dopiero kremik by nie wyparowała...polecam jak ktoś wypróbuje niech opiszę efekty, bo podobno picie wody niewiele da skórę trzeba nawilżyć od zewnątrz...

Gość asia......................
hmmm

Gość nie sadze zeby to byla
heh od nawilzania od zewnatrz sa kremy itp. preparaty, a od nawilzania od wewnatrz jest wlasnie picie wody, suplement diety typu capivit hydrocontrol...

Gość AAnittka
Czasami kremy to za mało a pice wody wcale nie nawilży skóry bo woda w nadmiernych ilościach zostanie wydalona..dlatego nalezy skóre nawilżyć od zewnątrz ale nie dopuścić do wyschnięcia i zabezpieczyć skórę przed utratą wilgoci kremem...bo jeśli woda wyschnie sama to tylko przesuszymy skórę jeszcze bardziej...zresztą skóra starzeje się bo traci wodę w gabinetach się ja nawilża maseczkami itp. więc nawilżanie z zewnątrz jest bardzo ważne..pewnie że suplementy dodatkowo można na pewno Capivit A+E forte czy Innoeov...polecam

Gość niebieskoooookaa22
hmmm... jak ją moczysz przez 15min.???? nie wyjmujesz przez ten czas buzi z miski z wodą, czy jak?? :D ja słyszałam, ze po spryskaniu wodą termalną trzeba nadmiar usunąć chusteczką higieniczną, bo inaczej woda paruje wysuszając skórę jeszcze bardziej...

Gość AAnittka
Rany jak moczę mam miseczkę z wodą i cały czas masuję skórę lub jak mam nakładam namoczona gazę...tyle..i jak jest jeszcze lekko wilgotna kremuję..

Gość niebieskoooookaa22
hmm... może i w tym coś i jest

Gość o_rany
Capivit hydrocontrol zawiera olej z ogorecznika czyli TLUSZCZ! sucha skore trzeba traktowac kremami natluszczajacymi, zapobiegajacymi utracie wody z komorek, woda z zewnatrz moze tylko troche rozpulchnic skore, ktora wyglada chwilowo lepiej, ale na dluzsza mete trzeba zadbac o nia wewnetrznie i to wlasnie spozywaniem tluszczu np oliwy z oliwek, orzechow itp sama woda nie pomoze, jesli nie wzmocni sie bariery ochronnej skory

Gość Kaśka

Mój sposób na piękne i zadbane ciało, nawilżoną i odżywioną skórę, to pielęgnacja z żelem BAMBOO.  #zelbamboo #gsynergie.