Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmazynowee usta

przypisy w pracy mgr!!!

Polecane posty

Gość karmazynowee usta

Witam.Znalazłam pare str . dotyczących pisania przypisó, ale mimo wszytsko proszę o pomoc. Dopiero zaczynam pisac i mam wiele pytań i wątpliwości... Np. W tekscie mam cytat, do którego chce zrobić przypis... i w ksiązce z której korzystam jest na dole przypis dotyczący tego cytatu , czyli zródło z którego jest cytowany. W mojej pracy chcę uzyc ten cytat w przypisie wpisując literaturę tego cytatu a nie ksiązki z którj korzytsam...Oj skomplikowane to ale jesli wie ktos o co mi chodzi , prosze o pomoc.

Gość wiii
Pytaj ile chcesz, ja wlaśnie kończę także mogę Ci pomóc. A przypis robisz podając numer strony i książkę z której Ty korzystasz. Nie interesują Cię materialy które zbieral i z których korzystal autor książki z której Ty piszesz.

Gość karmazynowee usta
dzięki wielkie. Powiedz mi jeszcze czy im wiecej przypisów tym lepiej? Czy rzeczywiscie ta praca ma byc typowo odtwórcza, zerwo własnych przemyślen? Totalne przepisywanie??? Przeciez to chore.

Gość karmazynowee usta
Jeszcze... Jezeli w mojej pracy mam dwa akapity jeden po drugim i korzystam z tej samej ksiązki , ta sama strona to jak ma wyglądac przypis? Po pierwszym normalny przypis a po drugim tamze i ten sam nr str.?

wedlug mnie nie, zalezy jaki masz temat pracy, ja wpisuje np jakis cytat z ksiazki i dodaje swój komentarz, to ma być Twoja praca a nie żywcem przepisana, uważam ze powinno być dużo Twoich przemyśleń na dany temat i oczywiście im wiecej ksiazek w Bibliografii tym lepiej, praca bedzie bardziej rozbudowana:)

jeżeli dajesz jeden cytat i go kończysz, komentujesz pozniej to dajesz przypis, a do drugiego fragmentu tez musisz dac, tak mi sie wydaje

a z tym przepisywaniem to uważaj bo jeszcze Cie o plagiat oskarża, jesli cytujesz, jesli słowa nie są Twoje to przypis dajesz, robie tez tak ze czytam jakiś fragment i pozniej wyrażam to swoimi słowami

Gość karmazynowee usta
Promotorka powiedziała nam ze w pierwszej czesci nie moze byc naszych przemyslen. To ma byc zbiór róznych zrodeł wiedzy .Nie moze byc słów : ja sadze, uwazam itp. dopiero w metodologii. O plagiat mnie nie posadza, bo po kazdym akapicie wstaiwam przypis. Albo przyepisuje zywcem albo modyfikuje ,ze sens jest ten sam .

Gość karmazynowee usta
Ariane 84 z jakiej tematyki piszesz pracę? Ja z pedagogiki.

acha no tak ja mam inaczej, pisze z francuskiego, a dokladniej z metodyki, mam czesc teoretyczna i praktyczna czyli badania, ankiety itd

Gość karmazynowee usta
podziwiam:) U nas jest podobnie...pierwsza czesc teoria, druga metodologia, trzecia podumowanie. Szacuneczek z tym francuzkim...Jezyki obce to niestety dla mnie magia:(

a wiesz jak to jest, jedna osoba jest dobra z tego inna z czegos innego, ja akurat mam talent do jezyków:) w ogóle ciężko sie zabrać na początku za pisanie tego...

Gość karmazynowee usta
no własnie. JA tak naprawde zaczełam dziś:) Do tej pory zbierałam siły i materiały. Sam poczatek pracy nie był łatwy , teraz jakos powoli coś kleję...