Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość my_philozophy

Czy ktoś używa oleju kokosowego na wlosy??

Polecane posty

Gość my_philozophy

Jak ona działa??

Gość niebieskoooookaa22
Nierafinowany olej kokosowy uzyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno kopry "Cocos nucifera L." o przyjemnym, kokosowym zapachu. Zawiera głównie nasycone kwasy tłuszczowe (90%), a z uwagi na bardzo wysok± proporcję kwasu laurynowego (44-55%) jest olejem o doskonałych wła¶ciwo¶ciach pielęgnuj±cych suche, zniszczone i łamliwe włosy. Kwas laurynowy wykazuje wysokie powinowactwo wobec proteinowych struktur włosa. Dzięki niskiej masie cz±steczkowej wnika głęboko i wbudowuje się w naskórek włosów, powoduj±c w efekcie ich intensywn± regenerację, wzrost nawilżenia i elastyczno¶ci. W wyniku wygładzenia powierzchni włosów ułatwione zostaje rozczesywanie oraz unika się nadmiernego ich tarcia przy czesaniu. W ten sposób chroni się włosy przed postępuj±cymi uszkodzeniami łusek i nie dopuszcza do rozdwajania końcówek Olej kokosowy nałożony w formie odżywki przed umyciem głowy chroni włosy przed działaniem detergentowych ¶rodków myj±cych. źrółdo: www.mazidla.com ja przed myciem robię sobie maseczkę z oleju kokosowego+jojoba, czasami olej rycynowy czy żółtka jaja a po umyciu, końcówki włosów odrboina oleju kokosowego sobie miziam :) robię to od b.niedawna, więc ciężko mi powiedziec o jakiś spektakularnych efektach, ale wydaje mi się że działa ;)

Gość my_philozophy
Dzięki za odp :) A możesz napisać za ile go kupiłaś i czy ciężko zmywa się z włosów??

Gość niebieskoooookaa22
50g za ponad 4złote jest b.wydajny po maseczce, jak po każdej zresztą, włosy szybciej się przetłsuzczają... hmmm... ale wolę to nizeli silikonowy biosilk, chociaż biosilk ma chronić przed prostownicą, suszarką ale się nie zmywa... a kokos tylko wygładza włosy(albo i aż) i ten się zmywa i regeneruje a nie tylko "maskuje" jak biosilk