Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenka85

Obejrzyjcie sobie filmik z porodu

Polecane posty

Gość spadam pliss
i niech mi ktos powie ze to powinien zobaczyc moj maz

Gość co tro sie sstalao
o mamo nie bede rodzic nigdy chyba

Gość auć....
ja rodze na 2,5 miesiąca. chyba lepiej takich rzeczy nie oglądać

Gość spadam pliss
nie ogladajcie tego babki w ciazy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość fiorella555
Oj jakby do mnie szli z takimi nożycami krocze rozcinac to bym chyba padła.Jejku szok.Chyba zdecyduję się na cc na życzenie.Ciekawe jak póżniej wygląda to wszystko na dole po takim porodzie.

Gość kompotierka
masakraaaaaaaaa, mogli jeszcze pokazac zegar do ktorej rodzila

Gość spadam pliss
same widzicie ze czasem ciecie krocza jest konieczne dlaczego wiec macie pretensje dl połoznych skoro one tna was dla bezpieczenstwa waszych dzieci

Gość brzuchatka779
Może 48 h - nie zniosłabym tego.

Gość dyzio1
Oj maskara - dupsko pocharatane po takim porodzie jak nic.Więc nie piszcie,że poród sn jest piękny, bo to zobaczyłam chyba piekne nie jest.

Gość elenasss
jakos nie mam odwagi zobaczyc tego filmu po waszych komentarzach :( ❤️ 23tc ❤️

Gość spadam pliss
inka klementynka ?????????? nikt tu sie nie podjarał ile masz lat dziecko?

Gość spadam pliss
no ja od kilkunastu lat odkad urodziłam pierwsze dziecko zastanwaim sie po co kobiety zabieraja na porodówke swoich facetów tzreba by sadysta aby kazac im na to patrzec

Gość dyzio1
Masz rację trzeba być sadystą.Mój by tego nie zniósł w życiu.Jego by prędzej wyniesli z tamtąd jak on się pobierania krwi boi.Ja natomiast tylko cc chcę,bo ja tego nie zniosę - moja matka i siostra miały bardzo cięzkie porody.Do tego ten filmik - ojej wszystko tam porozrywane i pipa jak lej po bombie.co pieknego w porodzie sn?????Ja tu nie widze nic pięknego.to samo zdanie ma moja siostra, która rodzi za 4 miesiące- 2 dziecko - juz zapowiedziała,że siłami natury w życiu nie chce choć pierwsze urodziła w ten sposób.

Gość no to ci wspolczuje
nie otwiera sie!i nawet dobrze!

mam swoje lata, dziecko urodziłam i jakiś czas pracowałam na porodówce. ten poród w zasadzie nie różnił się niczym od setek porodów ( oczywiście mówie o porodach bez komplikacji) które widziałam...dla mnie to normalna sprawa. pa

Gość ale co konkretnie takie w tym
no jasne lepiej miec blizne ehh

Nigdy nie balam ogladac sie takich filmow, bo zawsze bardzo mnie to ciekawilo. Jednak teraz jestem w 6 miesiacu ciazy i szczerze mowiac szybko wylaczylam filmik. Boje sie strasznie porodu a najbardziej bolu. Moze to wszystko co pisze jest glupie ale wlasnie takie mam odczucia. Pozdrawiam!!!

Gość spadam pliss
moj by tego tez nie wytrzymał na wlasnych nogach ja za zadne skarby nie chciałabym tego widziec z pozycjii obserwatora co widzisz dziwnego w tym ?

Gość mix mix
nie powiem film robi wrazenie ale zobaczecie wszystkie te narzekajace na ciecie jak pomoglo ono rodzacej.mnie porod tez czeka w lutym boje sie bardzo ale..no taka natura nic nie zrobimy...chyba ze cc ktore tez ma plusy i minusy.najwazniejsze miec nadzieje ze bedzie dobrze.

Gość spadam pliss
inka uwazasz ze facet ktory nie widzi porodu nie jest facetem, jest złym mezem i ojcem? ciekawe odkrycie ja tez w takim razie jestem zła siostra bo nie poszłam n moja siostra na porodówke a po co miałam tam isc? moze potem by zrobic tam teatr i panikowac nie kazdy nadaje sie by na to patrzec nawet na filmie masz ostrzezenie ze to dla osób z silnymi nerwami

Gość spadam pliss
na szcewcie rodzaca tego nie widzi wszsystko tak boli w tym momencie gdy dziecko sie wydostaje na zewnatrz ze matka nie ma nawet sił na to by sie zastanawiac co tam moze sie dziac i jak to moze wygladac

Film przeznaczony jest wyłącznie dla osób pełnoletnich - a nie z silnymi nerwami poród jak poród

Ten filmik jest straszny, nie ze względu na swoją \"naturalność\", ale ze względu na to jak traktowana jest w nim kobieta. Dlaczego musi leżeć i trzymać nogi w górze? dlaczego nie może rodzić w wygodniej, naturalnej pozycji? Żal mi jej. rodzi w jaskrawo oświetlonej sali, otoczona obcymi, nacinana (choć ten zabieg nie ma żadnego medycznego uzasadnienia )... Prawdziwy horror zmedykalizowanego porodu.

Gość nie chcę Was martwić
Nie oglądałam tego filmu, ale czy cc wygląda ładniej? Chyba jednak nie.

Fuu -->zgadzam się w 100%.Wystarczy trochę poczytać na ten temat. Co do nacięcia, że niby pomaga. Zwróćcie uwagę, że w pozycji leżącej rodzi się \\\"pod górkę\\\". Jak kobieta rodzi w pozycji stojącej czy kucznej, to naprawdę rzadko kiedy zachodzi konieczność nacięcia. Nacięcie powinno się robić, kiedy dziecko jest bardzo duże lub kiedy istnieje konieczność szybkiego zakończenia porodu. Sama pozycja leżąca to proszenie się o komplikacje - płód naciska na żyłę główna, stąd częste problemy z niedotlenieniem dziecka przy porodzie, tkanki krocza napinają się za bardzo tylko z jednej strony (dlatego te nacięcia i pęknięcia), ogólnie \\\"pod górkę\\\" jest trudniej! To jest masakra że w polskich szpitalach nadal zmusza sie rodzącą do leżenia tylko dlatego że tak jest personelowi wygodniej :o A co do Waszych partnerów - jeżeli nie stać ich na to żeby Wam pomagać choćby samą swoją obecnością przy porodzie, to sorry - taki facet to dla mnie trąba.

Gość mix mix
to akurat racja moi mzdaniem kobieta powinna rodzic w innej pozycji niz ta demonstrowana na filmie... a czasami wogole lekarze nie chca slyszec o rodzeniu w innej niz taka czyli lezaca..co jest bledem...